2-LP: Kiss - Double Platinum! (1978)Låtinfo:
- “Hard Luck Woman” där trummorna i början är borttagna och som på orignalet kom in samtidigt som Peter börjar sjunga nu inte trampar igång förrän han börjar sjunga den andra versen. Några ekoeffekter är också pålagda på gitarrerna och den är ca 15 sekunder kortare än vad den var i original.

- “Calling Dr. Love” är också den kortare nu, ca 30 sekunder är kapad från den. Introt är lite mera "demoniskt" och trumbreaket efter andra refrängen är bortttaget och den går raka spåret in på solot istället för som på originalet en refräng till.

- På “Detroit Rock City” är introt och bilkraschen bortknipsade vilket gör den ca 1.45 min kortare.

- Tempot på “Firehouse” är lite uppspeedat jämfört med originalet men låtlängden är densamma då en extra “Get the firehouse / Whoo-hoo, yeah!” är ditlagt i slutet på låten. Brandsirenen från originalet är och borta och ersatt med att låten tonar ut med introriffet.

Mera konstigheter: det instrumentala intro på “Rock Bottom” sitter här i börja på “She" istället! Inte hela introt användes dock utan bara de sista 50 sekunderna vilket gör att "She" här är drygt 25 sekunder längre än på "Dressed to kill". I slutet repeteras också de två första verserna innan den fadar ut.

På “Black Diamond” spelas det akustiska gitarrintrot ett varv till innan Paul börjar sjunga vilket gör den ca nio sekunder längre. På andra versen är Peters två “no, no” borttaget från slutet av textraden “There’s nothin’ that you can do”. Originalets mullrande instrumentalslut (den som går saktare och saktare du vet) är helt bortkknipsat och ersatt med introts akustiska gitarr och sång och låten slutar alltså som den börjar. Det lilla tricket gör att "Black Diamond" här är nästan en minut kortare än i original. Och i vinylutgåvan fick man också med detta diplom. Dumt nog har jag dunkat ett hål mitt i skivan, skulle väl provspela den...


A:
Strutter '78
Do You Love Me?
Hard Luck Woman
Calling Dr. Love
Let Me Go, Rock 'n' Roll

B:
Love Gun
God of Thunder
Firehouse
Hotter Than Hell
I Want You

C:
Deuce
100,000 Years
Detroit Rock City
Rock Bottom (Intro)
She
Rock and Roll All Nite

D:
Beth
Makin' Love
C'mon and Love Me
Cold Gin
Black Diamond

Producent:
Bob Ezrin, Eddie Kramer, Kenny Kerner, Richie Wise, Neil Bogart, KISS

Skivbolag:
Casablanca

KISS:
Gene Simmons, bas, sång
Paul Stanley, gitarr, sång
Ace Frehley, gitarr, sång
Peter Criss, trummor, sång


RSS 2.0