2-LP: Ted Nugent - Double live Gonzo! (1978)

 

"Double Live Gonzo" med Ted Nugent, den mest spelade av alla de live-skivor jag har hemma. Japp, den här har snurrat mer än alla liveskivor med KISS, Rush, Thin Lizzy och vad det nu är som står i skivhyllan.



Allt är perfekt: ljudet är sådär skönt 70-taligt, Nugent snackar och stånkar så det står härliga till och hans gitarrsolon är längre och vildsintare än nånsin. Till och med omslaget är kalassnyggt. Lite snålt kanske att det inte finns en enda bild på resten av bandet, men nädu, här är det Ted, Ted och bara Ted som gäller.




"Hibernation": 14 minuter total eargasm. Om man gillar lååånga gitarrsolon alltså.
 
A:
Just What The Doctor Ordered 5:13
Yank Me, Crank Me 4:11
Gonzo 4:40
Baby, Please Don't Go 5:22

B:
Great White Buffalo 5:39
Hibernation 14:06

C:
Stormtroopin' 8:03
Stranglehold 9:46

D:
Wang Dang Sweet Poontang 5:00
Cat Scratch Fever 3:35
Motor City Madhouse 9:45

Producent:
Tom Werman, Lew Futterman

Skivbolag:
Epic

TED NUGENT:
Derek St. Holmes, gitarr, sång
Ted Nugent, gitarr, sång
Rob Grange, bas
Cliff Davies, trummor

LP: The Rods - The Rods! (1981)



Debutskivan från The Rods, världens bästa hårdrockstrio! Eller ska man vara noga så är det skiva nummer två, bandets egenutgivna debut "Rock Hard" imponerade nämligen så mycket på Arista att dom bara bytte ordning på låtarna och gav ut hela klabbet igen.



The Rods bestod då som nu (javisst, dom håller fortfarande på) av den sjungande gitarristen David "Rock" Feinstein, som var med och startade Elf tillsammans med sin kusin Ronnie James Dio, "Rock" spelar gitarr på Elf debutskiva. På trummor har vi den välväxte Carl Canedy som inte är nån duvunge han heller, han har under årens lopp producerat skivor med bl a Anthrax ("Armed and Dangerous", "Spreading the Disease"), Exciter ("Violence & Force"), Overkill ("Feel the Fire") och Possessed brötiga klassiker "Beyond the Gates". Han har även medverkat på kändisprojektet "Thrasher" med Riot-sångaren Rhett Forresten (RIP) och Jack Starr, (ex-Virgin Steele). Basisten Garry Bordonaro är nog mera okänd än sina två bandpolare.

A:
"Power Lover
Crank It Up
Hungry For Some Love
Music Man
Woman

B:
Nothing Going On In The City
Get Ready To Rock'n'roll
Ace In The Hole
Rock Hard
Roll With The Night

Producent:
Carl Canedy, David Feinstein

Skivbolag:
Arista

THE RODS:
David "Rock" Feinstein, gitarr, sång
Garry Bordonaro, bas, sång
Carl Canedy, trummor

RSS 2.0