2-LP: Lynyrd Skynyrd - One more from the road! (1976)



Faktiskt min enda skiva med detta legendariska sydstatsband, tokigt va? Jag köpte på mig alla Molly Hatchet-plattor istället och glömde helt bort sydstatsbandet som influerade precis alla andra sydstatsband.

Sålunda har jag, förutom de två jättemegasuperduperklassikerna "Free Bird" och "Sweet Home Alabama" inte hört nån av de andra låtarna på denna maffiga dubbel-LP som är ett sammelsurium av tre utsålda kvällar som Lynyrd Skynyrd gjorde på Fabulous Fox Theatre i Atlanta den 7-9 juli 1976. Drygt ett år senare, den 20 oktober 1977 så hände den tragiska flygolyckan som tog bandmedlemmarna Ronnie Van Zant, Steve Gaines och körsångerskan Cassie Gaines liv så det här är alltså den enda liveinspelning som finns med bandets klassiska sättning.



Men hur låter det då, är det bra? Jo, men självklart, för här gungar, slingrar, slirar och svänger det fram och tillbaka och den alltid barfota sjungande Ronnie Van Zant busvisslar och har sig. Förutom de redan nämnda klassikerna (solot på "Free Bird" är ju hur långt som helst!) är "Tuesday´s Gone" en jävligt skön och tillbakalutad bilåkarlåt och "Saturday Night Special" en härligt svängig historia.







Med i fodralet hänger det även med en fyrsidig folder full med bilder på bandet och på uppviket är det en lång text skriven av Cameron Crowe, på den tiden skribent i tidningen Rolling Stone och numera som du vet välkänd filmregissör med bland annat "Singles", "Jerry Maguire", "Almost Famous" och "Vanilla Sky" på meritlistan.


 

A:
Workin' for MCA
I Ain't the One
Searching
Tuesday's Gone

B:
Saturday Night Special
Travellin' Man
Whiskey Rock-a-Roller
Sweet Home Alabama

C:
Gimme Three Steps
Call Me the Breeze
T for Texas

D:
The Needle and the Spoon
Crossroads
Free Bird

Producent:
Tom Dowd 

Skivbolag:
MCA

LYNYRD SKYNYRD:
Ronnie Van Zant, sång
Allen Colins, gitarr
Gary Rossington, gitarr
Steve Gaines, gitarr
Billy Powell, keyboards
Leon Wilkeson, bas
Artimus Pyle, trummor
Trackback
RSS 2.0