LP: Gillan & Glover - Accidentally on purpose! (1988)



Vad gör man då man heter Ian Gillan och har en skiva kvar att leverera på sitt soloskivkontrakt med Virgin? Jo, man drar till Bahamas med bästa polaren Roger Glover och skriver och spelar in en hop låtar. De två vännerna verkar ha haft väldans skojigt med låtskrivandet där på stranden för allt verkar ha varit tillåtet och på skivan kastas man mellan Miami Vice-synthar, maffiga gospelkörer, Little Richard-covers, The Police-reggae och stånkande munspelsblues. 



Alla instrument på skivan (utom trummor och nån enstaka gitarr) spelas av av de två herrarna här ovan. Och som vanligt med Gillans texter är det kul läsning, särskilt i "I Thought No" om ett hett möte med en tjej som senare i låten blir ett hett möte med hennes killes knytnäve... Det är Gillan som sköter munspelandet. 



Att skriva låtar är ett hårt jobb.



Gillan tyckte nog det var jävligt skönt att slippa Blackmore ett tag, de två hade rykt ihop mer än en gång under inspelningen av "The house of blue light" som kom året före denna. Stridandet fortsatte dock och 1989 fick Gillan kicken från Deep Purple. 1992 var han dock tillbaka igen och spelade in "The battle rages on..." (Gillan vs Blackmore?) med hela det gamla gänget men mitt under turnén fick Blackmore ett psykbryt och drog, denna gång för gott.

 

A:
Clouds And Rain 4.00
Evil Eye 4.10
She Took My Breath Away 4.32
Dislocated 3.22
Via Miami 4.58

B:
I Can't Dance To That 4.23
Can't Believe You Wanna Leave 3.08
Lonely Avenue 3.05
Telephone Box 5.15
I Though No 3.35


Producent:
Roger Glover

Skivbolag:
Virgin

GILLAN & GLOVER:
Ian Gillan, sång, munspel
Roger Glover, bass, keyboards, gitarr




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0