LP: Whitesnake - Slide it in! (1984)



En skiva till som jag trodde jag redan skrivit om, men icke! Sjätte fullängdaren från Whitesnake och lite stökigt i bandet vid den här tiden. Coverdale hade börjat snegla lite på USA och allra mest sneglade han på John Sykes, dåvarande gitarrist i Thin Lizzy som Whitesnake turnerade tillsammans med i USA då.



Den uppvaktningen gillade inte Whitesnakes ordinarie gitarrist Micky Moody alls och han hoppade av bandet 1983 under den på skivan följande turnén. Ersättare? John Sykes. Som passade som hand i handske i Coverdales vision om ett hårfagert, melodiöst rockband som skulle ta USA med storm.



Ormen har börjat byta skinn: Mel Galley är borta då han sabbade armen i en olycka, basisten Colin Hodgkinson har fått kicken och är ersatt av den mera bildsköne Neil Murray, och Cozy Powell är bara veckor ifrån att dra till Phenomena. Jon Lord? Han hoppade 1984  tillbaka till det återförenade Deep Purple..



Den här är den engelska utgåvan, det finns en amerikansk utgåva också. Där har Neil Murray spelat in nytt basspår istället för Colin Hodgkinsons, John Sykes har lagt ny gitarr istället för Micky Moody och Jon Lords keyboards är nästan helt bortmixade. Den sista riktigt bra Whitesnake-skivan innan dom pudlade till sig nåt så djävulskt.
 

A:

"Gambler" Coverdale, Galley 3:57
"Slide It In" Coverdale 3:20
"Standing in the Shadow" Coverdale 3:32
"Give Me More Time" Coverdale, Galley 3:41
"Love Ain't No Stranger" Coverdale, Galley 4:13

B:
"Slow an' Easy" Coverdale, Moody 6:09
"Spit It Out" Coverdale, Galley 4:11
"All or Nothing" Coverdale, Galley 3:34
"Hungry for Love" Coverdale 3:57
"Guilty of Love" Coverdale 3:18

Producent:
Martin Birch

Skivbolag:
Liberty

WHITESNAKE:
David Coverdale – sång
Mel Galley – gitarr
Micky Moody – gitarr
Colin Hodgkinson – bas
Jon Lord – keyboards
Cozy Powell - trummor

* * *

* * *

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0