LP: Westworld - Beatbox rock´n´roll! (1988)



Jojo, när man googlar på Westworld nuförtiden är det inte det engelska electropunkbandet med samma namn som dyker upp bland sökresultaten må jag säga. En jäkla massa sidor om hajpade TV-serien "Westworld" däremot dyker upp bland sökresultaten.



Lite tokigt att dom en gång döpte bandet efter sci-fi "Westworld" från 1973 med hårdingen Yul Brunner i huvudrollen. Och nu är Westworld (bandet) tydligen helt bortglömda.



Dom här var också hajpade en gång i tiden, tro´t eller ej. Debutsingeln "Sonic boom boy", tagen från första skivan "Where the action is", blev helt otippat en hit och var som bäst 11:a på Englandslistan. Det är väl inte fy skam?



Men redan här, på andra fullängdaren, verkar det som skivbolaget tröttnat på deras punkiga, elektroniska rockabilly och den släpptes bara i Tyskland och... wait for it... Australien!



Gitarristen Bob "Derwood" Andrews, han med tvättbjörnsmössan till höger, var tidigare med i Generation X, och spelar på deras två första fullängdare. Generation X? Jomen, du vet punkgänget där Billy Idol var sångare.

 
Helt klart inte den sämsta skiva jag har hemma.
 

A:

Everything Good Is Bad 3:46
Steel Toed Engineer 3:58
Break Your Heart 3:37
Beatbox Rock 'N' Roll 5:09
Supersly 3:06
The Last Thing 3:32

B:
Big Red Indian 3:09
Johnny Blue 2:45
Whirlwind Girls 3:02
Ultimate Westerner 2:59
Cadillac 1:48
Paper Skyscraper 4:27

Producent:
Steve Levine

Skivbolag:
RCA

WESTWORLD:
Bob "Derwood" Andrews, gitarr
Elizabeth Westwood, sång
Nick Burton, trummor




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0