LP: Rush - Hemispheres! (1978)"Hemispheres", utan tvekan den sämsta plattan i proghjältarna Rushs annars fläckfria diskografi. För vilken vettig människa orkar egentligen lyssna på titellåten "Hemispheres", en sövande usel jävla ursäkt till lång låt uppdelad i inte mindre än sex kapitel och som handlar om ett rymdskepp som åkt vilzzzzz... hrmmmm sorry dåsade bort där ett tag. Var var jag? jo, det är alltså fortsättningen på storyn som började så bra på utmärkta "A farewell to kings"-plattan, men som på denna vinylplatta av nån outgrundlig anledning tillåtits att svälla ut över hela A-sidan. Jag känner mig precis som Geddy Lee när han sjunger: "I feel a silent scream begin inside"...Tyvärr blir det inte bättre när man vänder på skivan för på "Circumstances" sjungs det om trummisen Neil Pearts tudelade känslor då han en kort tid bodde i England och alla små saker som livet slänger i ens väg, och man tvingas också genomlida "The Trees", en låt om träd! Den handlar om att lönnarna i skogen inte är lika långa och ståtliga som ekarna och vill ha rättvisa. Ofattbart tråkig. Efter att jag dragit käkarna ur led i en jättegäspning så fortsätter eländet som grädde på det kallstekta moset kommer minsann den helt värdelösa och 10 minuter långa instrumentalplågan "La Villa Strangiato".Hela det skitviktiga prettospektaklet är konstigt nog inspelat i avkroken Wales i samma studio som Dave Edmunds brukade använda på sina skivor, skillnanden är bara att den här platta låter kattskit och som ett hafsjobb gjort med fröken Höger i jämförelse med Edmunds välproducerade kalasskivor. Hallå, varför satt ni och sov bort värdefull studiotid, grabbar?

Hallå, är du fortfarande kvar? Lugn i stormen, allt jag skrev ovan är såklart helt fel och bara på skoj, skulle bara kolla om du var med. Detta är såklart en progklassiker av bibliska mått och en skiva som icke bör saknas i en skivsamling om du är det minsta intresserad av musik. Det är också min absoluta favoritskiva med bandet.

 
"Plus ca change, plus c´est la méme chose"


A:
Cygnus X-1 Book II - Hemispheres

B:
Circumstances
The trees
La Villa Strangiato
 
Producent:
Terry Brown, Rush 

Skivbolag:
Mercury 

RUSH:
Alex Lifeson, gitarr
Geddy Lee, bas, sång
Neil Peart, trummor

* * *

* * *

LP: Raven - All for One! (1983)Tredje fullängdaren från engelska NWOBHM-gänget Raven med bröderna Gallagher och den helt wacko trummisen Rob Hunter i sättningen.
 


Som du ser på bilden spelar han i hockeymask, då han av nån anledning fått för sig att nicka sina cymbaler! Aj!
Producerat av den tyska gaphalsen Udo Dirkschneider tillsammans med producentproffset Michael Wagener (
Accept, Skid Row, Poison, Alice Cooper, Mötley Crüe, Ozzy OsbourneJag har sagt det förut och jag kommer att säga det igen tills ni fattar: Raven är kalasbra!


A: 
Take control
Mind over metal
Sledgehammer rock
All for one
Run silent run deep

B: 
Hung drawn & quartered
Break the chain
Take it away
Seek & destroy
Athletic rock

Producent: 
Michael Wagener, Udo Dirkschneider 

Skivbolag: 
Neat Records

RAVEN:
Mark Gallagher, gitarr
John Gallagher, bas, sång
Rob "Wacko" Hunter, trummor


RSS 2.0