LP: Ozzy Osbourne - Bark at the moon! (1983)



Tredje fullängdaren från Ozzy har ett makalöst snyggt omslage där en varulvsmaskerad Ozzy kravlar runt på en trädgren. Galet natutrogen sminkning av trefaldigt Oscarsbelönade SFX-killlen Greg Cannom. Det här är en skiva som alla i min bekantskapskrets köpte då den släpptes 1983.



Såg Ozzy live för första gången den 14:e januari 1983 då han var förband till Whitesnake på Johanneshov. Eller vänta!!, alla andra i bussen skulle kolla på Ozzy, jag åkte såklart ner för att kolla på Whitesnake. Whitesnakes låtar kunde jag ju utan och innan efter åratal av diggande.



Kommer ihåg att det enda jag såg av den då nya gitarristen Jake E. Lee under hela konserten var toppen på hans krulliga kalufs. Antingen stod han på knä och lirade eller då är han jävligt kort...



Enda studioskivan med Tommy Aldridge på pallen. Han fick kicken efter inspelningen och ersattes av Carmine Appice som efter ungefär halva turnén fick kicken och ersattes av... Tommy Aldridge!



Alla låtar skrivna av Ozzy? Jo, tjenare. Jake E. Lee har senare berättat att han skrev den mesta musiken (och Daisley de flesta texterna) men tvingades avskriva sig rättigheterna då Sharon (ständigt denna Sharon) annars hotade att kicka honom. Stråkarna arrade av Louis Clark som annars brukar jobba med Electric Light Orchestra.



Ozzy åkte visst ut på en egen turné senare. nån som såg honom i Lund eller Stockholm? Om du undrar vaarför det står "Metal health" där ovanför så är det skivbolaget som pushar för Quiet Riots mångmiljonsäljare med samma namn.


För såhär ser innerpåsen ut på andra sidan.



"Screams break the silence, waking from the dead of night
Vengence is boiling, he´s returned to kill the light"


A:
Rock 'n' Roll Rebel
Bark at the Moon
You're No Different
Now You See It (Now You Don't)

B:
Forever
So Tired
Waiting for Darkness
Spiders

Producent:
Ozzy Osbourne, Bob Daisley och Max Norman

Skivbolag:
Epic

OZZY OSBOURNE:
Ozzy Osbourne, sång
Jake E. Lee, gitarr
Bob Daisley, bas
Don Airey, keyboards
Tommy Aldridge, trummor

Kommentarer
Postat av: Robban

Jag såg honom i Lund. Men Bark At The Moon är ingen speciellt bra skiva.

2017-07-10 @ 13:08:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0