LP: Frank Zappa - Hot rats! (1969)



"Hot rats"från 1969. En skiva som Zappa själv på den ursprungliga gatefoldutgåvan beskrev som "a movie for your ears". En sån LP med uppvik har ju inte jag utan det här är en kanadensisk utgåva med ett helt vanligt omslag. Om tidiga Zappa vet jag inte mycket, jag har fullt schå att förstå musiken, men det här är tydligen skiva nummer två som Zappa släppte under sitt eget namn, de fem föregående släpptes under gruppnamnet "Mothers of Invention".



 Och här bjuds det storstilat på sjukt spejsad, flummig och utflippad instrumental jazzrock. Japp, helt instrumental utom en liten snutt i början på "Willie the Pimp" där galenpannan Captain Beefheart sjunger.
"Willie the pimp" har förresten ett skönt, långt gitarrsolo av Zappa himself. "Peaches en Regalia" är en förjävla skön. Hon som kommer uppkravlande ur poolen heter Christine Frka och var medlem i groupie-gruppen "The G.T.O:s", en helkvinnlig sång-, teater- och dansgrupp (typ...) vars första och enda album "Permanent Damage" producerades av just Frank Zappa. Vad "G.T.O" betyder? Ja, enligt legenden betyder det "Girls Together Outrageously" eller alternativt "Girls Together Orally"... Enligt samma legend betydde det alltså vadsomhelst bara det började på bokstaven "O"... Tja, vad ska man säga, det var ju 1969. Far out, man...
 

A:
Peaches en Regalia
Willie the Pimp
Son of Mr. Green Genes

B:
Little Umbrellas
The Gumbo Variations
It Must Be a Camel

Producent: 
Frank Zappa 

Skivbolag: 
Bizarre

FRANK ZAPPA:
Frank Zappa, gitarr
Ian Underwood, keyboards

Övriga medverkande:
Captain Beefheart, sång
Jean-Luc Ponty, violin
John Guerin, trummor
Don Harris, violin
Paul Humphrey, trummor
Shuggie Otis, bas
Ron Selico, trummor
Max Bennett, bas
Trackback
RSS 2.0