CD: The Jayhawks - Hollywood town hall! (1992)Svinaktigt bra tredjeskiva från amerikanska alt.countryrockarna i The Jayhawks. Låter lite (tidiga) Eagles, lite Tom Petty, lite Neil Young, lite Dylan och resultatet blir massor av helt fantastiska låtar.


Fyra män och en soffa på en blåsig landsväg nånstans i Amerikat. Med dessa herrar har jag även skivorna "Smile, "Blue earth" och "Sound of lies"

 
Producerat av George Drakoulias som tidigare jobbade som A&R-kille på bästa polaren Rick Rubins bolag Def Jam Records och George var den som upptäckte L.L Cool J. och Beastie Boys. George hängde sen med Rick när han hoppade av Def Jam och istället drog igång egna etiketten American Recordings och han började producera skivor i samma sparsmakade anda som Rubin och har bland annat gjort skivor med Tom Petty och Black Crowes. Och så den här och den följande skivan "Tomorrow the green grass" med Jayhawks, båda skivorna helt klockrena och ett absolut måste om du är det minsta intresserad av musik. Galet bra band.
 

Waiting for the Sun" – 4:19
"Crowded in the Wings" – 4:55
"Clouds" – 4:51
"Two Angels" – 4:04
"Take Me with You (When You Go)" – 4:50
"Sister Cry" – 4:08
"Settled Down Like Rain" – 3:00
"Wichita" – 5:26
"Nevada, California" – 4:05
"Martin's Song" – 2:58

Producent:
George Drakoulias

Skivbolag:
American

THE JAYHAWKS:
Mark Olson, gitarr, sång
Marc Perlman, bas
Ken Callahan, trummor
Gary Louris, gitarr, sång

GÄSTER PÅ SKIVAN:
Nicky Hopkins, piano på "Two Angels" , "Take Me With You When You Go" och "Martin's Song"
Benmont Tench, piano


* * *

* * *

CD: Judas Priest - Firepower! (2018)

 
Kolla vad som, av en ren slump, kommer på bloggen när jag i förra inlägget precis sagt att jag är mera en "Judas Priest kind of guy", om inte "Firepower" med Judas Priest, deras 18:e fullängdare. Fick häromsistens ett jätteryck och köpte de skivor jag saknade i deras diskografi på CD, åtta på ett bräde. Inte så dyrt som man kan tro, CDON.com hade till exempel en kampanj (har dom säkert fortfarande) med tre CD för 199 kr, sen köpte jag resten fraktfritt och fint från WOWHD.se, betalade bara typ 350 kr för 5 skivor.

 
Vilka skivor jag köpte? Jo, "Point of Entry", "Screaming for Vengeance", "Turbo", "Ram It Down", "Painkiller", "Angel of Retribution" "Redeemer of Souls". och så den här såklart. Hoppar högaktningsfullt över de två "Ripper" Owens-sjunga skivorna för no Rob Halford - no Judas Priest. Har dock inte hört en endaste ton från den här skivan, då jag lyssnar på skivorna i turordning och har således fullt upp med "Point of entry" just nu. Men i sinom tid så blir det "Firepower"! Nu saknar jag bara "Rocka Rolla" men den ska jag ha på vinyl. 
 

"Firepower" 3:27
"Lightning Strike" 3:29
"Evil Never Dies" 4:23 
"Never the Heroes" 4:23 
"Necromancer" 3:33
"Children of the Sun" 4:00
"Guardians" (Instrumental) 1:06
"Rising from Ruins" 5:23
"Flame Thrower" 4:34
"Spectre" 4:24
"Traitors Gate" 5:34
"No Surrender" 2:54
"Lone Wolf" 5:09
"Sea of Red" 5:51

Producent:
Tom Allom, Andy Sneap

Skivbolag:
Epic

JUDAS PRIEST:
Rob Halford, sång
Glenn Tipton, gitarr
Richie Faulkner, gitarr
Ian Hill, bas
Scott Travis, trummor

* * *

* * *

CD: Iron Maiden - Brave new world!Tolfte fullängdaren från Iron Maiden och deras återföreningsskiva med Bruce Dickinson. Har egentligen aldrig varit nåt jättefan av Iron Maiden, jag är mera en Judas Priest kind of guy, och de enda Maiden-vinyler jag köpte under det glada 80-talet var "The number of the beast" och "Piece of mind" sen svalnade intresset markant då coolare grupper (läs Slayer) dök upp ur undervegetationen.Jag har trots det under årens lopp köpt på mig nästan rubbet av deras skivor och nu är det bara "The X-factor" kvar och hittar jag den för en tjuga så köper jag den också. Har nämligen inte betalat fullpris för nån av mina övriga Maiden-CD "A matter of life and death", "Fear of the dark", "Dance of death", "Virtual XI", "The final frontier" eller den här "Brave new world" utan har köpt rubbet på loppis/skivmässor eller via Discogs för nästan inga pengar alls tillsammans med andra skivor. Deras sju första + "The book of souls" har jag på vinyl.


"The Wicker Man" Smith, Harris, Dickinson 4:35
"Ghost of the Navigator" Gers, Dickinson, Harris 6:50
"Brave New World" Murray, Harris, Dickinson 6:18
"Blood Brothers" Harris 7:14
"The Mercenary" Gers, Harris 4:42
"Dream of Mirrors" Gers, Harris 9:21
"The Fallen Angel" Smith, Harris 4:00
"The Nomad" Murray, Harris 9:06
"Out of the Silent Planet" Gers, Dickinson, Harris 6:25 
"The Thin Line Between Love and Hate" Murray, Harris 8:26

Producent:
Kevin Shirley

Skivbolag:
EMI

IRON MAIDEN:
Bruce Dickinson, sång
Dave Murray, gitarr
Adrian Smith, gitarr
Janick Gers, gitarr
Steve Harris, bas, keyboards
Nicko McBrain, trummor

* * *

* * *

CD: Invocator - Weave the apocalypse! (1993)Skiva nummer två från danska Invocator. Teknisk thrash med framtida monsterproducenten Jacob Hansen - han har producerat alla Volbeats skivor bland mycket annat - och trummisen Per Möller Jensen som senare hamnade i The Haunted i sättningen. Omslagsbild målad av Dan Seagrave som gjorde omslagen till alla de tidiga dödsmetallssläppen. Alla? Ja, alla.Hej, vi heter Invocator och vi spelar hårdrock. Jo, det är säkert.
Trummis-Jensen har skrivit alla texter och skivan är producerad av Eric Grief som var manager åt dödsmetalllegenderna Death vid den här tiden. Släppt på svenska bolaget Black Mark, du vet skivbolaget som drevs av Börje "Boss" Forsberg, pappa till Quorthon i Bathory. Har även skivorna "Dying to live" och "Through the flesh to the soul" med detta alldeles utmärkta, lilla danska band. Lyssna och upptäck Invocator, den sistnämnda skivan finns på Spotify. Det er dejligt!
 

Through The Nether To The Sun 4:07
From My Skull It Rains 3:10
Desert Sands 3:02
Condition Critical 4:17
Breed Of Sin 2:43
Doomed To Be 3:53
Lost At Birth 2:33
Land Of Misery 3:42
The Afterbirth 3:36
Weave The Apocalypse 3:21

Producent:
Eric Grief, Invocator

Skivbolag:
Black Mark

INVOCATOR:
Jacob Hansen, gitarr, sång
Perle Hansen, gitarr
Per Jacobsen, bas
Per M. Jensen, trummor

CD: Immortal - All shall fall! (2009)Återföreningsskiva från norska Immortal som var nedfruset mellan åren 2003 och 2007. Tokigt nog blev detta den sista skivan med skojfriske gitarristen och sångaren Abbath, som varit med sedan starten, då han hoppade av bandet 2015.Reidar,  Olve och Jørgen skojar till det. 
Glädjande nog så fortsätter Immortal trots Abbaths avhopp då lyrikförfattare Demonaz - som startade bandet tillsammans med Abbath och spelade på Immortals fyra första skivor - nu återvänder till bandet som gitarrist och sångare. Har även deras alldeles utmärkta skiva "Sons of northern darkness" liggandes nånstans i en maffig digipackutgåva som går att vika ut åt alla håll och kanter. Blashyrkh!<
 

"All Shall Fall" 5:57
"The Rise of Darkness" 5:47
"Hordes to War" 4:32
"Norden on Fire" 6:15 
"Arctic Swarm" 4:01
"Mount North" 5:07
"Unearthly Kingdom" 8:30

Producent:
Immortal, Peter Tägtgren

Skivbolag:
Nuclear Blast

ANTHRAX:
Abbath Doom Occulta, gitarr, sång
Apollyon, bas
Horgh, trummor

* * *

* * *

CD: Jakob Hellman - ... och stora havet! (1989)Första och faktiskt enda skivan från Voullerims finest, Jakob Hellman.Enligt tidningen Nöjesguiden århundradets bästa svenska album.

 
Tycker nog att Marduks "Panzer division Marduk" är snäppet vassare men visst, den här också bra. Loppisfynd för 15 kr. Helt klart värt.
 

Tårarna 3:32
Du är allt jag vill ha 3:14
Vara vänner 3:39
Vackert väder 3:44
Vintern dör 3:34
Visa mej 2:24
Hon har ett sätt 3:20
Sköra värld 3:29
Tåg 3:15
Stora havet 3:52
Glada dagar 4:27 
Avundsjuk på dej 3:49

Producent:
Dan Sundqvist

Skivbolag:
EMI

JAKOB HELLMAN:
Jakob Hellman, sång, gitarr, piano
Dan Sundquist, keyboards, bas, tamburin, programmering
Ingemar Dunker, trummor

* * *

* * *

CD: THe Humpers - Live forever or die trying! (1996)Fyndigt betitlad tredjeskiva från amerikanska The Humpers. Larmig punkrock´n´n roll i stil med Hellacopters och Nicke & Co spelade förresten in en cover av Humpers-låten "(I'm) Watching You" till sin "Head off"-skiva.

Nej, jag har inte köpt den här, vann den i en tävling i Close Up. Ganska småkul skiva.


"Wake Up & Lose"
"Soul Surgeon"
"Sarcasmatron"
"Fast, Fucked & Furious"
"Beyond Belief"
"Migraine Shack"
"Don't Wanna Be Your Pal"
"Loser's Club"
"Space Station Love"
"World of Hurt"
"Protex Blue"
"Drunk Tank"
"13 Forever"
"Apocalypse Girl"
"You Drive Me Bats"
"Rocket & the Retards"
"Anarchy Juice"

Producent:
Sally Bowder

Skivbolag:
Epitaph

THE HUMPERS:
Scott "Deluxe" Drake, sång
Billy Burke, gitarr
Mitch Cartwright, bas
Mark "Anarchy" Lee, gitarr
Jimi Silveroli, trummor, sång

* * *

* * *

CD: Hate Eternal - Conquering the throne! (1999)Debutskivan från dödsmetallbandet Hate Eternal, bandet med inte mindre än tre ex-Morbid Angel medlemmar i sättningen: Rutan, Yeung och Anderson. Och visst låter det Morbid Angel om Hate Eternal, bara lite mindre Chtulhu och mer devildyrkande. Och jättemycket mera fart på låtarna, jävlar vad Tim Yeung får jobba!

 
Bandboss Erik Rutan är inte bara en supergitarrist och mästervrålare, han är en rutinerad producent också och har producerat skivor med Belphegor, Cannibal Corpse, och såklart Morbid Angel. RIP Jared Anderson.


"Praise of the Almighty" – 2:38
"Dogma Condemned" – 3:00
"Catacombs" – 3:16
"Nailed to Obscurity" – 2:22
"By His Own Decree" – 3:25
"The Creed of Chaotic Divinity" – 2:58
"Dethroned" – 2:36
"Sacrilege of Hate" – 2:22
"Spiritual Holocaust" – 3:27
"Darkness by Oath" – 4:11
"Saturated in Dejection" – 3:08

Producent:
Erik Rutan

Skivbolag:
Earache

HATE ETERNAL:
Erik Rutan, gitarr, sång
Jared Anderson, bas
Tim Yeung, trummor
Doug Cerrito, gitarr

* * *

* * *

CD; The Hellacopters - Grande rock! (1999)Pssst, vill du veta en hemlis? jag har jättesvårt för Hellacopters. Har verkligen försökt att bli ett jättefan men nej, det klickar inte riktigt. Vilket såklart är skitkonstigt då huvudmannen Nicke är en vänsterhänt trummis som gillar Kiss, spelar gitarr och skriver låtar. Precis som jag. Och så spelar dom ju hård rock med gravt 70-talsstuk och sånt gillar ju jag med. De två första skivorna (med Dregen på gitarr) går dock bort helt och hållet, då dom är alldeles för garagestökiga för mina känsliga öron.

 


Alla Hellacopters skivor finns på Spotify men inte den här?


Men ett par Hellacoptersskivor har jag trots allt; förutom den även "High visibillity" och så sista (?) skivan "Head off". De två första är loppisinköp för 20 kr/st och den sistnämnda vann jag i en tävling i Close-Up.
 

"Action De Grâce" 2:17
"Alright Already Now" 2:56
"Move Right out of Here" 2:09
"Welcome to Hell" 5:19
"The Electric Index Eel" 1:52
"Paul Stanley" 2:01
"The Devil Stole the Beat from the Lord" 3:54 
"Dogday Mornings" 3:20
"Venus in Force" 3:00
"5 vs. 7" 5:39
"Lonely" 3:07
"Renvoyer" 2:22

Producent:
The Hellacopters

Skivbolag:
White Jazz

THE HELLACOPTERS:
Nicke Andersson, sång, gitarr
Kenny Håkansson, bas
Anders Lindström, gitarr, keyboards
Robert Eriksson, trummor


CD: Georgia Satellites - Georgia Satellites! (1986)Debutskivan från stenhårda rockgänget Georgia Satelllites. Toksvängig, jordnära rock ´n´roll i stil med tidiga Status Quo och AC/DC med skönt raspig sång av bandboss Dan Baird. Ja, just han ja som gjorde de toksvängiga soloskivorna "Love songs for the hearing impaired" och "Buffalo nickel". 
Två kalasbra skivor till blev det från Georgia Satellites, "Open All Night" (1988) och "In the Land of Salvation and Sin" (1989) innan dom la ner verksamheten. Men lyssna på den här skivan först, och givetvis även på Dans sologrejer!
 

"Keep Your Hands to Yourself" – 3:26
"Railroad Steel" – 4:11
"Battleship Chains" – 2:55
"Red Light" – 2:45
"The Myth of Love" – 4:12
"Can't Stand the Pain" – 3:40
"Golden Light" – 3:35
"Over and Over" – 3:35
"Nights of Mystery" – 4:44
"Every Picture Tells a Story" (Rod Stewart, Ronnie Wood) – 5:23

Producent:
Jeff Glixman

Skivbolag:
Elektra

GEORGIA SATELLITES:
Dan Baird, sång, gitarar
Rick Richards, gitarr 
Rick Price, bas
Mauro Magellan, trummor


* * *

* * *

CD: Galactic Cowboys - The horse that Bud bought! (1997)Fjärde fullängdaren från de galaktiska cowboysarna. Den halvkonstiga skivtiteln kommer från när Montys föräldrar sålde allt dom ägde och tog med sig lille Monty och gick med i ett hippiesamhälle med kultledare och allt uppe bland bergen i Oregon. Kultledaren blev nämligen upprörd när Montys pappa (Bud) hade köpt en häst till Monty, han ville att hästen skulle ägas av alla i "samhället". Omslaget målat av basisten Monty ColvinDet är bara att blunda och klicka på en låt, dom är bra precis hela bunten.
 

"Tilt-A-Whirl" 3:22
"Evil Twin" 3:07
"Oregon" 4:31
"The Buzz 1:26
"Tomorrow" 4:49
"Ribbon" 5:03 
"Breakthrough" 3:38
"Bound" 4:36
"Media Slant" 3:10
"Mona Lisa" 6:08
"I Can't Wait" 3:26
"Trip On Love" 4:04
"You've Changed" 3:43
"My Life" 6:00

Producent:
Alan Doss, Brian Garcia

Skivbolag:
Metal Blade

GALACTIC COWBOYS:
Ben Huggins, sång, akustisk gitarr, munspel
Monty Colvin, bas, sång
Alan Doss, trummor, sång
Wally Farkas, gitarr, sång

* * *

* * *

CD: Faith No More - Angel dust! (1992)Min one and only skiva med Faith No More, har tidigare haft "The real thing" på vinyl också men hittar inte igen den längre så jag har troligen skickat den vidare till Röda korset eller Myrorna. Sista skivan med gitarristen Jim Martin. Otroligt vacker omslagsbild.

 
Inte lika vacker bild på baksidan med en koskalle på en krok i ett slakteri men bandet själva tyckte de båda bilderna symboliserade deras musik på pricken: både vackert och aggressivt äckligt. Ganska bra skiva men inget jag lyssnar på nuförtiden så troligen kommer denna CD att gå samma öde till mötes. Man måste rensa ut ogräset ibland annars växer det igen totalt.


"Land of Sunshine" 3:44
"Caffeine" 4:28
"Midlife Crisis" 4:21
"RV" 3:43
"Smaller and Smaller" 5:11
"Everything's Ruined" 4:33
"Malpractice" 4:02
"Kindergarten" 4:31
"Be Aggressive" 3:42
"A Small Victory" 4:57
"Crack Hitler" 4:39
"Jizzlobber" 6:38
"Midnight Cowboy" (Instrumental)  4:12

Producent:
Matt Wallace, FNM

Skivbolag:
Slash

FAITH NO MORE:
Mike Bordin, trummor
Roddy Bottum, keyboards
Billy Gould, bas
Jim Martin, gitarr
Mike Patton, sång, samplingar

* * *

* * *

CD: Dave Edmunds - D.E 7 (1982)Från småproggig depprock med Anathema till svettig rock´nroll med Dave Edmunds, vad säga om det musikaliska lappkastet!? Mycket covers på skivan, bland annat den outgivna (i alla fall till år 2003) Bruce Springsteen-låten "From Small Things (Big Things One Day Come)" som Bruce hade skrivit till sin "The River" men som inte kom med på skivan. Vi låter Dave berätta själv: "I went to see Springsteen perform at Wembley Arena (in 1981), and was backstage in the hospitality area after the gig, and one of his road managers tapped me on the shoulder and said, 'Bruce wants to meet you.' I went back and had this great talk with him, and he played me this song and said, 'I'd like you to do this, if you like it.' He said he'd send me the tape, which he did."

 
Nu kanske du inte gillar Dave Edmunds så värst mycket (hur man nu inte kan göra det?) men innan du surfar vidare måste du lyssna på "Warmed Over Kisses (Left Over Love)" med världens coolaste banjolir.


"From Small Things (Big Things One Day Come)" (Bruce Springsteen) – 3:30
"Me And The Boys" (Terry Adams) – 3:04
"Bail You Out" (Chris Rees) – 2:28
"Generation Rumble" (Graham Lyle) – 3:36
"Other Guys Girls" (Christopher Gent) – 2:47
"Warmed Over Kisses (Left Over Love)" (Gary Geld, Peter Udell) – 3:03
"Deep In The Heart Of Texas" (Geraint Watkins) – 2:36
"Louisiana Man" (Doug Kershaw) – 3:41
"Paula Meet Jeanne" (Jude Cole) – 2:40
"One More Night" (Liam Grundy) – 3:56
"Dear Dad" (Chuck Berry) – 1:51

Producent:
Dave Edmunds

Skivbolag:
Arista

DAVE EDMUNDS:
Dave Edmunds, gitarr, bas, keyboards, sång
Dave Charles, trummor
John David, bas
Geraint Watkins, piano, keyboards

* * *

* * *

LP+CD: Anathema - A natural disaster! (2003)Mera Anathema! På denna skiva nummer sju är hela brödratrion Cavanagh åter samlade då brorsan Jamie anslutit som basist efter avhoppade Dave Pybus. Jamie var med från dag ett då Anathema bildades men hoppade av innan de gjorde nån skiva.Det må står "LOVE" här på baksidan men så jävla glatt är det inte må du tro.Om man nu ska gå på bara hårfärgen så gissar jag att bröderna Cavanagh är nummer två, tre och fem från vänster.Jahappja, då saknas bara sju skivor till så har jag everything Anathema. 
 

A:
"Harmonium" 5:28
"Balance" 3:59
"Closer" 6:20
"Are You There?" 4:59
"Childhood Dream" 2:11 
"Pulled Under at 2000 Metres a Second" 5:23

B:
"A Natural Disaster" 6:28
"Flying" 5:57
"Electricity" 3:52
"Violence" 10:46

Producent:
Anathema, Dan Turner

Skivbolag:
Sony

ANATHEMA:
Vincent Cavanagh, sång, gitarr, vocoder
John Douglas, trummor
Les Smith, keyboards, programmering
Jamie Cavanagh, bas, programmering
Danny Cavanagh, gitarr, keyboards, sång på "Are You There?" och "Electricity"

* * *
* * *

CD: Eminem - The Marshall Mathers LP! (2000)Japp, jag har Eminem i min skivhylla också. Eminems tredje fullängdare och det är på den här skivan som "Stan" återfinns, du vet den där helt lysande låten om ett fan som skriver ett brev till Eminem men inte får nåt svar och som sen skickar argare och argare brev för att i sista brevet köra ner från en bro med sin flickvän bunden i skuffen. Då svarar Eminem till slut på hans brev och förstår vem han är. Och så slutar låten.Över två miljoner ex såldes första veckan den släpptes och ett ka-ching! sa det i Marshalls då ganska tunna plonka. Amerikanarna, du vet det där folkslaget som är helt ok att man vemsomhelst kan köpa ett hagelgevär närsomhelst men som censurerar en bröstvårta, hade sen fullt sjå att sudda ut alla svordomar och fula ord för att kunna spela skivan på radion. Lycka till!


"Public Service Announcement 2000" (skit) 0:25
"Kill You" 4:24
"Stan" (featuring Dido) 6:44
"Paul" (skit) 0:10
"Who Knew" 3:47
"Steve Berman" (skit) 0:53
"The Way I Am" 4:50
"The Real Slim Shady" 4:44
"Remember Me?" (featuring RBX and Sticky Fingaz) 3:38
"I'm Back" 5:10
"Marshall Mathers" 5:20
"Ken Kaniff" (skit) 1:01
"Drug Ballad" (featuring Dina Rae) 5:00
"Amityville" (featuring Bizarre) 4:14
"Bitch Please II" (featuring Dr. Dre, Snoop Dogg, Xzibit and Nate Dogg) 4:48
"Kim" 6:17
"Under the Influence" (featuring D12) 5:21
"Criminal" 5:18

Producent:
Eminem, Jeff & Mark Bass, Mel-Man, The 45 King

Skivbolag:
Aftermath

EMINEM:
Marshall "Eminem" Mathers, rap

GÄSTER PÅ SKIVAN:
Bizarre
Dido
Dina Rae
Nate Dogg
Paul Rosenberg
Proof
Dr. Dre
Snoop Dogg
Steve Berman
Xzibit

* * *

* * *

LP+CD: Anathema - A fine day to exit! (2001)Sjätte fullängdaren från engelska depprockarna Anathema. Inte ett durackord nånstans och det glädjefyllda omslaget visar de slängda kläderna från en snubbe som gått ut i havet för att göra slut på det hela. A fine day to exit som sagt.Inköpt för 99 spänn från Ginza samtidigt som det alldeles utmärkta "Judgement"-skivan som släpptes 2 år före denna. Remastrad utgåva från 2015, låtarna är i en annan ordning än vad de var på 2001-pressningen.Sista skivan med basisten Dave Pybus som slutade med depprockandet och gick med i sprittande glada blackmetalgänget Cradle of Filth istället.

 
Samma låtar på den medföljande CD:n, men bara nästan för efter "Temporary peace" ligger den gömda låten "In The Dog's House", men annars är det likasamma. Skitbra skiva, nu ska jag börja samla Anathema!
 

A:
A Fine Day 3:36
Release 5:40
Leave No Trace 4:46
Underworld 4:12
Pressure 6:38

B:
Panic 3:37
Breaking Down The Barriers 5:44
Looking Outside Inside 6:15
A Fine Day To Exit 6:48 
Temporary Peace 7:01

Producent:
Nick Griffiths

Skivbolag:
Sony

ANATHEMA:
Vincent Cavanagh, sång, gitarr
John Douglas, trummor
Dave Pybus, bas
Les Smith, keyboards, programmering
Danny Cavanagh, gitarr, keyboards, kör

* * *

* * *

CD: Entombed - Clandestine! (1991)KLASSIKER! Fullängdare nummer två från svenska Entombed. Enda skivan där inte mångårige Entombed-sångaren L-G Petrov sjunger,  det gör minsann trummisen Nicke Andersson.Men i CD-häftet står det att snubben Johnny Dordevic sjunger. men det gör han alltså inte.Här sjunger han inte heller, här mimar han. Å andra sidan spelar inte dom andra på riktigt heller...

 
 Såg faktiskt Entombed på Hultfredsfestivalen 1991 men då sjöng Johnny!
 

"Living Dead" Andersson, Hellid 4:26
"Sinners Bleed" Andersson, Cederlund 5:10 
"Evilyn" Andersson, Cederlund, Rosenberg 5:05
"Blessed Be" Andersson, Cederlund, Hellid, Rosenberg 4:46
"Stranger Aeons" Andersson, Cederlund, Håkansson 3:25
"Chaos Breed" Andersson, Cederlund, Håkansson 4:52
"Crawl" Andersson 6:13
"Severe Burns" Andersson 4:01
"Through the Collonades" Andersson, Håkansson 5:39

Producent:
Tomas Skogsberg, Entombed

Skivbolag:
Earache

ENTOMBED:
Nicke Andersson, trummor, sång
Uffe Cederlund, gitarr
Lars Rosenberg, bas
Alex Hellid, gitarr
Johnny Dordevic, med på bandfotot

* * *

* * *

CD: Electric Light Orchestra - Zoom! (2001)Kalasbra (såklart) återföreningsskiva från Electric Light Orchestra, bandets första sedan "Balance of power" från 1986. Eller återförening och återförening...... så värst mycket Orchestra är det inte på den här skivan, det är ju till 100% Jeff Lynne på alla spår. Gamle ELO-keyboardisten Richard Tandy gästar dock på ett spår.
 

Ja, du ser ju själv: Jeff sjunger, körar, spelar gitarr, bas, keyboards och trummor på nästan allt.

Ex-Beatlarna George Harrison spelar slidegitarr på "A Long Time Gone" och "All She Wanted" och Ringo Starr trummar på "Moment in Paradise" och "Easy Money"
 

Alright 3:11
Moment In Paradise 3:36
State Of Mind 3:05
Just For Love 3:39
Stranger On A Quiet Street 3:40
In My Own Time 3:04
Easy Money 2:51
It Really Doesn't Matter 3:20
Ordinary Dream 3:23
A Long Time Gone 3:15
Melting In The Sun 3:10
All She Wanted 3:14
Lonesome Lullaby 4:06

Producent:
Jeff Lynne

Skivbolag:
Epic

ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA:
Jeff Lynne, sång, kör, gitarr, bas, keyboards, cello, trummor

GÄSTER PÅ SKIVAN:
Richard Tandy, keyboards på "Alright"
George Harrison, slidegitarr på "A Long Time Gone", "All She Wanted"
Ringo Starr, trummor "Moment in Paradise", "Easy Money"


* * *

* * *

CD: Gorelord - Forcefed on human flesh! (2001)

 

Debutskivan från Gorelord, tokbrutal dödsmetall med kraftiga skräckfilmsvibbar. Från Norge faktiskt, landet som annars brukar bjuda på 100% blackmetal. Mr Gorelord himself, herr Frediablo som på skivan sköter sång, gitarr och bas. Riktigt namn okänt men eftersom han är norrman heter han säkert Svein-Olve Kongsvinger eller nåt liknande.Mysiga låtar som du kan lyssna på: Crushed Skull On Christian Shoulders, Crucified Goat Drenched In Blasphemic Blood, Forcefed On Human Flesh och lägereldsballaden Necrophilic Orgy In Entrails & Cum. 
 

Dismembered Virgin Limbs 5:09
Crushed Skull On Christian Shoulders 3:00
Crucified Goat Drenched In Blasphemic Blood 2:42
Forcefed On Human Flesh 3:07
Necrophilic Orgy In Entrails & Cum 4:20 
Chainsaw Ripping Skin 2:07
Alive When Fucking The Dead 2:56
Maggots Impaled 2:35
Hell's Kitchen 5:16

Producent:
Killjoy

Skivbolag:
Housecore

GORELORD:
Frediablo, gitarr, bas, sång
Jemod, trummor

* * *

* * *

CD: Parry Gripp - For those about to shop, we salute you! (2005)Solodebut från Parry Gripp, gitarrist och sångare i nördiga poppunkgänget Nerf Herder. Kul grej det här, det hela började med att Parry fick i uppdrag att skriva en reklamjingel om "tacos, nachos and dipping sauce". Hans förslag ratades dock av företaget men Parry hade haft så kul att han raskt skrev ihop 50 jinglar till och slängde ut dom på en CD. Ja, omslaget och titeln är en blinkning till AC/DC.

Låtarna är sorterade i kategorier så det är bara att hitta den vara som du säljer så har Parry en färdig jingel.
 


 
Pop, punk, country, funk, rock, metal, psykedelia, reggae, disco, rap, barnvisor, techno..... 51 låtar och nästan 51 olika genrer. Galet kul och Parry har i åratal lagt ut en gratislåt i veckan (!) på sin hemsida www.parrygripp.com, så surfa dit, ladda ner dina favoriter och gör en egen jingel-CD. Eller så köper du den här som jag gjort.
 

SONGS ABOUT FOOD OTHER THAN WAFFLES

Great Nachos, Great Price
Say Hello To Your Brand New Favorite Pizza
One Donut A Day
Fried Chicken
Bran Flakes

SONGS ABOUT SPORTS
We're Gonna Kick Your Ass Today
Time For Tennis
European Football
Baseball Is Fun
Golf
Golf Is Groovy

SONGS ABOUT PLACES YOU CAN GO
Muffler Shop
At The Bar
London's Calling
Health Food Store 
Pita City Falafel

SONGS ABOUT TRUCKS
Truck Drivin' Man
Big Mamma-Jamma
This Is One Hell Of A Truck
Good Woman, Good Truck, Good Life
Nice Motherf@#!*&g Truck

SONGS ABOUT PERSONAL HYGIENE PRODUCTS
More Blades = Better Shave
You've Got To Have Faith (In Your Anti-Perspirant)
That Aint Fresh
Mouthwash
Coffee Breath

SONGS ABOUT WAFFLES
Do You Like Waffles? 
Waffles Are Outrageous
Dippin'
Got To Dip It!
Everyone's Dipping

SONGS ABOUT BEER
Beer In A Can
You Need A Beer
You're My One, You're My Only, You're My Beer
Drinkin' A Beer With My Lady
Light Beer

SONGS ABOUT SALES AND DEALS
It's The Greatest Deal
Don't Wait Too Long
Blue Light Special
This Sale Is Going To Blow Your Mind
Big Sale

SONGS ABOUT BEVERAGES
Mucho Cafeino, Pico Dinero
Drinkin' Time!
You Aint Never Drank No Soda Like This One Here
She Likes Yoo-Hoo (More Than She Likes Me-Hoo)
Leprechaun's Holiday
Life's Too Short
Why Do I Always Get In The Wrong Line At The Grocery Store?
You Can't Sleep
You Need Our Cold Medicine
Hooray For Santa Claus

Producent:
Parry Gripp

Skivbolag:
OGLIO

PARRY GRIPP:
Parry Gripp, sång, gitarr, bas, keyboards, trummaskin

CD: Genocide Superstars - III Superstar destroyer! (2003)Brutalsvängig punkig rock ´n roll med Motörhead-känsla från svenska Genocide Superstars. Hette från början Genocide S.S men dom kom väl på till slut att nä, det namnet fungerar inte. Gänget som gjorde det. Matt och Richard spelar i toksvängiga raggargänget The Accidents. Mieszko Talarczyk, tvåa från vänster, spelade tidigare i Nasum men drunknade tragiskt i tsunamin i Thailand 2004.

 


Lyssna på: Hatestomp, Final descent Like roadkill,  Outlaw song och Superstar destroyer. Snyggt omslag, man skulle ha haft den på LP.
 

The Hateball Is Rolling 2:02
Destroyer Of Worlds 1:42
Mord II 1:06
Final Descent 2:28
Hatestomp 3:08
Stairsweeper 1:07
Air / A Prelude To Hell 4:32
Superstar Destroyer 2:58
Danger Danger 1:35
Superstar Confession 3:00
In Misery Embraced 1:47
Like Roadkill 2:55
Warchild 3:32
Outlaw Song 3:39

Producent:
Genocide Superstars

Skivbolag:
Relapse

GENOCIDE SUPERSTARS:
Danny Violence, gitarr, sång
Mieszko Talarczyk, gitarr, sång
Richard A.D., bas, sång
Matt von Superstar, trummor, kör

* * *

* * *

CD: Gamma Ray - Heading for tomorrow! (1990)Blåtonad debutskiva från Gamma Ray som Kai Hansen bildade efter avhoppet från Helloween. Galet bra powermetal. Men varför bara Kai och Ralf på omslaget?Dom andra två pajsarna, Uwe och Mathias då?Vilken jävla röst han har, Ralf Scheepers! En renrakad och välpumpad Raffe sjunger numera i hårdriffiga Primal Fear.Svinbra skiva! Lyssna särskilt på: Lust For Life, Heaven Can Wait, Space Eater, Money... äh va fan, lyssna på hela skivan! Heja Kai!
 

"Welcome" 0:57
"Lust For Life" 5:18
"Heaven Can Wait" 4:26
"Space Eater" 4:31
"Money" 3:37
"The Silence" 6:22
"Hold Your Ground" 4:48
"Free Time" 4:53 
"Heading For Tomorrow" 14:29
"Look At Yourself" (Uriah Heep cover) 4:43

Producent:
Piet Sielck

Skivbolag:
Noise

GAMMA RAY:
Ralf Scheepers, sång
Kai Hansen, gitarr
Uwe Wessel, bas
Mathias Burchardt, trummor

* * *

* * *

CD: Galactic Cowboys - Space in your face! (1993)


Aaahh, skiva nummer två från Texaspojkarna Galactic Cowboys. Precis som debuten är även denna hur bra som helst. Fräsigt omslag med Gert Fylking i rymddräkt.
 


Skojfriskt gäng det här som inte tar sig själva på så stort allvar. 


Släppt på den tiden då hela världen lyssnade på urrk, grunge, och efter denna skiva droppades Galactic Cowboys av Geffen och bandet fick ge sig ut i vildmarken för att leta nytt skivkontrakt.
 

Space In Your Face 1:39
You Make Me Smile 4:22
I Do What I Do 5:21
Circles In The Fields 4:47
If I Were A Killer 3:56
Blind 7:49
No Problems 7:23
About Mrs. Leslie 5:12
Where Are You Now? 7:50
Ranch On Mars 7:35 
Still Life Of Peace 6:55

Producent:
Sam Taylor

Skivbolag:
Geffen

GALACTIC COWBOYS:
Ben Huggins, sång, akustisk gitarr, munspel
Monty Colvin, bas, sång
Alan Doss, trummor, sång
Dane Sonnier, gitarr, sång

CD: Galactic Cowboys - Galactic Cowboys! (1991)Aaahh, debutskivan från Galactic Cowboys! Fyrstämmig hårdrock med Metallica-gitarrer och Beatles-harmonier. Hur bra som helst och nästan helt okända för gemen man.Tänk att en sån här bra skiva inte finns på Spotify. Helt. Jävla. Galet.Säppt samma år och på samma skivbolag som Nirvanas "Nevermind"... Tror du att det var nån som lyssnade på Galactic Cowboys 1991?
 

I'm Not Amused
My School
Why Can't You Believe In Me
Kaptain Krude
Someone For Everyone 
Sea Of Tranquility
Kill Floor
Pump Up The Space Suit
Ranch On Mars Reprise
Speak To Me

Producent:
Sam Taylor

Skivbolag:
Geffen

GALACTIC COWBOYS:
Ben Huggins, sång, akustisk gitarr, munspel
Monty Colvin, bas, sång
Alan Doss, trummor, sång
Dane Sonnier, gitarr, sång

CD: Finntroll - Nattfödd! (2004)


Fullängdare nummer tre från finska trollmetal/humpagänget Finntroll. Skitbra skiva som snurrat massor hemma.

"Bland skuggor rider ett odjur, som ett svart träd.
Griper hård på en mäktig hammare, ut för svaga kristna blod.
Trollhammaren! Trollhammaren!"
Vindfärd / Människopesten 5:36
Eliytres 3:46
Fiskarens Fiende 3:47
Trollhammaren 3:32
Nattfödd 4:51
Ursvamp 2:02
Marknadsvisan 1:59
Det Iskalla Trollblodet 3:54
Grottans Barn 4:36
Rök 2:23

Producent:
Trollhorn, Tundra

Skivbolag:
Spinefarm

FINNTROLL:
Wilska, sång
Tundra, bas 
B.Dominator, trummor 
Routa, gitarr
Skrymer, gitarr
Trollhorn, keyboards

* * *

* * *

CD: F.K.Ü: ‎– Metal Moshing Mad! (1999)Debut-CD från Uppsalagänget F.K.Ü, alltså Freddie Krugers Ünderwear. Oldschool thrashmetal med skräckfilmstema. Kalsabra.Rutinerade killar det här. Sångaren Lawrence Mackrory har även sjungit i toktekniska Darkane, du vet dom som har Peter Wildoer på trummor. Jo, men du vet han som var på audition för att bli Dream Theaters trummis efter Portnoys avhopp. Basisten Pat Splat (Patrik Sporrong) har spelat med Lost Souls och deras skivor "Never Promised You a Rosegarden" och "Closeyoureyesanditwonthurt" (jo, det ska skrivas ihop sådär) är ett måste i skivsamlingen om du gillar maskinell, Meshuggah-teknisk metal.
 


CD-häftet går att vika upp jättemycket så att man får se vuxna män göra saker tillsammans.
 
 

Into The Pits Of F.K.Ü.
Metal Moshing Mad
Maniac
Deutchland
Stomp And Shake (Crystal Lake)
You Stink
Dug-Out Sucks
Beware! (Of The Evil Ünderwear)
F.K.Ü. (Coming For You)
Bus Bitch Die
Tear Your Soul Apart II
Bus Bitch Die Pt. 2
He Saw Her Today
Unstopable Force
Mackrory Mosh
Beware! Pt. 2
Michael Myers Costume Party
Cut Your Hair
Horror Metal Man
Die Some More
Metooaahl
Mosh Under Pressure

Producent:
Daniel Bergstrand, F.K.Ü

Skivbolag:
Black Diamond Productions 

F.K.Ü:
Larry Lethal, sång
Pete Stooaahl, gitarr
Pat Splat, bas
Ted Killer, trummor


* * *

* * *

CD: Feinstein - Third wish! (2003)Svinbra soloskiva från David Feinstein, till vardags gitarrist i The Rods.Gänget som gjorde det.Jo, jag förstår att det är David som är stjärnan och att han därför föräras en egen bild i häftet...... men sen kommer även en stor bild på sångaren!? Jeff, Bob och Nate: "men vi då?"

 
 
Manowarbasisten Joey DeMaio är med på ett hörn som exekutiv producent, vilket betyder att det här är 100 % hårdrock! Heja "Rock"!
 

Regeneration
Rebelution
Streaming Star
Third Wish
Rule The World
Masquerade
Far Beyond 
Poison Ivy
Live To Ride, Ride To Live
Firefighter
Inferno

Producent:
David "Rock" Feinstein

Skivbolag:
Steamhammer

FEINSTEIN:
John West, sång
David "Rock" Feinstein, gitarr
Jeff Howell, bas
Bob Twining, keyboards
Nate Horton, trummor

* * *

* * *

CD: Devil Doll - Eliogabalus! (1990)Slänger väl ut ett sista Devil Doll-inlägg när jag ändå har farten uppe. Sista till jag köper DD-debuten "The girl who was... death" vill säga. Inköpt på Discogs samtidigt som "Sacrilegium". Amerikansk utgåva, 1000 ex.
 


Ovanligt nog är det två låtar på denna skiva, på alla andra Devil Doll-skivor är det en enda, jättelång låt. Helt galet, osannolikt, överjordiskt, otroligt och ofattbart bra. Mario "Mr Doctor" Panciera är ett geni.
 

"Mr. Doctor" - 20:13
"Eliogabalus" - 24:41

Producent:
Mr Doctor, Roberto Dani

Skivbolag:
Renaissance

DEVIL DOLL:
Mr. Doctor, sång, orgel, dragspel
Edoardo Beato, keyboards
Albert Dorigo, gitarr
Bor Zuljan, gitarr
Rick Bosco, bas
Katia Giubbilei, violin
Roberto Dani, trummor
Jurij Toni, tuba


CD: Devil Doll - Sacrilegium! (1992)Mera Devil Doll! "Sacrilegium" från 1992. Helt fantastisk skiva såklart. Inköpt på Discogs av en italienare som kallade sig Mr Doctor, faktiskt.Amerikansk utgåva från Renaissance, släppt i 1000 ex.Renaissance har släppt en galet limiterad box (en tygpåse faktiskt) med Devil Dolls fyra första skivor. Endast 333 exemplar existerar. Det här klistermärket hängde med i den tygpåsen och nu har jag också ett.Det gjordes även ett litet häfte (se ovan, finns bara 333 exemplar av det också) som delades ut till journalister.

Innehåller en historik över Devil Doll...... en hemlighetsfull bild av Mr Doctor himself...... partituret till Sacrilegium-skivan...... en sida med fiilmtips från Mr Doctor på filmer du borde se för att lättare kunna förstå Devil Dolls musik...... och bästa av allt: texten på sidan 11 är handskriven med gåspenna av Mr Doctor. Olika texter i alla 333 exemplar och i mitt häfte står det såhär. det är så mycket färg i varje bokstav att det känns när man stryker fingret över det.Discogs-killen (hey Fabio!) hade köpt alla kvarvarande häften från Renaissance Records och gav bort ett häfte till alla som köpte minst två Devil Doll-skivor av honom. Galet schysst!
 

Sacrilegium 49:16

Producent:
Mr Doctor

Skivbolag:
Renaissance

DEVIL DOLL:
Mr. Doctor, sång
Accordion – Matej Kovacic, dragspel
Damir Kamidoullin, cello
Roberto Dani, trummor
Davor Klaric, gitarr
Michael Fantini Jesurum, orgel
Francesco Carta, piano
Sasha Olenjuk, violin


CD: John Elefante - On my way to the sun! (2013)

 

Balanserar upp djävulsdyrkarna i Emperor med "On my way to the sun", kristen AOR med John Elefante. Löjligt bra skiva med heeeelt fantastiska refränger. Lill-Jesusbarnet lovprisas dock så det står härliga till så har du svårt för det får du lyssna på Emperor igen.

 
Polarna Rich Williams och David Ragsdale från Kansas (Elefante sjöng med Kansas mellan 1982-84) gästar på "This Is How The Story Goes". Och om du inte pallar med att sträcklyssna på hela skivan två gånger (som jag gjorde igår) så måste du i alla fall slänga ett öra "Where Have The Old Days Gone". Vilken låt! Sikken jävla refräng! Ett klockrent inköp om du gillar AOR á la Kansas eller Boston. Då Elefante av nån anledning hade svårt att få ett skivbolag att nappa så finanserade han skivan själv via Kickstarter.
 

This Is How The Story Goes 11:06
Where Have The Old Days Gone 5:18
On My Way To The Sun 5:09
All I Have To Do 5:25
The Awakening 5:10
Half The Way Home 5:10
We All Fall Short 4:14
Don't Hide Away 5:16 9
This Time 5:07
Confess

Producent:
John Elefante

Skivbolag:
Kingheir

JOHN ELEFANTE:
John Elefante, sång, gitarr, keyboards
JR McNeely, bas
Matthew Pearson, bas
Dan Needham, trummor
Sam Nicoletta, gitarr

* * *

* * *

CD: Emperor - IX - Equilibrium! (1999)Mera Emperor. Norrbaggarnas tredje fullängdare är en snudd på ogentränglig mur av oväsen. Det kan man nog tacka nya trummisen Tryms helt hänsynslösa hamrande på pukor och kaggar. Trixiga låtar som tusan, man märker att Ihsahn här börjat ta över mer och mer av låtskrivandet då han här har skrivit text och musik till alla låtar. Gitarristen Samoth har dock hjälpt till, oklart hur mycket, på fyra spår.

 
På Emperors fjärde och sista skiva "Prometheus: The Discipline of Fire & Demise" som kom 2001, skrev Ihsahn minsann alla låtar själv och Samoth spelade "övriga gitarrer" på skivan. Sen var sagan om Emperor slut.


"Curse You All Men!" – 4:41
"Decrystallizing Reason" – 6:23
"An Elegy of Icaros" – 6:39
"The Source of Icon E" – 3:43
"Sworn" – 4:30
"Nonus Aequilibrium" – 5:49
"The Warriors of Modern Death" – 5:00
"Of Blindness & Subsequent Seers" – 6:48

Producent:
Thorbjørn AkkerhaugenThe Emperors

Skivbolag:
Candlelight

EMPEROR:
Vegard "Ihsan" Tveitan, sång, gitarr, keyboards
Tomas "Samoth" Haugen, gitarr
Kai "Trym" Solheim-Mosaker, trummor

* * *

* * *

RSS 2.0