7"-singel: Kiss - Thrills in the night! (1984)Sjutummare med "Thrills in the night" på A-sidan tagen från "Animalize", den enda skiva som gitarristen Mark St. John medverkade på. Men han blev som alla vet inte långvarig i bandet och här på singeln syns istället Bruce Kulick på alla bilder. Men det är alltså Mark som hörs på låten. A-sidans "Thrills..." är skriven av Paul Stanley och Plasmatics-basisten Jean Beauvoir. Tråkigt omslag med samma fyra livebilder både fram och bak. 

 
På B-sidan "Burn bitch burn", en väldigt lättglömd låt av Gene. En limiterad fan-edition (finns säkert bara i två miljoner ex) med bandmedlemmarnas nyllen på etiketten. Det är bra Gene, precis sådär ska man suga in kinderna. RIP Eric Carr.


A:
Thrills in the night

B:
Burn bitch burn

Producent:
Paul Stanley

Skivbolag:
Casablanca

KISS:
Paul Stanley, gitarr, sång
Gene Simmons, bas, sång
Bruce Kulick, gitarr
Eric Carr, trummor

LP: Raven - All for one! (1983)Tredje fullängdaren från engelska Raven och den sista skivan på Neat Records innan dom drog till Amerika och släppte de två halvtama skivorna "Stay hard" och "The pack is back". Den här är dock kanonbra och ståtar med världens fetaste gitarrljud.Två bröder och en wacko trummis i mitten.

Basist-Gallagher flankerad av producenterna Michael Wagener och Udo Dirkschneider. Wagener och Dirkschneider startade i slutet av 60-talet bandet Band X ihop, ett band som efter en massa medlemsbyten transformerades till Accept. Så dessa två herrar har känt varandra länge. Gitarr, bas och trummor vet jag vad det är men "Heterodynes" och "Megatrem"?

 
Bäst: "Hung drawn & quartered" (huga vilket fett riff!), "Mind over metal", "All for one" (allsång), "Run silent run deep" (med proggigt mittpart), "Break the chain" (megafett riff från Mark) och programförklaringen "Athletic rock" (för det är ju det Raven spelar).


A:
Take control
Mind over metal
Sledgehammer rock
All for one
Run silent run deep

B: 
Hung drawn & quartered
Break the chain
Take it away
Seek & destroy
Athletic rock

Producent: 
Michael Wagener, Udo Dirkschneider 

Skivbolag: 
Neat Records

RAVEN:
John Gallagher, bas, sång
Mark Gallagher, gitarr
Rob "Wacko" Hunter, trummor

LP: Mötley Crue - Too fast for love! (1981)Halvsällsynt utgåva av Mötley Crues debut släppt på det egna bolaget Leathur Records. Inköpt på ren chans av yours truly anno 1981. Omslagsbilden är Mötleys tolkning av Rolling Stones "Sticky Fingers"Har stått i en plastficka sedan inköpet och är således i alldeles lysande skick.Ett textblad medföljer också med detta tuffa bandfoto på baksidan. Gitarristen Mick Mars var gammal i gården redan här och var 10 år år äldre än de då 20-åriga slynglarna Vince Neil och Tommy Lee. Nikki Sixx var 23 år.

 
Finns 4000 ex av den här utgåvan och på Discogs kostar den billigaste 1000 spänn sen brakar priserna uppåt. Tänkte att jag behåller den här ett par år till sen säljer jag den och köper ett hus i Spanien för pengarna. Troligt?
 

A:
"Live Wire" 3:14
"Public Enemy #1" 4:22
"Take Me To The Top" 3:43
"Merry-Go-Round" 3:22
"Piece of Your Action" 4:39

B:
"Starry Eyes" 4:28
"Stick to Your Guns" 4:20
"Come on and Dance" 3:11
"Too Fast for Love" 4:11
"On with the Show"

Producent:
Mötley Crue

Skivbolag:
Leathur Records

MÖTLEY CRUE:
Vincent "Vince Neil" Wharton, sång
Robert "Mick Mars" Deal, gitarr
Frank "Nikki Sixx" Ferrana, bas
Thomas "Tommy Lee" Bass, trummor

LP: In Solitude - Sister! (2013)Tyvärr den sista skivan från de begåvade gossarna i In Solitude då dom efter den här skivan la ner bandet. Om man ska tro allt man läser så hamnade gitarristen Henrik Palm senare i Ghost som en Nameless Ghoul. Och om man nu tror allt man läser så är han, och alla de andra namnlösa, kickade och ersatta av ett gäng engelsmän/amerikaner som ska kompa Tob.., f´låt Papa Emeritus III.Svinaktigt bra skiva och ett klockrent inköp för dig/oss som inte kan få nog av nämnda Ghost.

 


Ett mystiskt vykort följer med i fodralet med en här spegelvända texten på ena sidan...... och ett bandfoto på andra sidan. 
 


Gnistrande vit vinyl. 
 

A:
He comes 3:19
Death knows where 4:37
A buried sun 7.22
Pallid hands 5:52

B:
Lavender 4:53
Sister 5:47
Horses in the gound 6:08
Inmost nigredo 8.05

Producent:
Martin Konie Ehrencrona

Skivbolag:
Metal Blade

IN SOLITUDE:
Peller Åhman, sång
Gottfrid Åhman, bas
Henrik Palm, gitarr
Niklas Lindström, gitarr
Uno Bruniusson, trummor

12"-EP: Metallica - Garagedays re-visited! (1987)Tolvtums-EP med fem covers. Inköpt 1987 och har stått i en plastficka sedan dess. Jo, jag har lyssnat på den. Massor av gånger. Första släppet med den då alldeles splitternya basisten Jason Newsted.Inspelad i Lars garage, eller "Larz" som han kallas här, De övriga i bandet heter här Jaymz, Jasun och Krk.Observera att den heter "Garage days re-revisited". Den första "Garage days re-visited" var ju de tre cover-låterna som låg på B-sidan på "Creeping Death-tolvan. Den här innehåller i tur och ordning covers av Diamond Head, Holocaust, Killiong Joke, Budgie och Misfits.
 

A:
"Helpless" (Harris, Tatler) 6:39
"The Small Hours" (Mortimer) 6:43

B:
"The Wait" (Coleman, Walker, Glover, Ferguson) 4:55
"Crash Course in Brain Surgery" (Shelley, Bourge, Phillips) 3:10
"Last Caress/Green Hell" (Danzig) 3:30

Producent:
Metallica

Skivbolag:
Elektra

METALLICA:
James Hetfield, gitarr, sång
Kirk Hammett, gitarr
Jason Newsted, bas
Lars Ulrich, trummor

LP: Deep Purple - Stormbringer! (1974)Nionde fullängdaren från DP och den andra med Mk II-sättningen med David Coverdale på sång och Glenn Hughes på bas (och massor av sång även han). Fick den skivan av en kompis som tänkte hiva iväg alla vinyler i soporna. Omslagsbilden är ett berömt foto av en tornado i Minnesota knäppt 1927 av Lucille Handberg. Samma stormbild användes även på Miles Davis "Bitches Brew" och Siouxsie and the Banshees "Tinderbox".Kanadapressad utgåva.Fick lite Deep Purple-feeling efter att ha lyssnat på denna och ska leta igenom Discogs efter "Burn" och "Come Taste the Band" också.
 

A:
"Stormbringer" Blackmore, Coverdale 4:03
"Love Don't Mean a Thing" Blackmore, Coverdale, Hughes, Lord, Ian Paice 4:23
"Holy Man" Coverdale, Hughes, Lord 4:28
"Hold On" Coverdale, Hughes, Lord, Paice 5:05

B:
"Lady Double Dealer" Blackmore, Coverdale 3:19
"You Can't Do It Right (With the One You Love)" Blackmore, Coverdale, Hughes 3:24
"High Ball Shooter" Blackmore, Coverdale, Hughes, Lord, Paice 4:26
"The Gypsy" Blackmore, Coverdale, Hughes, Lord, Paice 4:13
"Soldier of Fortune" Blackmore, Coverdale 3:14

Producent:
Martin Birch, Deep Purple

Skivbolag:
Warner Brothers
 
DEEP PURPLE:
David Coverdale, sång
Ritchie Blackmore, gitarr
Jon Lord. keyboards
Glenn Hughes, bas, sång
Ian Paice, trummor

* * *

* * *


7"-singel: Gillan - No laughing in heaven! (1981)En fyraspårssingel från Gillan släppt i limiterad utgåva 1981 och eftersom jag köpte ALLT jag kom över med Gillan då i början av 80-talet så köpte jag såklart även denna. Fräsigt omslag.

 
Fräna killar. Den snart avhoppade gitarristen Bernie Tormé längst till vänster. På A-sidan den fantastiska "No laughing in heaven" från "Future shock"-skivan, de övriga tre, däribland Little Richards klassiker "Lucille", är outgivna. Eller ja, nu finns dom säkert på CD men då fanns dom bara här på den här singeln. Och det var ju därför jag köpte den.
 

A:
No laughing in heaven
One for the road

B:
Lucille
Bad News

Producent:
Paul "Chas" Watkins

Skivbolag:
Virgin

GILLAN:
Ian Gillan, sång
Bernie Tormé, gitarr
John McCoy, bas
Colin Towns, keyboards
Mick Underwood, trummor

LP: Blondie - Blondie! (1976)Blondies debut från 1976 med alla pop- och punktjejers urmoder Debbie Harry som frontkvinna.Det är inte så mycket som har ändrats på 40 år i mode och pop poser och de knallröda popjeansen sitter ju som en smäck på iskalla trummisen Clem Burke, eller va? Harry och hennes grabbar hoppar helt obrytt mellan tuggummipop med handklapp ("Little girl lies", ("In the sun"), softa sista-dansenlåtar ("In the flesh"), filmmusikinfluerad pop med slingriga synthslingor ("A shark in jet's clothing"), orgelproggig charterjazzreggae ("Man overboard") och stötig new wavepop med fotbollskörer ("Rip her to shreads"). Bra skiva!

 
 "I could give you some head and shoulders to lie on..."
 

A:
X Offender
Little Girl Lies
In the Flesh
Look Good in Blue
In the Sun
A Shark in Jet's Clothing

B:
Man Overboard
Rip Her to Shreds
Rifle Range
Kung Fu Girls
The Attack of the Giant Ants

Producent:
Richard Gottehrer

Skivbolag:
Pickwick

BLONDIE:
Deborah Harry, sång
Chris Stein, gitarr
Gary Valentine, bas
James Destri, keyboards
Clement Burke, trummor

* * *

* * *


2-LP: Tribulation - Children of the night! (2015)Svinaktigt bra tredjeskiva från svenska döds/goth-gänget Tribulation. En skiva som jag inte alls tänkte köpa men till slut kunde jag helt enkelt inte stå emot lockropen. Och herrejösses vilken kanonskiva! Undrar inte om "Melancholia" är typ världens bästa låt nånsin?Ett drama i tre akter.Smila upp er lite, pojkar, ni har ju gjort en kalasskiva!

Ett 16-sidigt häfte i LP-format hänger med också med alla texter och så kolsvarta bilder på medlemmarna.Den här illavarslande figuren är på tre av de fyra LP-sidorna...

 
 ... för på den fjärde sidan är det ingen musik alls utan där är dom här symbolerna infrästa i vinylen. Snyggt som själva satanas. Japp, det är en dålig bild, du får köpa skivan och kolla själv.
 

A:
"Strange Gateways Beckon" – 4:29
"Melancholia" – 5:17
"In the Dreams of the Dead" – 5:52
"Winds" – 6:52

B:
"Själaflykt" – 5:52
"The Motherhood of God" – 5:23
"Strains of Horror" – 6:14
"Holy Libations" – 6:34

C:
"Cauda Pavonis" – 2:55
"Music from the Other" – 7:04


Producent:
Ola Ersfjord

Skivbolag:
Century Media

TRIBULATION:
Johannes Andersson, bas, sång
Adam Zaars, gitarr, vibrafon, xylofon
Jonathan Hultén, gitarr
Jakob Ljungberg, trummor

12"-EP: Raven - MAD! (1986)


Efter att ha släppt den universiellt utskrattade "The pack is back" med ett väldigt softare sound så kröp ett skamset Raven tillbaka in i studion och vräkte ilsket ut denna tolvtums EP med fem låtar av det dom gör bäst: slamriga, snabba låtar med ylande sång, stenhårda riff och gnisslande gitarrsolon. På omslaget: gitarristbrorsan Mark fångad mitt i ett riff.

 
 Krossade instrument och trumpinnar baksidan. Äntligen kände man igen Raven igen! 
 


Trummisen Rob "Wacko" Hunter spelade som synes i full skyddsmundering och med hjälm då han hade den skallkrossande ovanan att nicka sina cymbaler.
 


Raven fortsatte lyckligtvis på det nygamla tokstökiga musikaliska spåret på den följande "Life´s a bitch"-skivan men sen ledsnade "Wacko" Hunter på alltihopa och hoppade av. Han ersattes 1987 av Joe Hasselvander som tidigare trummat i Pentagram och dom tre tappra farbröderna gnetar fortfarande på och senaste alstret "Extermination" kom 2015. Respekt.
 

A:
"Speed of the Reflex" – 5:01
"Do or Die" – 3:57

B:
"How Did Ya Get So Crazy" – 3:45
"Seen It on the T.V." – 4:06
"Gimmie Just a Little" – 3:56


* * *

* * *

Producent:
Raven

Skivbolag:
Atlantic

RAVEN:
John Gallagher, bas, sång
Mark Gallagher, gitarr
Rob "Wacko" Hunter, trummor


LP: More - Warhead! (1981)


Debutskivan från engelska More som jag har för mig det snackades en del om där i början av 80-talet. Ett kort tag i alla fall.More-sångaren Paul Mario Days claim to fame  - förutom denna skiva då - är att han faktiskt är Iron Maidens originalvokalist och sjöng i bandet mellan åren 1975-76. Han kickades av bandledare Steve Harris pga sin bristande scenkarisma.

 
Riktigt jäkla bra skiva det här, producerad av Al Nalli och Henry Weck, ett rutinerat par som jag har för mig har producerat ett gäng skivor med Blackfoot. Och tro´t eller ej men More har  - helt utan originalmedlemmar - återförenats och kallar sig numera för More2012.
 

A:
"Warhead"
"Fire"
"Soldier"
"Depression"

B:
"Road Rocket"
"Way of the World"
"We are the Band"
"I Have No Answers"

Producent:
Al Nalli, Henry Weck

Skivbolag:
Atlantic

MORE:
Paul Mario Day, sång
Kenny Cox, gitarr
Laurie Mansworth, gitarr
Brian Day, bas
Frank Darch, trummor

LP: Metallica - Kill ém all! (1983)Halvhyfsad debut från Metallica. Inköpt helt i blindo direkt då den kom 1983 då jag tyckte omslaget såg tufft ut.Fyra finniga och fjuniga killar, nyss fyllda 20 år.

På god väg mot sitt öknamn Alcoholica.R.I.P.

 
En klockren thrashklassiker producerad av den helt okände Paul Curcio.
 

A:
"Hit the Lights" Hetfield, Ulrich 4:16
"The Four Horsemen" Hetfield, Ulrich, Mustaine 7:13
"Motorbreath" Hetfield 3:08
"Jump in the Fire" Hetfield, Ulrich, Mustaine 4:41
"(Anesthesia) - Pulling Teeth" Burton 4:15
"Whiplash" Hetfield, Ulrich 4:10

B:
"Phantom Lord" Hetfield, Ulrich, Mustaine 5:02
"No Remorse" Hetfield, Ulrich 6:26
"Seek & Destroy" Hetfield, Ulrich 6:55
"Metal Militia" Hetfield, Ulrich, Mustaine 5:09

Producent:
Paul Curcio

Skivbolag:
Music for Nations

METALLICA:
James Hetfield, gitarr, sång
Kirk Hammett, gitarr
Cliff Burton, bas
Lars Ulrich, trummor

LP: Death Angel - The ultra-violence! (1987)Debutskivan från spolingarna i Death Angel. Och här kan man verkligen snacka om spolingar, ingen i bandet var en inte 20 år fyllda och lill-trummisen Andy Galeon var visst bara 14 bast vid inspelningstillfället.
Hela bunten är kusiner med varann.Titellåten som inleder B-sidan är helt instrumental och drygt 10 minuter lång.Inspelad på tre dagar?! Helt galet.Varför är inte texten till "Kill as one" utskriven?Barnsliga texter fyllda med nödrim? Närå.

 

A:
"Thrashers" 7:12
"Evil Priest" 4:54
"Voracious Souls" 5:39
"Kill as One" 5:00

B:
"The Ultra-Violence" 10:33
"Mistress of Pain" 4:04
"Final Death" 6:04
"I.P.F.S." 1:56"

Producent:
Death Angel, Davy Vain

Skivbolag:
Enigma

DEATH ANGEL:
Mark Osegueda, sång
Rob Cavestany, gitarr
Gus Pepa, gitarr
Dennis Pepa, bas
Andy Galeon, trummor

* * *

* * *


LP: Blue Öyster Cult - Spectres! (1977)Sista BÖC-skivan ut på bloggen är "Spectres" från 1977. Inköpt för sketna 20 spänn och det var den såklart värd, "Godzilla" är ju med på den här. "Fireworks" är också en fantastisk låt.Spejsigt omslag med laser och rök. Den tufft betitlade "Golden Age Of Leather", "R.U Ready 2 Rock" och den Alice Cooper-spökiga "Nosferatu" är tre andra goa låtar på denna skiva.Innerpåse med BÖC-korset."Goin' Through the Motions" är skriven tillsammans med Ian Hunter från Mott the Hoople.
 

A:
Godzilla
Golden Age of Leather
Death Valley Nights
Searchin' for Celine
Fireworks

B:
R.U. Ready 2 Rock
Celestial the Queen
Goin' Through the Motions
I Love the Night
Nosferatu

Producent:
Blue Öyster Cult, Murray Krugman, Sandy Pearlman, David Lucas

Skivbolag:
CBS

BLUE ÖYSTER CULT:
Eric Bloom, gitarr, sång
Donald "Buck Dharma" Roeser, gitarr, sång
Allen Lanier, keyboards, gitarr, sång
Joe Bouchard, bas, gitarr, sång
Albert Bouchard, trummor, munspel

* * *

* * *

12"-EP: Raven - Crash, bang wallop! (1982)Härligt snorgrön (vinylen alltså, inte omslaget) tolvtummare med bröderna Gallagher och deras Wacko-trummis. Innehåller förutom dunderdängan "Firepower" från fantastiska "Wiped Out"-plattan även tre outgivna låtar.På A-sidan titellåten "Crash bang wallop" som enligt omslaget är en "Men's Lib protest song" och "Rock hard" med sällsynt sång av gitarristen Mark Gallagher. På B-sidan "Run them down" som är dedikerad "Italian motorists" som troligtvis inte står så högt i kurs hos Raven-pojkarna och så den tidigare nämnda "Firepower".. Snorgön.
 

A:
Crash bang wallop
Rock hard

B:
Run the down
Firepower

* * *

* * *

Producent:
Raven, Keith Nichol

Skivbolag:
Neat Records

RAVEN:
John Gallagher, bas, sång
Mark Gallagher, gitarr, sång på "Rock hard"
Rob "Wacko" Hunter, trummor

LP + 12" EP: Gary Moore - We want Moore! (1984)Jaja, men nu är det fan slut med Gary Moore hemma hos mig. Tror jag. En knappt spelad live-LP inspelad under Garys "Victims of the future"-turné. En tolvtummare med ytterligare fyra livelåtar hänger också med. Inköpt 1984, spelad nån enstaka gång och har stått i en plastficka sedan dess.Tveksam till att Gary drog såna här massor på sina konserter, det är nog en festival. På uppviket ser vi Gary mitt i ett gnisslande gitarrsolo. Till höger alla speldatum på turnén...... som sträckte sig så här över världen. Nån som såg Gary på "Concerthouse" i Stockholm den 13:e mars? 
Låtarna kommer från konserter i Detroit, London, Glasgow och Tokyo.
 
 

A:
"Murder in the Skies" (Moore, Carter) 5:32
"Shapes of Things" (Samwell-Smith, Relf, McCarty) 8:16
"Victims of the Future" (Moore, Carter, Paice, Murray) 8:28

B:
"Cold Hearted" (Moore) 10:37
"End of the World" (Moore) 4:33
"Back on the Streets" (Moore) 5:27

12"-EP:
A:

"So Far Away" (Foster, Russell) 2:41
"Empty Rooms" (Moore, Carter) 8:28

B:
"Don’t Take Me for a Loser" (Moore) 5:49
"Rockin’ and Rollin’" (Moore, Nauseef) 6:38"

Producent:
Tony Platt, Gary Moore

Skivbolag:
10 Records

GARY MOORE:
Gary Moore, gitarr, sång
Neil Carter, keyboards, gitarr, kör
Craig Gruber, bas, kör
Ian Paice, trummor (4-8, 10)
Bobby Chouinard, trummor (1-3, 9)

GÄST PÅ SKIVAN:
Jimmy Nail, sång på "Rockin’ and Rollin’"

2-LP: In Solitude - The world. The flesh. The devil! (2011)Sinnessjukt bra skiva från nu insomnade Uppsalabandet In Solitude.Låter som ett lovechild till Iron Maiden, Mercyful Fate och The Devil´s blood. Alltså hur bra som helst.Det är skogsbrand på uppviket.In Solitude: Niklas, Henrik, Uno och så bröderna Pelle och Gottfrid Åhman.En jättetuff poster hängde med också som jag givetvis har satt upp med häftmassa i pojkrummet.Snygg gråbrunspräcklig vinyl med horn-Per på etiketten. Rackarns bra. Upptäck In Solitude!
 

A:
The World, the Flesh, the Devil
We Were Never Here
Serpents Are Rising

B:
Poisoned, Blessed, and Burned
Demons

C:
To Her Darkness
Dance of the Adversary

D:
On Burning Paths

Producent:
Fred Estby

Skivbolag:
Metal Blade

IN SOLITUDE:
Pelle Åhman, sång
Niklas Lindström, gitarr
Henrik Palm, gitarr
Gottfrid Åhman, bas
Uno Bruniusson, trummor

LP: Yngwie J. Malmsteen - Rising force! (1984)Debutsoloskivan från Lars Johan Yngve Lannerbäck, mera känd som Yngwie Malmsteen. Det här min one and only Yngwie-skiva, i alla fall på vinyl. Har även "Fire and ice" men bara på CD så det räknas väl inte? Eller ska jag börja lägga ut alla mina CD här också tycker du?Kolla vad jag kan! Yngwie showar loss. En ganska bra skiva med gott om gitarrsolon såklart. Sex av skivans åtta spår är instrumentallåtar, på de två andra, "Now Your Ships Are Burned" och "As Above, So Below", är det Jeff Scott Soto, (ex-Talisman och en miljon andra band) som sjunger.

Många bra låtar här minsann: "Far Beyond the Sun" (med cool gitarr/orgelduell), proggiga "Evil Eye", "As Above, So Below" med fett orgelintro och den småtrixiga "Little Savage". Kolla också upp "Icarus' Dream Suite Op 4" som är tillägnad Yngwies då nyligen avlidna katt Moje.
 

A:
"Black Star" 4:53
"Far Beyond the Sun" 5:52
"Now Your Ships Are Burned" 4:11
"Evil Eye" 5:14

B:
"Icarus' Dream Suite Op. 4" 8:33
"As Above, So Below" 4:39
"Little Savage" 5:22
"Farewell" 0:49

Producent:
Yngwie J. Malmsteen

Skivbolag:
Polydor

YNGWIE J. MALMSTEEN:
Yngwie J. Malmsteen, gitarr, Moog, bas
Jeff Scott Soto, sång
Jens Johansson, keyboards
Barriemore Barlow, trummor

LP: Helloween - Keeper of the seven keys pt. I! (1987) Helt fantastisk fullängdare nummer två från tyska pumpafantasterna Helloween. En skiva de sedan aldrig lyckades toppa. Eller vänta nu, fortsättningen "Keeper of the seven keys Pt. 2" är såklart också kanonbra. Men när Europa-delen av den skivans turnén var över hoppade en turnétrött Kai Hansen lite oväntat av bandet och ersattes av Roland Grapow. Och efter det manfallet gick det brant utför, jag menar är det nån därute som på allvar tycker att de därpå följande skivorna "Pink bubbles go ape" eller Chameleon" är bra?

Men alltså Kai, en turkos kavaj! Har du inget mer metal i garderoben?På uppviket är det pumpor, pumpor, pumpor och pumpor.Men alltså Michael, en rosa skjorta! Har du inget mer metal i garderoben?Naket!

 
Förutom de två snuttarna "Initiation" och "Follow the sign" är allt på denna skiva helt fantastisk.


A:
"Initiation" (Hansen) 1:20
"I'm Alive" (Hansen) 3:22
"A Little Time" (Kiske) 3:59
"Twilight of the Gods" (Hansen) 4:29
"A Tale That Wasn't Right" (Weikath) 4:42

B:
"Future World" (Hansen) 4:02
"Halloween" (Hansen) 13:18
"Follow the Sign" (Hansen, Weikath) 1:46

Producent:
Tommy Newton, Tommy Hansen

Skivbolag:
Noise

HELLOWEEN:
Michael Kiske, sång
Kai Hansen, gitarr
Michael Weikath, gitarr
Markus Grosskopf, bas
Ingo Schwichtenberg, trummor

LP: Death - Leprosy! (1988)Trots det rosatonade omslaget en klassisk dödsmetallskiva. Floridagänget Deaths andra fullängdare. Gitarristen John Hand och trummisen Chris Reifert som spelade på debuten är väck och istället har Rick Rozz på gitarr, basisten Terry Butler och trummisen Bill Andrews anslutit.Men guuud vad söta dom är! Rena pojkbandet minsann.

Hela gänget i full flight live. Redan på den följande skivan "Spiritual healing" var Rozz kickad och ersatt av James Murphy och på "Human" som kom efter den var det bara Chuck kvar. Chuck omgav sig sen med nya medlemmar på varje skiva

 

A:
"Leprosy" 6:19
"Born Dead" 3:25
"Forgotten Past" 4:33
"Left to Die" 4:35

B:
"Pull the Plug" 4:25
"Open Casket" 4:53
"Primitive Ways" 4:33
"Choke on It" 5:54

Producent:
Dan Johnson

Skivbolag:
Under One Flag

DEATH:
Chuck Schuldiner, gitarr, sång
Terry Butler, bas
Rick Rozz, gitarr
Bill Andrews, trummor

* * *

* * *


LP: Raven - Wiped out! (1982)Skiva nummer två från hela världens favvoband Raven.På baksidan är det det obligatoriska "vuxna män gör crazy saker tillsammans"-kollaget. Enligt faktarutan så spelar dom på skivan utöver bas, gitarr och trummor även "Tremolision", "Hetrodynes", "Broken bottle", "Crash, bang wacko!", "Trem bass" och "Megaphone". 
 


Det följer även med ett textblad så att man kan sjunga med i alla goa låtar......  och en cool liten poster. Precis som alla riktigt bra trummisar (Ian Paice, Phil Collins, jag...) är Rob "Wacko" Hunter också vänsterhänt.
 


Producerat av Keith Nichol som även producerat ett par skivor med Toy Dolls och inte minst Venoms två första, tokklassiska skivor "Welcome to hell" och "Black metal". Inget dåligt cv om du frågar mig.
 

A:
Faster Than the Speed of Light
Bring the Hammer Down
FirePower
Read All About It
To The Limit - To The Top
Battle Zone

B:
Live at the Inferno
Star War
UXB
20/21
Hold Back the Fire
Chainsaw

Producent: 
Raven, Keith Nichol 

Skivbolag: 
Neat Records

RAVEN:
John Gallagher, bas, sång
Mark Gallagher, gitarr
Rob Hunter. trummor

7"-singel: Gary Moore - Shapes of things! (1984)Jojo, är det nåt jag har gott om hemma så är det Gary Moore-skivor. En bildsingel i form av ett atombombsmoln kan det vara nåt? I min ägo sen 1984 och i princip ospelad.Baksidan är upp och ner jämfört med framsidesbilden, annars skulle ju inte England passa in. På A-sidan en cover av Yardbirds "Shapes of things", på B-sidan den outgivna instrumentala "Blinder" skriven av Craig Gruber, som spelade bas på första Rainbow-skivan.
 
 


På Englandskartan är det utströsslat Garys speldatum för hans februari 1984-turné.

 
Rasprösten himself Noddy Holder från Slade är med och hojtar i bakgrunden på "Shapes of things"
 

A:
Shapes of things

B:
Blinder

Producent:
Jeff Glixman

Skivbolag:
10

GARY MOORE:
Gary Moore, gitarr, sång
Ian Paice, trummor
Neil Carter, keyboards
Neil Murray, bas

GÄSTER:
Noddy Holder (Slade), kör på "Shapes of Things"

RSS 2.0