LP: Status Quo - Never too late! (1981)



"Never too late" från 1981 blev den sista plattan med trummisen John "Spud" Coghlan i bandet. "Spud" betyder förresten potatis, det var visst en journalist som på 70-talet tyckte att Coghlan såg ut som en säck potatis bakom trummorna och snabbt som ögat var lustigkurren Rick Parfitt framme och döpte honom till "Spud". Och på tal om Parfitt så drunknade hans 2-åriga dotter Heidi i poolen hemma i augusti 1980 och eftersom Rick såklart var helt utom sig av sorg så turnerade Status Quo (förutom några få TV-framträdanden) ingenting alls för den då nyss släppta skivan "Just supposin´".



Parfitt har skrivit tre låtar på den här skivan och en av dom, "Take me away" har följande väldigt deprimerande textrader: "Build me a coffin and measure me now, Or get me away from here, I know I'm not ready to end it somehow, A mental disorder, a physical wreck..." Undrar om den skrevs efter den tragiska drunkningsolyckan eller om det är sådär han känner sig till vardags?



Tittar du förresten på omslagen på de båda skivorna så hänger de ihop lite grann, för på "Just supposin" så skjuts missilen iväg och här är den på väg tillbaks. Klyftigt, va? Eftersom Status Quo under inspelningen av den föregående "Just Supposin´"-skivan hade spelat in massor av låtar så släpptes den här skivan bara 5 månader senare, i mars 1981. 
 

A:
"Never Too Late" (Rossi, Frost) - 3:59
"Something 'Bout You Baby I Like" (Supa) - 2:51
"Take Me Away" (Parfitt, Bown) - 4:49
"Falling in Falling Out" (Parfitt, Bown, Young) - 4:15
"Carol" (Berry) - 3:41

B:
"Long Ago" (Rossi, Frost) - 3:46
"Mountain Lady" (Lancaster) - 5:06
"Don't Stop Me Now" (Lancaster, Bown) - 3:43
"Enough is Enough" (Rossi, Parfitt, Frost) - 2:54
"Riverside" (Rossi, Frost) - 5:04

Producent:
Status Quo

Skivbolag:
Vertigo

STATUS QUO:
Francis Rossi, gitarr, sång
Parfitt, gitarr, sång
Alan Lancaster, bas, sång
John Coghlan, trummor
Andy Bown, keyboards 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0