CD: The Black Crowes - The southern harmony and musical companion! (1992)Min andra och sista CD med bröderna Robinson och deras Black Crowes, sen tröttnade jag på deras bluesiga jamrock och sökte mig vidare. Inte dålig på nåt vis, men lite för bluesflum/jammig för min smak och jag har inte spelat den på evigheter. 
 
 
Time will tell är en Bob Marley-cover och det låter som producenten har smygtryckt på "rec" när bandet håller på att jamma lite. Hela skivan har förresten lite av den känslan.


"Sting Me" – 4:39
"Remedy" – 5:22
"Thorn in My Pride" – 6:03
"Bad Luck Blue Eyes Goodbye" – 6:28
"Sometimes Salvation" – 4:44
"Hotel Illness" – 3:59
"Black Moon Creeping" – 4:54
"No Speak No Slave" – 4:01
"My Morning Song" – 6:15
"Time Will Tell" – 4:08

Producent:
George Drakoulias

Skivbolag:
Def American

THE BLACK CROWES:
Chris Robinson, sång
Rich Robinson, gitarr
Marc Ford, gitarr
Johnny Colt, bas
Steve Gorman, trummor

* * *

* * *

CD: Brutal Truth - Need to control! (1994)Grind! Fullängdare nummer två från Brutal Truth. Ny trummis i bandet, Richard Hoak, men det märks såklart inte ett dugg utan här är det full fart framåt som vanligt som gäller. På Godplayer används förresten det för metal lite ovanliga instrumentet didgeridoo. Jo, faktiskt.
 
 
Mera värdelöst vetande: Media blitz är en cover och i original av punkbandet The Germs. Den är skriven av det bandets sångare Darby Crash och gitarristen Pat Smear, den sistnämnda är såklart med i Foo Fighters nuförtiden. Smear var medlem i Germs från starten 1977 fram till 1980 då bandet upphörde tvärt då Darby tog livet av sig. Bra skiva det här, får passa på att spela den nu när det bara är jag och hunden hemma. Hmm, nu sprang hunden upp på övervåningen...


"Collapse" 5:03
"Black Door Mine" 1:42
"Turn Face" 1:29
"Godplayer" 4:07
"I See Red" 2:50 
"Ironlung" 4:22
"Bite the Hand" 2:06
"Ordinary Madness" 5:05
"Media Blitz" 0:56
"Judgement" 2:34
"Brain Trust" 2:43
"Choice of a New Generation" 1:59
"Mainliner" 2:19
"Displacement" 4:15
"Crawlspace" 1:35

Producent:
Brutal Truth

Skivbolag:
Earache

BRUTAL TRUTH:
Dan Lilker, bas
Richard Hoak, trummor
Brent McCarthy, gitarr
Kevin Sharp, sång

* * *

* * *

CD: Blur - Parklife! (1994)Skiva nummer tre från Blur är den med hitlåten Girls and boys. och har en packe greyhounds i full fart på omslaget. När engelska postvverket Royal Mail 2010 valde ut tio klassiska skivomslag och släppte dom som frimärken var det här ett av dom. Dom andra nio? Rolling Stones Let It Bleed, Led Zeppelin IV, David Bowie The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, Mike Oldfield Tubular Bells, The Clash London Calling, New Order Power, Corruption and Lies, Primal Scream Screamadelica, Pink Floyd The Division Bell och Coldplay A Rush of the Blood to the Head. Ingen hårdrock? WTF!? Hela bandet på hundkapplöpning. Kul att alla ackord till låtarna är utskrivet i CD-häftet. Bra grejer det här.
 

"Girls & Boys" 4:51
"Tracy Jacks" 4:20
"End of a Century" 2:46
"Parklife" 3:05
"Bank Holiday" 1:42
"Badhead" 3:26
"The Debt Collector" 2:11
"Far Out" 1:38
"To the End" 4:05
"London Loves" 4:15
"Trouble in the Message Centre" 4:09
"Clover Over Dover" 3:22
"Magic America" 3:38
"Jubilee" 2:48
"This Is a Low" 5:17
"Lot 105" 1:19
Girls & boys (Pet Shop Boys remix)

Producent:
Stephen Street

Skivbolag:
Food

BLUR:
Damon Albarn, sång, keyboards
Graham Coxon, gitarr
Alex James, bas
Dave Rowntree, trummor

* * *

* * *

CD: Brother Firetribe - Heart full of fire! (2008)


Så, nu kan ni titta fram igen från bakom kudden, för nu har dom där läskiga Brutal Truth-killarna som luktade så mycket svett och marijuana dragit sin kos. För här kommer nåt väldigt mycket snällare, nämligen det hårfagra finska AOR-gänget Brother Firetribe och Heart full of fire, deras andra fullängdare. Du vet bandet som Emppu Vuorinen (två fr. vänster) spelar i när hans vanliga arbetsgivare, det storsäljande symfonimetallbandet Nightwish har ledigt. Och på tal om Nightwish så gästar ex-sångerskan Anette Olzon på titelspåret.Slickad AOR á la 80-tal nästan helt utan vassa kanter och med refränger så klistriga att det är stört omöjligt att värja sig. Lyssna bara på refrängen på öppningslåten Who will you run to now?, är den inte helt fantastisk så säg? Ta bort pyttelite gitarr och vips så är det en dansbandslåt. Kanonbra skiva, I like it a lot.
 

Who Will You Run To Now? 4:30
Wildest Dreams 3:57
Runaways 3:57
Game They Call Love 3:45
Play It From The Heart 4:21
Heart Full Of Fire 4:10
Heard It On My Radio 3:23
Going Out With A Bang 3:57
Out Of My Head 4:18
Chasing The Angels 4:13
I Am Rock 3:44

Producent:
Vuorinen/Nikulainen

Skivbolag:
Spinefarm

BROTHER FIRETRIBE:
Pekka Ansio Heino, sång
Emppu Vuorinen, gitarr
Tomppa Nikulainen, keyboards
Jason Flinck, bas
Kalle Torniainen, trummor

GÄSTER PÅ SKIVAN:
Anette Olzon, ex-Nightwish, sång på "Heart Full Of Fire"

* * *

* * *

CD: Brutal Truth - Extreme conditions demand extreme responses! (1992)Debutskiva från amerikanska grindcoregänget Brutal Truth med tvåmetersbasisten Dan Lilker i sättningen. Dan bildade tillsammans med Scott Ian thrashlegenderna Anthrax och spelar på deras debutskiva Fistful of metal. Dan Lilker är en rastlös själ och gillar att vara upptagen och har efter Anthrax spelat med... djupt andetag... Nuclear Assault, Stormtroopers of Death, Exit-13, Malformed Earthborn, The Ravenous, Overlord Exterminator, Venomous Concept, Crucifist, Nokturnal Hellstorm och Extra Hot Sauce. Och så har han släppt sex fullängdare med det här gänget såklart.Skitbra skiva med ett skönt kaotiskt sound och, för att vara grindcore, ganska långa låtar må jag säga. Alltså Denial of existence är ju med sina 4.25 minuter rena rockoperan! Bonusinfo: introcitatet och det följande jätteskriket till Tracks-ettan Walking corpse (I hope you make sure we´re properly dead before you start) hade jag ett kort tag som ringsingal på min mobiltelefon. Kan säga att jag ryckte upp telefonen och svarade på jävla rekordtid när det ringde då jag - och alla runtom - ryckte till som man fått en elchock varje gång den "signalen" drog igång. Det finns förresten en musikvideo till den 4 sekunder långa Collateral damage, kolla på underverket här. Världens kortaste musikvideo enligt Guinness Rekordbok. Bra skiva att ta till när högtalarna börjar få ett tunt dammlager. Istället för musik, förvirring. Istället för torktrasa, Brutal Truth!
 

"P.S.P.I." 0:35
"Birth of Ignorance" 3:29
"Stench of Profit" 1:22
"Ill-Neglect" 2:24
"Denial of Existence" 4:25
"Regression / Progression" 2:34
"Collateral Damage" 0:04
"Time" 5:58
"Walking Corpse" 1:40
"Monetary Gain" 3:26
"Wilt" 2:54
"H.O.P.E." 2:03
"Blockhead" 0:07
"Anti-Homophobe" 3:10
"Unjust Compromise" 10:52

Producent:
Colin Richardson

Skivbolag:
Earache

BRUTAL TRUTH:
Kevin Sharp, sång, diverse verktyg
Brent McCarthy, gitarr
Dan Lilker, bas, sång, samplingar
Scott Lewis, trummor

* * *

* * *

CD: Blur - Modern life is rubbish! (1993)Andra fullängdaren från Blur. Nyss hemkomna från en misslyckad turné i ett grungetokigt USA som fullkomligt struntade i lilla Blur så var medlemmarna skitless på det amerikanska som infiltrerade allt i musiken och gav sig fan på skriva en helengelsk popskiva med influens från The Jam, The Who och The Kinks. Och trots att jag inte gillar nåt av de tre banden så är den här ju helt klockrent bra.
 

 Lyssna till exempel på Star shaped, Advert och Villa Rosie, älskar såna där aviga ackordsföljder och Blur är experter på sådana. Som tur är står ackorden till alla låtarna utskrivna i CD-häftet så att hänga med i de tvära kasten går ganska bra.
 

"For Tomorrow" 4:21
"Advert" 3:45
"Colin Zeal" 3:16
"Pressure on Julian" 3:32
"Star Shaped" 3:27
"Blue Jeans" 3:55
"Chemical World" 6:34
Intermission 2.27
"Sunday Sunday" 2:38
"Oily Water" 5:01
"Miss America" 5:35
"Villa Rosie" 3:55
"Coping" 3:25
"Turn It Up" 3:23
"Resigned" 6:13
"Commercial break" 0.56

Producent:
Stephen Street

Skivbolag:
Food

BLUR:
Damon Albarn, sång, keyboards
Graham Coxon, gitarr
Alex James, bas
Dave Rowntree, trummor

* * *

* * *

CD: Blue for Two - Songs from a pale and bitter moon! (1988)Synth/punk/goth och skräckfilmsmusik i en ohelig blandning med Blue for Two från Göteborg. En duo med numera avlidne geniet Freddie Wadlling på sång.Såg faktiskt Blue for Two på Hultfredsfestivalen, kan det varit -92? Galet bra skiva. RIP Freddie Wadling.   
 

Into The Garden Of Your Mind 3:35
Is  Worth It 5:28
Sink Or Swim 3:58
Evil Eye 4:02
Eye Of A Storm 4:51
Don't Look Now 4:43
Love Begins To Write A Book Across My Face 6:12
Stay Casey 4:30
Dla Ciebie 2:05
Aloadin 3:18
The Drums 4:56
Manson Moon 3:42
Into The Dawn 3:52
Why Hurry? 6:44

Producent:
Henryk Lipp

Skivbolag:
Radium 226.05

BLUE FOR TWO:
Freddie Wadling, sång
Henryk Lipp, syntheziser

GÄSTER PÅ SKIVAN:
Chips Kiesbye, gitarr
Christer Jansson, trummor

* * *
Givetvis finns inte detta skruvade mästerverk på Spotify. Kulturskymning.
* * *

CD: The Black Crowes - Shake your money maker! (1990)Debutskivan med Black Crowes med de två bröderna Robinson på sång och gitarr respektive. De två tjurskallarna höll ihop rätt så länge men Black Crowes las ner första gången 2002. Tre år senare var de dock igång igen men las ner igen/gick på paus igen 2010. Och sådär höll det på till i januari 2015 då Rich Robinson slutlige och definitivt drog ur pluggen och la ner bandet efter att förgäves försökt komma överens med brorsan om äganderättigheterna till bandet Black Crowes.

 
Skönt och lagom bluesig sydstatsrockig skiva producerad av George Drakoulias som även producerat Hollywood Town Hall och Tomorrow the Green Grass med fantastiska bandet The Jayhawks.
 

"Twice As Hard" – 4:09
"Jealous Again" – 4:35
"Sister Luck" – 5:13
"Could I've Been So Blind" – 3:44
"Seeing Things" – 5:18
"Hard to Handle" – 3:08
"Thick n' Thin" – 2:44
"She Talks to Angels" – 5:29
"Struttin' Blues" – 4:09
"Stare It Cold" – 5:13

Producent:
George Drakoulias

Skivbolag:
Def American

THE BLACK CROWES:
Chris Robinson, sång
Rich Robinson, gitarr
Cease, gitarr
Johnny Colt, bas
Steve Gorman, trummor

* * *

* * *

CD: Dan Baird - Buffalo nickel! (1996)Soloskiva nummer två från Dan Baird. Rödnackad rock´n´n roll som är en mix av Dave Edmunds, Status Quo och sydstatdsrock och precis som debuten är såklart även den här svinbra. Borde finnas i alla hem. Innehåller förutom nio tokösiga spår även en cover på Hush (Deep Purple hade en cover på den på sin debut) och en cover på I want you bad som Dave Edmunds hade på sin Information-skiva

 
Dan Baird tragglar såklart fortfarande på med sin nere-i-myllan rock n´n roll och i hans band Dan Baird and Homemade Sin ingår numera fantomgitarristen Warner E. Hodges, en snubbe som verkligen vet hur man klöser fram ett svettigt rocksolo ur en gitarr. Warner spelar även med sanslöst rockiga countrygänget Jason and the Scorchers som hållit på i evigheter och fortfarande håller på. Rockigt? Country? Tror du mig inte? Varsågod.
 

1 Younger Face 4:04
2 Cumberland River 5:17
3 I Want You Bad 2:37
4 On My Way 4:20
5 L'il Bit 3:43
6 Hell To Pay 5:09
7 Woke Up Jake 4:43
8 Birthday 4:08
9 Hush 4:48
10 Trivial As The Truth 4:37
11 Hit Me Like A Train 4:08

Producent:
Brendan O´Brien

Skivbolag:
American

DAN BAIRD:
Dan Baird, gitarr, sång
Keith Christopher, bas
Brendan O´Brien, gitarr, piano
Mauro Magellan, trummor

* * *
WTF?! skivan finns varken på Spotify eller YouTube. Kulturskymning har i sanning fallit över oss.
* * *

CD: Blink-182 - Enema of the state! (1999)Mångmiljonsäljande (15 miljoner ex and counting!) tredjeskiva från skojfriska poppunkarna Blink-182. Porrfilmsstjärnan Janine Lindemulder pryder omslaget. Janine drog sig tillbaka från vuxenfilmandet samma år som den här skivan släpptes och blev förskolefröken istället. Jo, faktiskt. Andelen pappor som helst plötsligt ville följa med till förskolan på föräldrasamtal åkte väl upp med typ en miljard procent. Första skivan med den vältatuerade trummisen Travis Barker som är en riktig fena bakom sitt minimala trumset. Bra skiva med massor av kul låtar.
 

1. "Dumpweed" 2:23
2. "Don't Leave Me" 2:23
3. "Aliens Exist" 3:13
4. "Going Away to College" 2:59
5. "What's My Age Again?" 2:28
6. "Dysentery Gary" 2:45
7. "Adam's Song" 4:09
8. "All the Small Things" 2:48
9. "The Party Song" 2:19
10. "Mutt" 3:23
11. "Wendy Clear" 2:50
12. "Anthem" 3:37

Producent:
Jerry Finn

Skivbolag:
MCA

BLINK-182:
Mark Hoppus, bas, sång
Tom DeLonge, gitarr, sång
Travis Barker, trummor

* * *

* * *

LP: Morbid Angel - Kingdoms disdained! (2017)Äntligen kom det då en ny skiva med Morbid Angel! Ända sen 2011 har jag väntat på en uppföljare till "Illud Divinum Insanus". Bespottad av många men jag tyckte den var helt ok.Som alla vet så är titlarna på Morbid Angels skivor i bokstavsordning, Altars of Madness, Blessed Are the Sick, Covenant och så vidare och nu är vi alltså framme vid "K". Men vad hände med "J"? Jo, Morbid Angel släppte visst en liveskiva betitlad "Juvenilia" på Record Store Day den 18/4 2015. Hade jag ingen aning om, den måste genast införskaffas, trots att det är en live. Gillar inte att ha såna där hål i favoritbands diskografier.På uppviket är det en arg jävel (nån av The Old Ones?) som reser sig upp ur jorden.

Steve Tucker tillbaka i Morbid Angel igen, han hanterade ju bas och sång på Formulas Fatal to the Flesh, Gateways To Annihilation och Heretic. Lillkillen Scotty Fuller är en ny och för mig okänd förmåga.

 
Har inte hört en ton från denna än, sparar den till julledigheten (två veckor!) då jag tänkte headbanga bort lite julskinka från midjan. Har fullt upp med att lyssna på Cannibal Corpses nya just nu som är ett riktigt monster till skiva, jävlar vilket fett ljud. Och då även den här skivan är producerad av Erik Rutan (ex-Morbid Angel!) så är förväntningarna på topp.
 

A:
"Piles of Little Arms" 3:44
"D.E.A.D." 3:00
"Garden of Disdain" 4:24
"The Righteous Voice" 5:03
"Architect and Iconoclast" 5:44

B:
"Paradigms Warped" 3:59
"The Pillars Crumbling" 5:05
"For No Master" 3:28
"Declaring New Law (Secret Hell)" 4:21
"From the Hand of Kings" 4:02
"The Fall of Idols" 4:48

Producent:
Eric Rutan

Skivbolag:
Silver Lining

MORBID ANGEL:
Steve Tucker, bas, sång
Trey Azagthoth, gitarr, keyboards
Scott Fuller, trummor

* * *

* * *

CD: Bongzilla - Gateway! (2002)Marijuanamarinerad stoner med amerikanska Bongzilla. Tokdistad, trögflytande och hypnotisk i sin påtända enkelhet. Ja, du hör ju själv vad poetisk man blir. Otroligt vackert omslag med en puffande gudom innanför en "gateway". Marijuana räknas ju som en "gateway-drug" därav titeln.

 
Och det här är alltså sett genom den puffande farbrons pårökta ögon. Bongzilla står utanför grinden och vill in.
 

1. "Greenthumb" 4:07
2. "Stone a Pig" 9:47
3. "Sunnshine Green" 4:20
4. "666lb. Bongsession" 7:55
5. "Trinity [Gigglebush]" 4:40
6. "Gateway" 7:18
7. "Keefmaster" 4:27
8. "Hashdealer" 4:32

Producent:
Wendy Schneider

Skivbolag:
Relapse

BONGZILLA:
Muleboy, gitarr, sång
Spanky, gitarr
Cooter Brown, bas
Magma, trummor

* * *

* * *

CD: Dan Baird - Love songs for the hearing impaired! (1992)Soldodebuten från Dan Baird, tidigare sångare och gitarrist i svettiga rockgänget Georgia Satellites. Kalasbra skiva som låter precis som GS tack och lov. Va! Vet du inte vilka Georgia Satellites är!? Skämmes. Då finns det tre fantastiska fullängdare på Spotify för dig att upptäcka.Precis som GS spelas det här alltså rocknroll med ofantligt sväng, slidegura och hesa röster. Bonus! kolla på klippet här där Dan & Co rockar loss hos Letterman med "I Love You Period" från just den här skivan. Ruffigt producerat av hypade Brendan O´Brien som då -92 var i början av sin karriär. Han har sedan dess producerat världens alla stora artister. Alla? Ja, alla. 
 

"The One I Am" – 3:57
"Julie + Lucky" – 4:57
"I Love You Period" – 4:24
"Look At What You Started" – 5:10
"Seriously Gone" – 2:52
"Pick Up The Knife" – 4:29
"Knocked Up" – 3:08
"Baby Talk" – 3:54
"Lost Highway" – 3:49
"Dixie Beauxderaunt" – 4:42

Producent:
Brendan O´Brien

Skivbolag:
Def American

DAN BAIRD:
Dan Baird, gitarr, sång
Keith Christopher, bas
Mauro Magellan, trummor

* * *
WTF?! Den finns inte på Spotify? Kulturskymning.
* * *

LP+CD: Then comes silence - Then comes silence II! (2015)Fullängdare nummer två från Then Comes Silence. Slutsåld enligt deras Bandcamp-sida men efter direktkontakt med bandet fick jag vet att dom hade ett par ex kvar så då var det bara att hala fram VISA-kortet.Stilren baksida.Nu kan jag läsa vad låtarna heter.Hela skivan på CD hängde också med i fodralet. Tackar!Precis som de andra TCS-skivorna är även den här skitbra och allra särskilt "Whispering about you" och "She lies in wait".
 

A:
Spirits Flow
Can't Hide
Whispering About You
Ghost Child
She Lies In Wait

B:
New Life
Falling Into The Void
Fingers
Mothman
In Between Worlds

Producent:
Alex Svensson

Skivbolag:
Novoton

THEN COMES SILENCE:
Alex Svenson, sång, bas, synthesizers
Seth Kapadia, gitarr
Jens Karnstedt, gitarr
Jonas Fransson, trummor

* * *

* * *


CD: Blur - 13! (1999)Mera Blur! Sjätte fullängdaren innehåller mindre engelsk pop och mera amerikansk indie. Skränigare och raspigare. Omslaget målat av gitarristen Coxon. Siffran "13" uppe till vänster ska även utläsas som ett "B" som i Blur då.Loppisinköp för 20 spänn. Fläckvis värt pengarna. 
 

1. "Tender" 7:40
2. "Bugman" 4:47
3. "Coffee & TV" 5:58
4. "Swamp Song" 4:36
5. "1992" 5:29
6. "B.L.U.R.E.M.I." 2:52
7. "Battle" 7:43
8. "Mellow Song" 3:56
9. "Trailerpark" 4:26
10. "Caramel" 7:38
11. "Trimm Trabb" 5:37
12. "No Distance Left to Run" 3:27
13. "Optigan 1" 2:34

Producent:
William Orbit

Skivbolag:
Food

BLUR:
Damon Albarn, sång, keyboards
Graham Coxon, gitarr
Alex James, bas
Dave Rowntree, trummor

* * *

* * *

CD: Badlands - Badlands! (1989)Debutskiva från stjärnspäckade Badlands. Tyvärr låter det alldeels för mycket Led Zeppelin för min smak men Gillen var ju en fantastisk sångare, Jake E. Lee är en fena på gitarr och Eric Singer är ju som vanligt en riktig klippa bakom pukorna. Basisten Greg Chaisson tidigare (och senare bravader) är däremot helt okänt för mig. Producerat av Paul O´Neill (RIP) som senare i i karriären drog igång jätteprojektet Trans-Siberian Orchestra. Ett gigantiskt allstarband som drar hur mycket folk som helst till sina julspelningar i USA. Jo, faktiskt.

 
Till uppföljaren "Voodoo highway" hade Singer dragit till Paul Stanleys soloband och senare såklart till KISS. Gillen och Lee kunde dock inte hålla sams så efter "Voodo"-skivan kickades/slutade Gillen och ersattes av John West som på senare år till och från sjungit i Jake E. Lees lätt röriga band Red Dragon Cartel. Gillen bildade sen Sun Red Sun med basisten Mike Starr från Alice in Chains och trummisen Bobby Rondinelli men precis när det bandet började göra sig ett litet namn så fick Gillen beskedet att han hade HIV och han avled 1 december 1993.
 

"High Wire" - 3:45
"Dreams in the Dark" - 3:29
"Jade's Song" - 1:23
"Winter's Call" - 5:35
"Dancing on the Edge" - 3:27
"Streets Cry Freedom" - 6:10
"Hard Driver" - 4:50
"Rumblin' Train" - 5:46
"Devil's Stomp" - 4:54
"Seasons" - 6:20
"Ball & Chain" - 4:13

Producent:
Paul O'Neill

Skivbolag:
Atlantic

BADLANDS:
Ray Gillen, sång, munspel 
Jake E. Lee, gitarr, keyboards
Greg Chaisson, bas
Eric Singer, trummor

* * *
Mäh, skivan finns inte på Spotify?
* * *

CD: Behemoth - Evangelion! (2009)Nionde fullängdaren från polska döds/blackgänget Behemoth. Fantastisk orkester det här om du nu inte redan visste det och trummisen Inferno fräser som vanligt fram över trummorna i överljudshastighet. Fräsigt omslag med den Babyloniska skökan.
1. "Daimonos" 5:15
2. "Shemhamforash" 3:56
3. "Ov Fire and the Void" 4:27
4. "Transmigrating Beyond Realms ov Amenti" 3:27
5. "He Who Breeds Pestilence" 5:41
6. "The Seed ov I" 4:58
7. "Alas, Lord Is Upon Me" 3:15
8. "Defiling Morality ov Black God" 2:49
9. "Lucifer" 8:06

Producent:
Daniel Bergstrand, Wojciech Wiesławski, Sławomir Wiesławski

Skivbolag:
Nuclear Blast

BEHEMOTH:
Adam "Nergal" Darski, gitarr, sång
Tomasz "Orion" Wróblewski, bas 
Zbigniew "Inferno" Promiński, trummor

* * *

* * *

CD: Blur - Blur! (1997)Blur? WTF?! Ja, vad ska jag säga, jag gillar Blur. Avig gitarrpop är aldrig fel men det här är inte Blurs bästa. Trots att Blurs föregående skiva, The Great Escape, blev Englands-etta så sålde värsta konkurrenten Oasis fyrdubbel platina av (What's the Story) Morning Glory i USA. Blur ansågs vara ett "inauthentic middle class pop band" jämfört med Oasis som var "working class heroes" och identitetskrisen i Blurgänget var ett faktum. Lösningen? Att försöka bli alternativare, högljuddare och lite farligare istället. Och den här larmiga skivan är resultatet.Deras femte fullängdare och den med "Song 2" på. Du vet den där med "woo hoo" i början. Delvis inspelad i  Reykjavík där säkert bilden ovan är knäppt.
 

1. "Beetlebum" 5:04
2. "Song 2" 2:04
3. "Country Sad Ballad Man" 4:50
4. "M.O.R." 3:27
5. "On Your Own" 4:26
6. "Theme from Retro" 3:37
7. "You're So Great" (Coxon) 3:35
8. "Death of a Party" 4:33
9. "Chinese Bombs" 1:24
10. "I'm Just a Killer for Your Love" 4:11
11. "Look Inside America" 3:50
12. "Strange News from Another Star" 4:02
13. "Movin' On" 3:44
14. "Essex Dogs"

Producent:
Stephen Street

Skivbolag:
Food

BLUR:
Damon Albarn, sång, keyboards
Graham Coxon, gitarr, sång på "You're So Great", theremin
Alex James, bas
Dave Rowntree, trummor

* * *

* * *

CD: Atheist - Elements! (1993)Pårökt och extremt jazzflummig dödsmetall från Florida i Amerikat. Inte en enda rak takt på hela skivan. Atheist hade egentligen tänkt att lägga ner men de var kontraktsbundna att göra en skiva till så... Skriven, inspelad och mixad på en månad. Imponerande på min ära. Snyggt omslag.

 
Texter och låttitlar ljusår ifrån övriga dödsmetallbands vanliga ämnen och ja, "Samba Briza" är en samba och är inte dödsmetall nånstans. Atheist är snorbra.
 

1. "Green" (Emmi,Burkey,Shaefer) 3:21
2. "Water" (Burkey,Emmi,Choy) 4:27
3. "Samba Briza" (Greenbaum,Choy) 1:57
4. "Air" (Burkey,Shaefer,Emmi) 5:32
5. "Displacement" (Burkey) 1:23
6. "Animal" (Shaefer,Burkey,Choy) 4:10
7. "Mineral" (Shaefer,Burkey,Choy) 4:32
8. "Fire" (Shaefer Burkey,Emmi,Choy) 4:36
9. "Fractal Point" (Burkey) 0:43
10. "Earth" (Shaefer, Burkey, Emmi, Choy) 3:41
11. "See You Again" (Emmi) 1:16
12. "Elements" (Burkey,Shaefer,Choy,Emmi) 5:35

Producent:
Atheist, Mark Pinske

Skivbolag:
Music for Nations

ATHEIST:
Kelly Shaefer, sång, gitarr
Rand Burkey, gitarr
Frank Emmi, gitarr
Tony Choy, bas
Josh Greenbaum, trummor

* * *

* * *

CD: The Accidents - Poison chalice (2005)Raggarrock med de storväxta Örebro-pojkarna i The Accidents. Jävla vad det svänger och fort går det också. Motörhead med Eddie Meduza på sång eller möjligen The Roarin´ Cadillacs med Lemmy på sång.Har sett The Accidents live här i Umeå en gång och det var hands down den absolut svettigaste spelning jag nånsin varit på. Klådde till och med Ebba Grön/Dag Vag på Sporthallen 1981 eller när det nu var. Om Accidents helt plötsligt dyker upp i din stad måste du gå och se dom! En försmak hur det kan se ut.
 

"4 Days Til' Payday"
"Angel of Death"
"Louise"
"Poison Chalice"
"Good Girl"
"She Walks the Line"
"I'm on a Roll"
"Ain't No Chance (I'm Working on a Day Like This)"
"Speedking Crown"
"Afterburner"
"Wooooly You?"
"It's Gonna Be Alright"

Producent:
Christer Spectorsson

Skivbolag:
Burning Heart

THE ACCIDENTS:
D. Vacuum, gitarr, sång
Fred Tank, bas
Ric Rebel Jennings, trummor
Kid Kreole, gitarr

* * *

* * *

CD: ALL - Mass nerder! (1998)Fantastisk pop/punkplatta med ALL, dvs poppiga punkbandet Descendents men med Chad Price på sång. Fullständigt nerlusad med tralliga ackordsföljder som jag oblygt stjä.., jag menar inspireras av, när jag kört fast i låtskrivandet till vårt popband.

 
World's On Heroin, Fairweather Friend, Until I Say So, Silly Me, Romantic Junkie, Vida Blue...  Bara kalaslåtar från första till sista spår. Väck mig mitt i natten så ska jag tralla valfri låt för dig. Grymt bra skiva!
 

World's On Heroin 1:59
I'll Get There 2:23
Life On The Road 0:35
Fairweather Friend 1:40
Perfection 1:37
Greedy 0:46
Until I Say So 2:53
Think The World 1:20
Honey Peeps 2:06
Refrain 2:36
Silly Me 2:21
Romantic Junkie 1:29
Vida Blue 2:17
Until Then 1:55
Good As My Word 1:43
Silence 2:24

Producent:
Bill Stevenson, Jason Livermore, Stephen Egerton

Skivbolag:
Epitaph

ALL:
Chad Price, sång
Karl Alvarez, bas
Bill Stevenson, trummor
Stephen Egerton, gitarr

* * *

* * *

CD: Anthrax - We´ve come for you all! (2003)Min andra och sista CD med Anthrax. Sista skivan med John Bush och första med gitarristen Rob Caggiano som numera är i Volbeat. Oväntat bra. Omslagsbild målad av Alex Ross som gjort massor av coola grejer, kolla själv här på hans sajt.Sista låten "We´re  happy family" är en Ramones-cover och på "Strap it on" och "Cadillac Rock Box" spelar Dimebag Darrell gitarr. Who-sångaren Roger Daltrey är med bland rösterna på "Taking the Music Back".
 

1. "Contact" 1:15
2. "What Doesn't Die" 4:10
3. "Superhero" 4:03
4. "Refuse to Be Denied" 3:20
5. "Safe Home" 5:10
6. "Any Place But Here" 5:49
7. "Nobody Knows Anything" 2:57
8. "Strap It On" 3:32
9. "Black Dahlia" 2:37
10. "Cadillac Rock Box" 3:41
11. "Taking the Music Back" 3:11
12. "Crash" 0:57
13. "Think About an End" 5:09
14. "W.C.F.Y.A." 4:12
15. We´re a happy family (Ramones-cover)

Producent:
Rob Caggiano

Skivbolag:
Nuclear Blast

ANTHRAX:
John Bush, sång
Rob Caggiano, gitarr, kör
Scott Ian, gitarr, kör
Frank Bello, bas, kör, sång på "Crash"
Charlie Benante, trummor, gitarr

GÄSTER PÅ SKIVAN:
Dimebag Darrell, gitarr på "Strap It On" och "Cadillac Rock Box"
Roger Daltrey, sång på "Taking the Music Back"

* * *

* * *

2-CD: Agoraphobic Nosebleed - Altered states of America! (2003)Två män och en trummaskin. Maskinell grindcore i överljudsfart, 99 låtar på en CD och hej vad det går undan! Med en låtlängd på typ 10 sekunder per låt så har du lyssnat på 30 låtar innan du ens hinner fundera. Går icke att dansa till. Kolla låttitlarna!Perfekt musik att dammsuga till, särskilt om du dammsuger småsten. Det låter nämligen precis så. CD nummer två innehåller en drös remixer vars låttitlar alla avslutas med orden "rectal anarchy" som till exempel "Pounding grandma´s sniz rectal anarchy", "mouth full after mouth full of rectal anarchy" och sommarhiten "Slamming your cock in a casket rectal anarchy". Går det att lyssna på? Eh, nej. Alla texter står förresten utskrivna i det extremt färgglada CD-häftet också om man nu vill skrika med i de sekundlånga låtarna. 
 

Wonder Drug Wonderland 1:47
Spreading The Dis-ease 0:56
Ark Of Ecoterrorism 0:13
Living Lolita Blow Job 0:12
Thawing Out 0:15
The Need For Better Body Armor 0:09
Freeze-dried Cemetery 0:20
Children Blown To Bits By The Busload 0:12
Scoring In Heaven 0:13
Fuck Your Soccer Jesus 0:05
Guided Tour 0:22
Honky Dong 0:08
Famous Last Words 0:18
Osaka Milk Bar 0:17
Drive By Blowjob On A Bicycle 0:12
Ten Pounds Of Remains 0:07
Utter Mental Retardation And Reversal Of Man 0:15
Neotropolis Euphoria 0:08
Snitch Olympics 0:16
Crawling Out Of The Cradle Into The Casket 0:15
Removing Locator Tooth 0:06
Aum Shinrikyo 0:04
The Protocols Of The Elders Of Zion 0:04
The Tokyo Subway Gassing 0:04
The Star Of David 0:04
Shintaro Ishihara And The Rape Of Nanking In World War 2 0:05
Mahikari 0:12
Micro-tidal Wave 0:04
Crop Dusting 0:12
LSD As Chemical Weapon 0:14
Illegal Manufacture 0:08
Drugging The Control Group 0:10
Alice In La La Land 0:04
Apocalypse As Mescaline Experience 0:10
The Artificial Religious Experience 0:06

The Twelve Days Of Sodom
The First Day Of Sodom: Pussy Hair Prayer Rug 0:05
The Second Day Of Sodom: Distortion In Eden 0:04 The
Third Day Of Sodom:Serpent Of The Gay Pride Rainbow 0:04
The Fourth Day Of Sodom: Snaking Adam's Black Apple 0:04
The Fifth Day Of Sodom:Like A Cretin On Christmas Eve 0:04
The Sixth Day Of Sodom: Boston Hardcore Caligula 0:05
The Seventh Day Of Sodom: Fantasizing Hydrahead 0:07
The Eighth Day Of Sodom: Lamb Of The Rotisserie God 0:04
The Ninth Day Of Sodom: Holiday Bowl Full Of Asshole 0:04 The
Tenth Day Of Sodom: Enter The House Of Feasting 0:05
The Eleventh Day Of Sodom: Passing Blunts And Cunts At Relapse 0:05
The Twelfth Day Of Sodom: When Taking A Shit Feels Sexy 0:07

Poland Springfield Acidbag 0:19
Rectal Thermometer 0:11
Lemonade And A Snickers Bar 0:05
Necro-cannabalistic Tendencies In Young Children 0:08
Bombs With Butterfly Wings 0:09
Watching A Clown Point A Gun At A Small Dog (Reprise) 0:16
Mosquito Holding Human Cattle Prod 0:16
For Just Ten Cents A Day... 0:25

Altered States Of America
Mental Change(s): Altered Consciousness 0:06
Radical Modernism 0:04
Human Enhancement 0:04
Juxtaposed Impacts 0:04
Unprecedented Experiment 0:38
Transparent Enclosure 0:09
Bong Hit Wonder 0:08
Opening To Personals Ad By Richard Johnson 0:14
Relapse Refusing U.N. Weapons Inspectors 0:09
Neural Linguistic Programming 0:12
The Fag Vs. The Indian 0:05
Black Metal Transvestite 0:18
Debbie Does Dishes 0:04
Marine Pornography (For Whale Cock Skateboards) 0:18
Keeping A Clean Kennel 0:04
Baby Mill Pt. 1 (Born And Sold Into Child Slavery) 0:07
Firearms For All Faiths 0:12
Domestic Solution 0:04 Definition Of Death 0:39
Discolored 0:10
Scott Hulk On Intramuscular Steroids 0:09
4 Leeches (40,000 Leeches) 0:55
Group Taking Acid As Considered Conspiracy Against The Government 0:06
Small Room And A Six-pack 0:06
Deviant Arousal 0:06
Unbound By Civilized Properties 0:06
They All Burned! 0:12
Shotgun Funeral 0:04
Homophobic Assbleed 0:06
Exacting Revenge On Pets 0:08
Baby Mill Pt. 2 (White Russian) 0:07
Narcoterrorist Megalomaniac 0:25
Releasing A Dove From A Ghetto Rooftop 0:08
Bipartisan Buttfuck 0:14
Bent Over The Cross 0:25
A Chance At Reprisal 0:15
Altered Ego 0:17
Pin The Tail On The Donkey 0:21
Latter Day Mormon Ritual 0:18
5 Band Genetic Equalizer Pt. 3 0:21
Absurd Boast 0:10
Burning Social Interest 0:11
Whore Torn Vet 0:10
Obi Wan Kaczynski 0:12
Placing A Personal Memo On The Boss's Desk 0:13

Producent:
Scott Hull

Skivbolag:
Relapse

AGORAPHOBIC NOSEBLEED:
Scott Hull, gitarr, trumprogrammering
J. Randall,  elektronik
Carl Schultz, sång

* * *

* * *

3-CD-box: Aerosmith - Pandora´s box (1991)Fet 3-CD box med Aerosmith med alla deras 70-talslåtar + en massa annat.Jamen, du ser ju själv. Saknar du nån låt? Det här var alltså innan dom såsade till sig med "Armageddon"-ballader. Följer med en bok också som är lika hög (och bred) som boxen med info om låtar och massor av kul foton från det glada 70-talet.
 

CD I:
"When I Needed You" Shapiro, Tallarico, Solomon, Strohmayer, Stahl 2:34
2. "Make It" Tyler 3:45
3. "Movin' Out" Tyler, Perry 5:42
4. "One Way Street" Tyler 6:59
5. "On the Road Again" Sebastian 3:36
6. "Mama Kin" Tyler 4:25
7. "Same Old Song and Dance" Tyler, Perry 3:53
8. "Train Kept A-Rollin'" Bradshaw, Kay, Mann 5:33
9. "Seasons of Wither" Tyler 5:39
10. "Write Me a Letter" Tyler 4:18
11. "Dream On" Tyler 4:25
12. "Pandora's Box" Tyler, Kramer 5:42
13. "Rattlesnake Shake" Green 10:28
14. "Walkin' the Dog" Thomas 3:13
15. "Lord of the Thighs" Tyler 7:13

CD II:
"Toys in the Attic" Tyler, Perry 3:05
2. "Round and Round" Tyler, Whitford 5:02
3. "Krawhitham" Kramer, Whitford, Hamilton 3:59
4. "You See Me Crying" Tyler, Solomon 5:12
5. "Sweet Emotion" Tyler, Hamilton 4:34
6. "No More No More" Tyler, Perry 4:33
7. "Walk This Way" Tyler, Perry 3:40
8. "I Wanna Know Why" Tyler, Perry 3:04
9. "Big Ten-Inch Record" Weismantel 4:01
10. "Rats in the Cellar" Tyler, Perry 4:06
11. "Last Child" Tyler, Whitford 3:52
12. "All Your Love" Rush 5:27
13. "Soul Saver" Tyler, Whitford 0:53
14. "Nobody's Fault" Tyler, Whitford 4:22
15. "Lick and a Promise" Tyler, Perry 3:05
16. "Adam's Apple" Tyler 4:48
17. "Draw the Line" Tyler, Perry 3:43
18. "Critical Mass" Tyler, Hamilton, Douglas 4:51

CD III:
1. "Kings and Queens" Tyler, Hamilton, Whitford, Kramer, Douglas 5:33
2. "Milkcow Blues" Arnold 4:15
3. "I Live in Connecticut" Tyler, Perry 0:56
4. "Three Mile Smile" Tyler, Perry 3:45
5. "Let It Slide" Tyler, Perry 2:55
6. "Cheese Cake" Tyler, Perry 4:16
7. "Bone to Bone (Coney Island White Fish Boy)" Tyler, Perry 3:01
8. "No Surprize"  Tyler, Perry 4:27
9. "Come Together" Lennon, McCartney 3:46
10. "Downtown Charlie" Aerosmith 2:34
11. "Sharpshooter" Whitford, Holmes 5:32
12. "Shit House Shuffle" Perry 0:36
13. "South Station Blues" Perry 4:11
14. "Riff & Roll" Tyler, Crespo 3:18
15. "Jailbait" Tyler, Crespo 4:40
16. "Major Barbara" Tyler 5:06
17. "Chip Away the Stone" Tyler, Perry, Supa 4:07
18. "Helter Skelter" Lennon, McCartney 3:16
19. "Back in the Saddle" Tyler, Perry 4:49
20. "Circle Jerk" Whitford 3:44

Producent:
Jack Douglas,Bob Ezrin m fl

Skivbolag:
Columbia

AEROSMITH:
Steven Tyler, sång
Joe Perry, gitarr
Brad Whitford, gitarr
Tom Hamilton, bas
Joey Kramer, trummor

* * *

* * *

LP: Then comes silence - Blood! (2017)Splitternyaste skivan från Then Comes Silence, mitt nya favoritband. I alla fall tills Marduk, Ghost, Tribulation, Toy Dolls eller Dwight Yoakam släpper nytt. Schizofren musiksmak? Jag? Maffigt blodrött omslag,Illmarig filur på baksidan.
 
Alex, Seth, Jens och Jonas rockar loss.
 
 
 Ett knäckande bra band och må dom nu inte lägga av precis nu när jag upptäckt dom. Precis det hände nämligen mig när jag hade upptäckt Devil Doll, The Devil´s Blood och In Solitude.


A:
The Dead Cry For No One
Flashing Pangs Of Love
Strange Kicks
My Bones
In Leash
Choose Your Poison

B:
Good Friday
The Rest Will Follow
Magnetic
Warm Like Blood
Mercury
Into Death Alone

Producent:
Tom von Heesch

Skivbolag:
Novoton

THEN COMES SILENCE:
Alex Svenson, sång, bas, synthesizers
Seth Kapadia, gitarr
Jens Karnstedt, gitarr
Jonas Fransson, trummor

* * *

* * *


CD: Alice in Chains - Dirt! (1992)Jo, men den här är väl ganska bra, andra fullängdare från AIC. Grunge var dock aldrig riktigt min grej, det här är min enda skiva med AIC och de andra skivorna jag har hemma med de övriga grunge-storheterna Nirvana, Soundgarden och Pearl Jam är inget jag lyssnat sönder direkt.Basisten Mike Starr kickades/slutade i AIC under turnén för den här skivan på grund av sitt galopperande missbruk och ersattes av Mike Inez. Starr hoppade då med i allstarprojektet Sun Red Sun tillsammans med Ray Gillen och Bobby Rondinelli. Men det bandet lades ner ganska kvickt då Gillen avled 1993. Han rörde sen inte basen förrän 2010 då han gick med i rockbandet Days of the New vilket tyvärr blev kortvarigt då Starr avled 2011 av en överdos. Layne Staley avled 2002, också han av en överdos. Don´t do drugs, kids! 
 

"Them Bones" 2:30
"Dam That River" 3:09
"Rain When I Die" 6:01
"Sickman" 5:29
"Rooster" 6:15
"Junkhead" 5:09
"Dirt" 5:16
"God Smack" 3:56
"Hate to Feel"  5:15
"Angry Chair" 4:48
"Down in a Hole" 5:38
"Would?" 3:28

Producent:
Dave Jerden

Skivbolag:
Columbia

ALICE IN CHAINS:
Layne Staley, sång
Jerry Cantrell, gitarr
Mike Starr, bas
Sean Kinney, trummor

* * *

* * *

CD: Anthrax - Sound of white noise! (1993)Ja, som synes kunde jag inte låta bli att börja skriva om mina CD-skivor igen. Har köpt på mig så mycket kul och udda på senaste tiden och att hålla på att fippla med små listor som jag gjotrt hittills funkar ju inte. Måste också för min egen skull gå igenom hela CD-samlingen igen och se vilka jag egentligen har kvar, har sålt/gett bort/kastat en del skivor, men vilka? Men den här har jag kvar, "Sound of white noise" med Anthrax från 1993. Första skivan med sångaren John Bush.Knastrig baksida. Med Dave "Dirt med Alice in Chains" Jerden i producentstolen blev det lite väl såsigt för min del, så nej, den här är inte så värst bra. Jag vill ha mitt Anthrax med shorts och Injun-kepor, thank you very much. Har försökt sälja den massor av gånger men ingen vill ha den så då behåller jag väl den.
 

"Potters Field" 5:00
"Only" 4:56
"Room for One More" 4:54
"Packaged Rebellion" 6:18
"Hy Pro Glo" 4:30
"Invisible" 6:09
"1000 Points of Hate" 5:00
"Black Lodge" 5:24
"C₁₁ H₁₇ N₂ O₂ S Na" 4:24
"Burst" 3:35
"This Is Not an Exit" 6:49

Producent:
Dave Jerden, Anthrax

Skivbolag:
Elektra

ANTHRAX:
John Bush, sång
Dan Spitz, gitarr
Scott Ian, gitarr, kör
Frank Bello, bas, kör, sång på "Crash"
Charlie Benante, trummor, gitarr

GÄSTER PÅ SKIVAN:
Angelo "Twin Peaks" Badalamenti, synthesizer och gitarr på "Black Lodge"
Terminator X, scratching på "1000 Points of Hate"

* * *

* * *

LP : Then comes silence - Nyctophilian! (2015)Mera vinyl med Then Comes Silence. Det här är deras tredje fullängdare och en nyctofilian är en person som helst vill ha det mörkt och svart mest hela tiden. Snyggt omslag.

Gul och fin vinyl med den här filuren på ena sidan...... och låttitlarna på den andra. Även denna inköpt direkt från bandet via deras Bandcamp-sida.
 

A:
Strangers
She Loves The Night
A Living Soul Should Know
Spinning Faster
Feed The Beat
Demon's Nest

B:
Animals
Death Rides
Wendy
Everywhere And In My Head
All Strange

Producent:
TCS

Skivbolag:
Novoton

THEN COMES SILENCE:
Alex Svenson, sång, bas, synthesizers
Seth Kapadia, gitarr
Jens Karnstedt, gitarr
Jonas Fransson, trummor

* * *

* * *

LP: Then comes silence - Then comes silence! (2012)Debutskivan från mina nuvarande svenska favoriter Then comes silence. Perfekt musik för dig/oss som gillar Type O. Negative, The Mission, Tiamat, Lustans Lakejer, Fields of Nephilim, Misfits, Kent, Ultravox och Kraftwerk. Mörkt, gotiskt och samtidigt klämmigt. Smått och Goth blandat, helt enkelt. Illavarslande omslagsbild.På baksidan strålar däremot ljuset...... men låttitlarna avslöjar att det inte är nån glad musik som spelas. 
 Inköpt direkt från bandet via deras Bandcamp-sida. Snabbaste leverans jag nånsin varit med om, vem det nu än var som tog emot beställningen så måste hen ha suttit framför datamaskinen när beställningen kom och packat och postat skivan och skickat bekräftelse till mig samma kväll.


A:
Daybreak 1:36
Slowly Dragging You Down 3:33
Deepest Darkest 3:06
Death By A Frozen Heart 3:44
There's
A Sound 3:53

B:
Sweet Curls 3:07
Become One Of Them 4:50
Flesh And Blood 3:51
Waiting For You 4:17
To The Bone (We Are Doomed) 5:44

Producent:
TCS

Skivbolag:
Novoton

THEN COMES SILENCE:
Alex Svenson, sång, bas, synthesizers
Seth Kapadia, gitarr
Jens Karnstedt, gitarr
Jonas Fransson, trummor

* * *

* * *

RSS 2.0