LP: Ultravox - Rage in Eden! (1981)



Fullängdare nummer fem (eller två beroende hur man räknar, Ultravox blev ju ett helt annat band när Midge kom med) från världens bästa Ultravox. Löjligt bra skiva hur som helst, smockfull med goa låtar: "The Voice", "Rage in Eden", "I Remember (Death in the Afternoon)", "The Thin Wall"...



Det här omslaget är på grund av en tvist med konstnären Peter Saville utbytt på alla senare utgåvor så kolla riktigt noga nu.



På innerpåsen trängs alla texter. Och jag menar verkligen trängs då det inte är nåt mellanslag mellan låtarna utan du får vackert leta reda på var nästa låt börjar om du vill sjunga med. Och det vill du såklart.



Jamen, du hör ju själv!

 
Tredje och sista Ultravox-skivan som producerades av krautrocklegenden Conny Plank. För nu ju hade Ultravox kommit i smöret och till nästa skiva, den minst lika bra-iga "Quartet", så anlitades George Martin som producent. Men som den distingerade, engelska gentleman och femte Beatlen som George var så hade han såklart inte en susning om vilka dom där Ultravox-slynglarna var men tog jobbet då hans dotter diggade bandet.
 

A:
The Voice
We Stand Alone
Rage in Eden
I Remember (Death in the Afternoon)


B:
The Thin Wall
Stranger Within
Accent on Youth
The Ascent
Your Name (Has Slipped My Mind Again)


Producent: 
Ultravox 

Skivbolag: 
Chrysalis

ULTRAVOX:
Midge Ure, gitarr, syntheziser, sång
Warren Cann, trummor
Chris Cross, bas, synthesizer
Billy Currie, keyboards

***

***
Trackback
RSS 2.0