12" EP: Perturbator - New model! (2017)



Alltså snacka om att bli blown away! Läste en krönika av Fredrik Strage i DN där han nämnde den här Perturbator-snubben och skrev att det var stenhård synth av ett slag som även de allra hårdaste hårdrockarna gillar. Perturbator har nämligen spelat på flera renodlade hårdrocksfestivaler, och kommit levande därifrån, så det kanske man borde slänga ett öra på?



Så jag surfade till YouTube, letade reda på Perturbators senaste släpp, EP:n "New order" och tryckte sen lite slött på "play"...



.. och KRACK! sa det i skallen och där satt jag med världens största flin och sittbangade som en jävla galning. Stenhård, instrumental synth, tydligen kallas kidsen det här för darkwave. Låter som en mix av skräckfilmsmusik och soundtracket till Bladerunner.

 
Jag kallar det för svinbra musik och förutom Perturbator har jag även upptäckt Gost, Mega Drive, Hollywood Burns, Dan Terminus, Carpenter Brut, Vulta och Fixions i samma genre. Nå, lyssna nu på "Tactical Precision Disarray" på Spotify och vrid upp alla reglage du har på MAXIMAL VOLYM!!!! när breaket kommer 2:30 min in. Du har aldrig nånsin tidigare hört något liknande, jag lovar. Jag får i alla fall stålsätta mig för att inte skrika rakt ut och sen gå fullständigt bananer i vardagsrummet. HELVETES VAD BRA! UPPTÄCK! UPPTÄCK! UPPTÄCK!
 

A:
Birth of the New Model 04:57
Tactical Precision Disarray 05:26
Vantablack 05:04

B:
Tainted Empire 04:54
Corrupted by Design 04:46
God Complex 09:25

* * *

* * *

Producent:
James Kent

Skivbolag:
Blood Music

PERTURBATOR:
James Kent, synthesizers

RSS 2.0