LP: Anvil - Strength of steel! (1987)"Strength of steel"Nä, tyvärr inte. Ett loppisfynd med ett omslag som skriker HEAVY METAL! men som tyvärr var rätt blek. Hur tänkte dom här? här finns ju nästan ingenting kvar av den där hysteriska, tighta hårdrock dom körde på tre plattorna före denna.Förutom "9-2-5", den instrumentala "Flight Of The Bumble Beast" (Robb Reiner är en av metalvärldens mest underskattade trumslagare, mark my words) och "Cut loose"går den här fetbort. Den avslutande "Paper General" var det ganska bra stuns i men då är det såklart redan försent och jag sträcker min darrande hand efter "Metal on metal"-plattan istället.
 
A:
Strength Of Steel
Concrete Jungle
9-2-5
I Dreamed It Was The End Of The World
Flight Of The Bumble Beast
Cut Loose

B:
Mad Dog
Straight Between The Eyes
Wild Eyes
Kiss Of Death
Paper General

Producent:
Anvil, Paul Lachapelle

Skivbolag:
Metal Blade

ANVIL:
Lips, gitarr/sång
Ian Dickson, bas
Dave Allison, gitarr
Robb Reiner, trummor

* * *

* * *

2-LP+CD: Triptykon - Eparistera Daimones! (2010)Debutskivan med Triptykon, ex-Celtic Frostaren Thomas Gabriel Fischers nya projekt. Omslagsbilden heter förresten "Vlad Tepes" och är såklart målad av legenden H.R Giger vars målning "Satan II" pryder framsidan på det klassiska Celtic Frost-albumet "To Mega Therion". Köpte skivan via Ginza.se, och enligt hemsidan fick man , förutom 2-LP i ett gatefold omslag, en 24-sidig booklet, även skivan på CD. Kanon tänkte jag, LP:n att spela hemma på stereon och CD:n att poppa i bilen. Fram med VISA-kortet och en dryg vecka senare så trillade det ner ett stort paket på ICA-butiken nära oss. Jag hämtade paketet, rev upp det och där låg den, Triptykon-skivan i apsnygg dubbelvinyl. Men var var CD:n och den 24-sidiga bookleten som också skulle vara med? Nåja, jag ringer Ginzas kundtjänst och förklarar mitt problem. Hon ska kolla med lagret och ber att få återkomma. Två timmar senare ringer hon.Tanten på kundtjänst: "Du, vi hade fått fel information från skivbolaget, det är varken CD eller booklet med i LP-utgåvan bara två posters, så det står fel på vår hemsida, men är det OK om jag skickar upp digipack CD:n till dig utan kostnad som plåster på såren? Jag: Eeeh javisst, det är OK.Och så här ser CD:n, en skitsnygg liten pryl gjord som en bok och med en 24-sidig booklet. Själva CD:n är förresten kolsvart på den sida man spelar, har jag aldrig sett förut. Så gick det till när jag fick Triptykons platta både på LP och CD. True story. Men musiken då? Ja, för oss som skrek rakt ut av skräck när vi för två år sedan nåddes av nyheten att Tom Warrior hoppat av Celtic Frost så är det här förstås rena julafton, allla andra tycker troligtvis att det är ett jävla oväsen med gnisslande gitarrer, stötig sång och blytunga riff. Tom Warrior har tack och lov kvar sina patenterade "death-grunts" som han strösslar här och där skivan igenom.

A:
Goetia 11:00
Abyss Within My Soul 9:26 

B:
In Shrouds Decayed 6:55
Shrine 1:43
A Thousand Lies 5:28

C:
Descendant 7:41
Myopic Empire 5:47
My Pain 5:19

D:
The Prolonging  19:22

Producent:
Thomas Gabriel Fischer 

Skivbolag:
Prowling Death

TRIPTYKON:

Thomas Gabriel Fischer, sång, gitarr
V. Santura, gitarr
Norman Lonhard, trummor
Vanja Slajh, bas

LP: White Lion - Pride! (1987)

*

Platta nummer två från glamhårdrockarna White Lion med den danskfödde Michael Trempenau, mera känd som Mike Tramp på sång. Det är på den här skivan som hitlåten "When the children cry" återfinns och skivan blev en megahit och sålde över 2 miljoner ex i USA. Efter succén med "Pride" så låg bandet ute på vägarna till våren 1989, men istället för att ta en paus efter den utmattande turnén så stressades uppföljaren "Big game" (1989) fram, som såklart bara sålde måttliga mängder. Ännu sämre gick nästa platta, "Mane attraction" (1991) mycket på grund av grungevågen som sköljde över världen och kort efter den skivans release så hoppade Greg D'Angelo och James Lomenzo av bandet. Tramp och gitarristen Bratta kämpade på med två nya killar i deras ställe men i september 1991 så kastade även dom in handduken.Efter White Lion så spelade James LoMenzo mellan åren 2006-2010 thrashmetal med Megadeth men blev sen tvungen att kliva av då originalbasisten David Ellefson återkom till bandet. En riktigt bra skiva där "Don´t give up, "Lonely nights""Wait" (tufft solo), "Tell me" (ruggig refräng) och "Lady of the valley" är bäst. Och Vito Brattas Eddie VH-liknande spel på guran imponerar stort.
 

A:
Hungry
Lonely Nights
Don't Give Up
Sweet Little Loving
Lady Of The Valley

B:
Wait
All You Need is Rock 'N' Roll
Tell Me
All Join Our Hands
When the Children Cry

Producent: 
Michael Wagener 

Skivbolag: 
Atlantic

WHITE LION:
Mike Tramp, sång
Vito Bratta, gitarr
James LoMenzo, bas
Greg d'Angelo, trummor

LP: UFO - No place to run! (1980)Grabbarna i UFO hade "no place to run" utan var tvungna att tas sin tillflykt till en bensinstation, stackars trummisen Andy Parker hamnde dock bakom pumparna på båda bilderna och bara skallen sticker fram på baksidesbilden... Och vad har den partyglade basisten Pete Way på sig egentligen, en leopardkavaj? Och hur bredbent kan man stå egentligen?Första skivan med engelska hårdrockslegenderna UFO utan den erkänt lynnige tysken Michael Schenker i sättningen och med nytillskottet Paul Chapman istället på gitarr. Helt ok skiva men "Alpha Centauri", "Mystery train" och smöriga balladen "Gone in the night" kan du hoppa över. Men Phil Mogg har en förjävla skön röst.
 

A:
Alpha Centauri
Lettin´ go
Mystery train
This fire burns tonight
Gone in the night


B:
Youngblood
No place to run
Take it or leave it
Money, money
Anyday


Producent:
George Martin 

Skivbolag:
Chrysalis

UFO:
Phil Mogg, sång
Pete Way, bas
Paul Raymond, gitarr, keyboard
Paul Chapman, gitarr
Andy Parker, trummor


LP: Thin Lizzy - Black rose: A rock legend! (1979)Jätteklassiker från Thin Lizzy med ett vansinnigt vackert omslag där till och med innerpåsen är rena konstverket. Visste du förrresten att "Get out of here" är skriven av Phil Lynott tillsammans med James "Midge" Ure, mera känd som sångare i synthikonerna Ultravox?Trivia: När det Gorham/Sykes-frontade Thin Lizzy spelade här i Umeå nångång på 90-talet så lånade dom högtalare från vårt coverband. Det var såklart inte Lizzy som kom till vår replokal och lånade grejerna av oss, det var ju snubben som skulle köra PA:t som hämtade grejerna, men i alla fall. Så garanterat ett par av låtarna på den här skivan har Scott Gorham och John Sykes spelat genom just våra gamla HOG-högtalare, coolt va?


 

A:
Do Anything You Want To
Toughest Street in Town
S&M
Waiting for an Alibi
My Sarah


B:
Got to Give It Up
Get Out Of Here
With Love
Róisín Dubh (Black Rose): A Rock Legend


Producent: 
Tony Visconti 

Skivbolag: 
Mercury

THIN LIZZY:
Phil Lynott, bas, sång, gitarr
Brian Downey, trummor
Scott Gorham, gitarr
Gary Moore, gitarr


Gäster:
Huey Lewis, munspel på "Sarah" och "With Love"
Jimmy Bain, bas på "With Love"


RSS 2.0