LP: Van Halen - Diver down! (1982)



Världshistoriens simplaste skivomslag? Dom har helt enkelt tagit en "diver down"-flagga som uppmärksammar andra båtar på att det att det är en dykare nere, och kletat den på omslaget. Enligt Roth har det följande betydelse: "A lot of people approach Van Halen as sort of the abyss. It means, it's not immediately apparent to your eyes what is going on underneath the surface". Jomen det fattade ju jag på en gång.



Baksidesbilden är från Tangerine Bowl i Orlando den 24 oktober 1981 och VH hade just spelat klart sitt gig som förband till Rolling Stones. Faktiskt. Värsta irriterande när låtarna står i fel ordning på omslagen. Orka skriva ut dom i rätt ordning när ni ändå skriver dit dom, för fan!



På innerpåsen är det tuffa killar må du tro. Från vänster: hänglsen, randig tröja, solglasögon, patronbälte... och längst till höger en lessen gitarrist. Eddie ville nämligen ha mera keyboards (!) på låtarna men Roth och Templeman körde över honom i den frågan. På den följande "1984"-plattan fick Eddie äntligen sin vilja igenom men så är den inspelad i hans egen "5150"-studio också. Men det är en annan historia.

A:
Where Have All the Good Times Gone
Hang 'Em High
Cathedral
Secrets
Intruder
Pretty Woman

B:
Dancing in the Street
Little Guitars (Intro)
Little Guitars
Big Bad Bill (Is Sweet William Now)
The Full Bug
Happy Trails

Producent:
Ted Templeman

Skivbolag:
Warner

VAN HALEN:
David Lee Roth - sång, synthesizer på "Intruder", akustisk gitarr och munspel på "The Full Bug"
Eddie Van Halen - gitarr, keyboards
Michael Anthony - bas
Alex Van Halen - trummor

Gäster på skivan: 
Jan Van Halen (farsan) - klarinett på "Big Bad Bill"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0