LP: Faithful Breath - Gold n´ Glory! (1984)



Taffligt omslag? Närå, inte alls! Det är METAL! Faithful Breath bildades redan 1967 (!) och spelade då progressiv rock men ändrade på 80-talet kurs till, ja vad ska man säga... vikingametal? och spelar på denna skiva taktfast och robust metal i makligt Accept-tempo med sjukt allsångsvänliga refränger. Skivan är ju producerad av allas vår favorittysk Udo tillsammans med parhästen Michael Wagener så ljudet är både klockrent och mullrande. Och låter jättemycket som Accept. Och så sjunger gitarristen Heinz som en hel karl, mäktigt minst sagt!



Amon Amarths farsor med ICA-Jerry på trummor? Fler band borde spela i vikingahjälmar säger jag bara. Och visst ser trummisen stenhård ut med sitt tvåfärgade hår och den lilla vita magen?



På tal om ICA-Jerry så har han lånat en "very special snare" från Accept-trummisen Stefan Kaufmann. Han, Kaufmann alltså, är ju som du vet numera gitarrist i U.D.O. 



Skivan innnehåller även den bästa ballad jag hört sedan valfri Accept (eller möjligen Scorpions), nämligen den ljuvliga "A million hearts". En låt som givetvis hade varit jättehit om folk bara hade hört den.


A:
Don't Feel Hate
King of the Rock
Jailbreaker
A Million Hearts

B:
Gold 'n' Glory
Play the Game
Princess in Disguise
Don't Drive Me Mad

Producent:
Udo Dirkschneider, Michael Wagener

Skivbolag:
Mausoleum

FAITHFUL BREATH:
Heinz Mikus, sång, gitarr
Andy Hönig, gitarr
Horst "Piet" Stabenow, bas
Jürgen Düsterloh, trummor

Trackback
RSS 2.0