12"-EP: Motörhead/Girlschool - St. Valentines Day Massacre! (1981)Kommer du ihåg den här "St. Valentines Day Massacre"-singeln med Motörhead/Girlschool jag har skrivit om tidigare? jag har den som synes på en Japanpressad tolva också. Jojo, man köpte på sig en del på det glada 80-talet.Som sagt en sorts splitskiva där kompisarna Motörhead och Girlschool tolkar varsin låt; Motörhead gör en larmig version av Girlschools "Emergency" och Girlschool gör en cover på "Bomber". Men först så drämmer dom tillsammans iväg en cover av Johnny Kidd & the Pirates gamla örhänge "Please don´t touch". På det medföljande bladet är det texter på japanska och engelska + tuffa bandbilder.Philthy hade ramlat i fyllan och villan och knakat till nacken och spelar således inte på dessa låtar.
 


På ena etiketten är det Skönheter på ena halvan och så Girlschool på andra halvan.


Den andra etiketten ser ut såhär. Och om du undrar varför hela gänget är utklädda i 30-talsutstyrslar och viftar med tommyguns och inte vet bakgrunden till skivtiteln så har du hela historien här.


A:
"Please Don't Touch"
"Bomber"
"Emergency"

B:
"Bomber"
"Emergency"
"Yeah right"

Producent:
Vic Maile

Skivbolag:
Bronze

MOTÖRHEAD/GIRLSCHOOL:
Lemmy Kilmister, bas, sång
Kelly Johnson, gitarr
"Fast" Eddie Clarke, gitarr, sång på "Emergency"
Kim McAuliffe, gitarr (1 & 3)
Enid Williams, bas (1 & 3)
Denise Dufort, trummor

Phil "Philthy Animal" Taylor – insults & inspiration

5xLP-box: Metallica - Death magnetic! (2008)Fet box med Metallicas "Death Magnetic" på fem vinylskivor för 399 kronor? Ja tack. En av få skivor som jag har både på vinyl och CD. Inte jättebra men ett gigantiskt steg i rätt riktning efter de usla "Load"-, "Reload"-, och "S:t Anger"-skivorna. Och då har jag inte ens nämnt "Lulu"...


Fem tunga 180-grammare med en låt per skivsida som spelas på 45 varv minsann.

 

A:
That Was Just Your Life

B:
End Of The Line

C:
Broken Beat & Scarred

D:
Day That Never Comes

E:
All Nightmare Long

F:
Cyanide

G:
Unforgiven III

H:
Judas Kiss

I:
Suicide & Redemption

J:
My Apocalypse

Producent:
Rick Rubin

Skivbolag:
Vertigo

METALLICA:
James Hetfield, sång, gitarr
Kirk Hammett, gitarr
Robert Trujillo, bas
Lars Ulrich, trummor

Bild-LP: Devils Whorehouse - Revelation unorthodox! (2003)Morgan Steinmeyer Håkansson, ja, han heter Steinmeyer i andranamn på riktigt, spelar till vardags överljudssnabb blackmetal i Marduk. Men när tid ges (vilket inte är så ofta då Marduk turnerar typ hela tiden) så vevar han fram Samhain- och Misfitsminnande punkgoth med polarna i Devils Whorehouse. Japp, bandet är döpt efter en Misfitslåt. Från början ett coverband som bara spelade låtar från de nyss nämnda Glenn Danzig-frontade banden men de började sen skriva eget material.Inspelad och mixad på två dagar! Ja, det behöver inte ta mer tid än så. Devil´s Whorehouse heter numera Death Wolf men låter likadant. Kanonbra skiva.
 

A:
Death From Beyond 1:18
Swallow Your Soul 2:09
Howling 1:32
The Raven 3:25
Bondage Goddess 5:04
Revelation Unorthodox 1:12
Funeral Dream 5:55

B:
Pentagram Muderer 1:37
Blood Angels Recital 3:50
Erotikill 3:39
Blood Nymphoman 1:57
Deathwish 2:17
We Live Again

Producent:
Devil´s Whorehouse

Skivbolag:
Blooddawn

DEVILS WHOREHOUSE:
Zweeda, sång
Morgan Steinmeyer Håkansson, gitarr
B. War, bas
Hrafn, trummor

* * *

* * *


7"-singel: Venom - Bloodlust! (1982)Ännu mer Venom. Den andra singeln som den djävulska trion släppte och tydligen lite halvsällsynt då den billigaste av de fyra ex som finns till salu på Discogs kostar 250 spänn. Inköpt av  undertecknad i nådens år 1982. Logga och låttitel verkar mer än lovligt handritade, det är säkert den designbegåvade Conrad "Cronos" Lant som varit i farten med tuschpenna och kalkerpapper.En lampa på golvet, lite rök och vips! så har man en ondskefull bild som osar djävulskap. Abaddons pilotglasögon kanske förtar lite av det sataniska men hallå, vadå? Det här är ju världens tuffaste trio.

 
 Två låtar inspelade under "Welcome to hell"-sessionen men inte med på skivan. 
 

A:
Bloodlust

B:
In nomine satanas

Producent:
Keith Nichol, Venom

Skivbolag:
Neat

VENOM:
Cronos, bas, sång
Mantas, gitarr
Abaddon, trummor

7"-singel: Venom - Die hard! (1983)Tuff sjutummare med Venom med två låtar som inte rymdes på "Black Metal"-skivan. Inköpt av yours truly då 1983 då Venom-hysterin drog över världen. Tufft omslag med grabbarna mitt i en mörkermagisk ritual men då Venoms djävulsdyrkar-image bara var ett sätt att väcka uppmärksamhet har de fullt sjå att hålla sig för skratt.På baksidan är det texten till "Die hard". Observera att omslagsbilden är knäppt av Fin Costello, ett tecken på att Venom här kommit upp en aning i smöret. Fin Costello är ju en legendarisk fotograf  och har knäppt hur många bilder som helst på alla från AC/DC till ZZ Top. Omslgsbilderna till KISS klassiska "Alive"-skiva är till exempel Fins verk. 

 

A:
Die hard

B:
Acid queen

Producent:
Keith Nichol, Venom

Skivbolag:
Neat

VENOM:
Cronos, bas, sång
Mantas, gitarr
Abaddon, trummor

LP: Zodiac Mindwarp and the Love Reaction - Tattooed beat messiah! (1988)Halvdålig debutskiva från engelska rockbandet Zodiac Mindwarp and the Love Reaction. Zodiac heter egentligen Mark Manning och är en grafisk designer som hellre ville vara rockstjärna (precis som jag alltså) och drog då igång detta spektakel. Låter som en yxig och helt osvängig mix av The Cult och AC/DC.Det här gänget är det dock inte meningen att man ska ta på allvar utan den överdrivet tuffa biker-imagen och texterna är gjorda med glimten i ögat och ska tas med en klackspark. Men visst borde ni kunna skriva vettiga låtar i alla fall? Titta bara på Steel Panther. Zodiac & Co drog trots det massor med folk i England och var första band av tre ut på scen på Alice Coopers USA-turné 1988. Vilket mittenbandet var? Guns n´ Roses. Efter ett par spelningar så bytte Zodiac och G N´R plats på spellistan, så poppis var dom.

 
Men det spelar såklart ingen roll för mig, jag tycker det här var värsta sämst i alla fall. Producerat av Bill Drummond från KLF, du vet dom med dansgolvsvältaren "Justified & Ancient". Undrar om jag inte hellre lyssnar på dom? Mab tror knappt det är sant men Zodiac & Co höll på och släppte skivor ända fram till 2010 då sista (?) skivan "We are Volsung" kom. Manning är numera författare.
 

A:
"Prime Mover" (3:13)
"Skull Spark Joker" (2:27)
"Backseat Education" (3:04)
"Bad Girl City" (3:00)
"Untamed Stare" (2:41)
"Tattooed Beat Messiah" (3:36)

B:
"Let's Break The Law" (3:35)
"Spasm Gang" (2:44)
"Driving on Holy Gasoline" (4:14)
"Planet Girl" (2:37)
"Kids Stuff" (4:55)
"Messianic Reprise" (1:05)

Producent:
Bill Drummond, David Balfe

Skivbolag:
Mercury

ZODIAC MINDWARP AND THE LOVE REACTION:
Mark "Zodiac Mindwarp" Manning, sång
Geoff "Cobalt Stargazer" Bird, gitarr
Robert "Evil Bastard" Munro, gitarr
Paul "Thrash D. Garbage" Bailey, bas
Steven "Slam Thunderhide" Landrum, trummor

LP: Judas Priest - Stained class! (1978)Fjärde fullängdaren från Judas Priest. Första skivan med Les Binks på trumpallen och första skivan med den nu klassiska JP-loggan. Omslag (och bandlogga) ihopknåpat av polske konstnären Rosław Szaybo som sen även gjorde omslagen till "Killing machine", "British steel" och "Point of entry". Det är förresten Roslaws hand som håller i rakbladet på "British steel".Det var skivbolaget som propsade på att bandet skulle spela in Spooky Tooth-covern "Better by you, better than me" då dom tyckte de övriga låtarna hade lite väl mörka textteman. 1990 ångrade dom sig säkert då Judas Priest hamnade i domstol anklagade för att ha hetsat en tonårskille att ta självmord. Man kunde visst höra "Do it, do it" om man spelade "Better by you..." baklänges... Rob (och domstolen) tyckte såklart att det där var rena blajet, om nu Judas hade baklängesmeddelanden i låtarna skulle dom väl inte hetsa sina fans att livet av sig, utan i stället säga "buy our records, buy our records..."  "Better by you, better than me" spelades in vid ett senare tillfälle än resten av skivan och då skivans producent Dennis Mackay var inte tillgänglig då så gick budet till Pink Floyds producent James Guthrie. Judas Priest blev så imponerade av det maffiga ljud han gav dom på den låten att dom på stående fot bokade in honom som producent till den följande "Killing machine"-plattan. Guthrie producerade sen även Queensryches debutskiva "The warning" men det är en annan historia.
 

A:
"Exciter" Halford, Tipton 5:34
"White Heat, Red Hot" Tipton 4:20
"Better by You, Better Than Me" Wright 3:24
"Stained Class" Halford, Tipton 5:19
"Invader" Halford, Tipton, Hill 4:12

B:
"Saints in Hell" Halford, K.K. Downing, Tipton 5:30
"Savage" Halford, Downing 3:27
"Beyond the Realms of Death" Halford, Binks 6:53
"Heroes End" Tipton 5:01

Producent:
Dennis Mackay, James Guthrie

Skivbolag:
CBS

JUDAS PRIEST:
Rob Halford, sång
K. K. Downing, gitarr
Glenn Tipton, gitarr
Ian Hill, bas
Les Binks, trummor

2x7"-singel: Ozzy Osbourne - So tired! (1984)Dubbla sjutummare med Ozzy innehållandes varsin live- och studiolåt.Studiolåtarna är från "Bark på månen"-skivan och livelåtarna är inspelade i mormonernas huvudstad Salt Lake City 1984. Undrar vad dom tyckte om att ha Ozzy i stan?

 
 På uppviket en hel drös bilder på Ozzy och ingen på dom i bandet. Lite taskigt då "dom i bandet" är inte vilka spolingar som helst heller, kolla laguppställningen nedan.
 

A:
So tired

B:
Bark at the moon (live)

C:
Waitning for darkness

D:
Paranoid (live)

Producent:
Max Norman

Skivbolag:
CBS

OZZY OSBOURNE:
Ozzy Osbourne, sång
Jake E. Lee, gitarr
Bob Daisley, bas
Don Airey, keyboards
Tommy Aldridge, trummor

LP: Blondie - Plastic letters! (1978)Fullängdare nummer två från Blondie. Nu saknar jag bara "Autoamerican" så har jag bandets alla skivor från debuten fram till uppbrottet 1982 efter "The Hunter". Sen återförenades dom såklart men det vet jag inget om.Gary Valentine är ute ur bandet så gitarristen Chris Stein fick dubbeljobba som basist. 

 

A:
"Fan Mail" (Destri) 2:38
"Denis" (Levenson) 2:19
"Bermuda Triangle Blues" (Stein) 2:49
"Youth Nabbed as Sniper" (Stein) 3:00
"Contact in Red Square" (Destri) 2:01
"(I'm Always Touched by Your) Presence, Dear" (Valentine) 2:43
"I'm on E" (Harry, Stein) 2:13

B:
"I Didn't Have the Nerve to Say No" (Harry, Destri) 2:51
"Love at the Pier" (Harry) 2:27
"No Imagination" (Destri) 2:56
"Kidnapper" (Destri) 2:37
"Detroit 442" (Destri, Stein) 2:28
"Cautious Lip" (Stein) 4:24

Producent:
Richard Gottehrer

Skivbolag:
Chrysalis

BLONDIE:
Deborah Harry, sång
Chris Stein, gitarr, bas
James Destri, keyboards, kör
Clem Burke, trummor, kör

* * *

* * *


LP: Def Leppard - On through the night! (1980)Kanonbra debutskiva från Sheffields stoltheter Def Leppard.Ahh, det var tider det: Phil Elliot hade fortfarande babykrullet kvar, Steve Clark var bara i början på sin sorgliga resa in i det alkolmissbruk som tog hans liv 1991, Pete Willis tog bredbent plats mitt på scenen och...

 
 ... Rick Allen hade båda armarna i behåll och körde jazzfattning. Maffiga pukor och många cymbaler.

 
Inte en dålig låt nånstans. Producerat av Tom Allom som gjort ett gäng skivor åt Judas Priest. 


A:
"Rock Brigade" (Savage, Clark, Elliott) 3:09
"Hello America" (Savage, Clark, Elliott) 3:27
"Sorrow Is a Woman" (Savage, Clark, Willis, Elliott) 3:54
"It Could Be You" (Willis, Elliott) 2:33
"Satellite" (Savage, Clark, Willis, Elliott) 4:28
"When the Walls Came Tumbling Down" (Clark, Elliott, Smith) 4:44

B:
"Wasted" (Clark, Elliott) 3:45
"Rocks Off" Willis, (Savage, Clark, Elliott) 3:42
"It Don't Matter" (Willis, Elliott, Clark) 3:21
"Answer to the Master" (Willis, Clark, Savage, Elliott) 3:13
"Overture" (Savage, Clark, Willis, Elliott) 7:44"

Producent:
Tom Allom

Skivbolag:
Vertigo

DEF LEPPARD:
Joe Elliott, sång
Steve Clark, gitarr
Pete Willis, gitarr
Rick Savage, bas
Rick Allen, trummor

* * *

* * *


7"-singel: Gary Moore - Falling in love with you! (1982)

 


Ja som sagt, jag har ohälsosamt mycket Gary Moore-pryttlar hemma. Bland annat även denna singel med den sirapsöta balladen "Falling in love with you". Har stått en plastficka sedan inköpet 1982 och är knappt spelad.En limited edition med en Gary Moore-serie lindad runt singeln istället för ett vanligt omslag.Samma sliskiga ballad både på A- och B-sidan, en instrumental version på B-sidan.Sångtexten till färgglada bilder. Har Disney verkligen godkänt mössens medverkan?På insidan en svartvitt historia med Gary som nån sorts dimensionshoppande gitarrhjälte...... där han bland annat flyger runt med nakna flickor i rymden. Låttitlar från "Corridors of power"-skivan i bildrutorna.

 
 Fantastisk historia. Cool singel men lite väl sockersöt låt.
 

A:
Falling in love with you

B:
Falling in love with you (instrumental)

Producent:
Steve Levine

Skivbolag:
Virgin

GARY MOORE:
Gary Moore, gitarr, sång
Mo Foster, bas
Tommy Eyre, keyboards
Ian Paice, trummor

LP: KISS - Crazy nights! (1987)Alldeles nyinköpt. Jo, faktiskt. Trots att jag är en KISS-fantast har jag aldrig ägt denna skiva förut, varken på LP eller CD. Men nu så.Då Gene var ute på äventyr i Hollywood fick Paul styra KSS-skutan lite på egen hand och sju av skivan elva spår är skrivna av honom tillsammans med utomstående hjälp. Ett av Genes bidrag är en återinspelning av hans låt "Thief in the night" från Plasmatics-sångerskan Wendy Williams soloskiva "W.O.W" som kom 1984.Ett annat av Genes bidrag, "Good girl gone bad" är ihopknåpat tillsammans med Mercurys boss Davitt Sigerson. Tur att dom hade friends in high places då bandet verkligen var nere för räkning här. Så med Gene i Hollyood var det för den mesta tiden bara bara Paul, Bruce och producenten Ron Nevison i studion. Men det blev ju ganska bra i alla fall.  
 

A:
"Crazy Crazy Nights" Stanley, Mitchell 3:47
"I'll Fight Hell to Hold You" Stanley, Mitchell, Kulick 4:10
"Bang Bang You" Stanley, Child 3:53
"No, No, No" Simmons, Kulick, Carr 4:19
"Hell or High Water" Simmons, Kulick 3:28
"My Way" Stanley, Child, Turgon 3:58

B:
"When Your Walls Come Down" Stanley, Mitchell, Kulick 3:25
"Reason to Live" Stanley, Child 4:00
"Good Girl Gone Bad" Simmons,Sigerson, Diggins 4:35
"Turn On the Night" Stanley, Warren 3:18
"Thief in the Night" Simmons, Weissman 4:07

Producent:
Ron Nevison

Skivbolag:
Mercury

KISS:
Paul Stanley, gitarr, sång, keyboards
Gene Simmons, bas, sång
Bruce Kulick, gitarr, keyboards, kör, bas på "Hell or High Water"
Eric Carr, trummor

LP: Demon - Night of the demon! (1981)


Trots det blodisande omslaget en väldigt snäll skiva. Melodiös hårdrock i stil med UFO och en liten snackis då i början av 80-talet. Sångaren Dave Hill är kalasbra. Gitarristen Mal Spooner och låtskrivaren avled 1984 men Demon gnetar fortfarande på.På baksidan en grönskebeklädd staty och så ett gäng texter. Konstigt nog är bara texterna till A-sidan utskrivna. Vad hände?

 
Producerat av "DEOM" vilka nu det är, har aldrig hört talas om det producentkollektivet. En vild gissning är dock att det ska stå Demon. Stavfel = skivan är troligtvis värd tusentals kronor. 


A:
Full Moon 01:35
Night of the Demon 03:17
Into the Nightmare 03:57
Father of Time 04:20
Decisions 03:40

B:
Liar 03:14
Big Love 04:15
Ride the Wind 02:48
Fool to Play the Hard Way 04:01
One Helluva Night 04:00

Producent:
DEOM

Skivbolag:
Carrere

DEMON:
Dave Hill, sång
Mal Spooner, gitarr
Les Hunt, gitarr
Chris Ellis, bas
John Wright, trummor

* * *

* * *


7"-singel: Motörhead - No class! (1979)En till Motörhead-singel. Den finns såklart även med Lemmy och Philthys nunor på. Tur att dom bara var tre i bandet, annars undrar jag om skivbolaget gått med på det.På A-sidan "No clas" från "Overkill" och på B-sidan den outgivna "Like a nightmare". Jag har inte "Overkill" på vinyl, kanske hög tid att ändra på det nu? Mot Discogs!

 
Producerat av Jimmy Miller som även producerat ett helt gäng skivor med Rolling Stones. 


A:
No class

B:
Like a nightmare

Producent:
Jimmy Miller

Skivbolag:
Bronze

MOTÖRHEAD:
Lemmy Kilminster, bas, sång
"Fast" Eddie Clarke, gitarr
Phil Taylor, trummor

LP: Judas Priest - Killing machine! (1978)Har fått en fix idé att jag måste ha alla Judas Priest tidiga skivor på vinyl. Jag kämpar på ganska bra med det lilla projektet och här kommer deras "Killing machine" som i USA fick heta "Hell bent for leather" då jänkarna tyckte originaltiteln anspelade för mycket på våld. Ok... ni upprörs av en skivtitel men vapen av alla de slag får alla tydligen äga hur som helst...Andra och sista studioskivan med jazz-snubben Les Binks på trummor. Han kunde helt enkelt inte spela såndär rak och taktfast hårdrock som Judas nu började röra sig emot och Les och Judas skiljdes vänskapligt åt efter liveskivan (typ) "Unleashed in the east". Han ersattes av Dave Holland.Mmmm, tänk dig han med schmöre på... Från den tiden då han fortfarande benämndes Robert Halford på skivorna.

 
Producerat av James Guthrie som producerat typ allt Pink Floyd gjort. "Take on the world" är Judas första försök att skriva en stadium-allsångslåt á la Queens "We will rock you". Dom gjorde ett nytt försök med "United" från "British steel".
 

A:
"Delivering the Goods" Halford, Downing, Tipton 4:16
"Rock Forever" Halford, Downing, Tipton 3:19
"Evening Star" Halford, Tipton 4:06
"Hell Bent for Leather" Tipton 2:41
"Take On the World" Halford, Tipton 3:00

B:
"Burnin' Up" Downing, Tipton 4:07
"Killing Machine" Tipton 3:01
"Running Wild" Tipton 2:58
"Before the Dawn" Halford, Downing, Tipton 3:23
"Evil Fantasies" Halford, Downing, Tipton 4:15

Producent:
James Guthrie, Judas Priest

Skivbolag:
CBS

JUDAS PRIEST:
Robert Halford, sång
K. K. Downing, gitarr
Glenn Tipton, gitarr
Ian Hill, bas
Les Binks, trummor

7"-singel: Motörhead/Girlschool - St. Valentines Day massacre! (1981)Cool sjutummare där kompiarna Motörhead och Girlschool tolkar varsin låt; Motörhead dunkar iväg Girlschools "Emergency" och Girlschool kör Motörheads "Bomber".Men först så drämmer dom iväg en larmig cover av Johnny Kidd & the Pirates "Please don´t touch". Skitbra. Den skarpögde ser att Philthy inte står upptagen bland musikanterna utan istället står det "Philthy animal - insults and inspiration" på raden under. Den vilda trummisen hade visst fylleramlat i en trapp...... och stod under stränga läkarorder att ta det lugnt med sin gipsade nacke.
 


Det är därför det står "Motörhead + Denise Dufort" på etiketten. Och jäklar vad den jäntan får pinna på för att hinna med då Lemmy och Fast Eddie drämmer iväg sin version av "Emergency". Det är förresten "Fast" Eddie som sjunger.
 

A:
"Please Don't Touch"

B:
"Emergency"
"Bomber"

Producent:
Vic Maile

Skivbolag:
Bronze

MOTÖRHEAD/GIRLSCHOOL:
Lemmy Kilmister, bas, sång
Kelly Johnson, gitarr
"Fast" Eddie Clarke, gitarr, sång på "Emergency"
Kim McAuliffe, gitarr (1 & 3)
Enid Williams, bas (1 & 3)
Denise Dufort, trummor

Phil "Philthy Animal" Taylor – insults & inspiration

LP: Sammy Hagar - Sammy Hagar! (1987)Nionde soloskivan från Sammy Hagar och den enda skivan han släppte som soloartist samtidigt som han var medlem i Van Halen. Sammy hade nämligen en soloskiva kvar på sitt kontrakt med Geffen så den här spelades in på rekordsnabba 10 dagar med nya polaren Eddie van Halen i producentstolen, Eddie spelar även bas på skivan. Europeisk utgåva med bara en hoppande Hagar på framsidan. På andra pressningar står det Sammy Hagar och skivtiteln "I Never Said Goodbye" uppe till vänster. Men det här utgåvan heter alltså bara "Sammy Hagar"
 


Omslagsfoto av Annie Leibovitz som under sin karriär fotat alla kända artister, skådisar och kändisar i hela välden. Alla? Ja, alla.
 


 
Bara bra låtar, särskilt A-sidan och "Give to live" är fantastisk. 


A:
"When the Hammer Falls" - 4:09
"Hands and Knees" - 4:52
"Give to Live" - 4:23
"Boys' Night Out" - 3:19
"Returning Home" - 6:17

B:
"Standin' at the Same Old Crossroads" - 1:46
"Privacy" - 5:23
"Back into You" - 5:15
"Eagles Fly" - 5:00
"What They Gonna Say Now" - 5:09

Producent:
Eddie van Halen, Sammy Hagar

Skivbolag:
Geffen

SAMMY HAGAR:
Sammy Hagar, gitarr, sång
Eddie Van Halen, bas, kör, gitarr på "Eagles Fly"
Jesse Harms, keyboards, kör
David Lauser, trummor, kör

LP: Blondie - Eat to the beat! (1979)Fjärde fullängdaren från Blondie med alla punktjejers urmoder Debbie Harry på sång. Pojkvännen Chris Stein håller sig nära sin käresta.Bäst: "Dreaming", "Eat To The Beat" (småpunkig med ett frustande munspelssolo), "Accidents Never Happen, "Atomic" (disco!) och sistlåten "Living In The Real World" med hårdrockigt gitarrsolo.Även här har han placerat sig närmast flickvännen.Producerat av tuggummipopens mästare Mike Chapman, killen som skrev massor med låtar till Sweet som "Little Willy", "Wig-Wam Bam", "Hell Raiser", Ballroom Blits" och många, många fler. Skitbra skiva från Blondie som snurrat massor på min vinylsvarv. 
 

A:
Dreaming
The Hardest Part
Union City Blue
Shayla
Eat To The Beat
Accidents Never Happen

B:
Die Young Stay Pretty
Slow Motion
Atomic
Sound Asleep
Victor
Living In The Real World

Producent:
Mike Chapman

Skivbolag:
Chrysalis

BLONDIE:
Deborah Harry sång
Chris Stein gitarr
Frank Infante gitarr
Nigel Harrison bas
Jimmy Destri keyboards
Clem Burke trummor

* * *
* * *7"-bildsingel: Kiss - A world without heroes! (1981)Bildsingel med två låtar från Kiss bespottade "The Elder". På A-sidan "A world without heroes" skriven av Stanley och Simmons tillsammans med producenten Bob Ezrin och Lou Reed minsann. Tror däremot att den sistnämndes enda bidrag till låten var låttiteln men det räckte tydligen för att få låtskrivarcredit. Det är Paul Stanleys hand.
 

A:
A world without heroes

B:
Mr Blackwell

Producent:
Bob Ezrin

Skivbolag:
Casablanca

KISS:
Paul Stanley, gitarr, sång
Gene Simmons, bas, sång
Ace Frehley, gitarr
Eric Carr, trummor

7"-singel: Kiss - I´m a legend tonight! (1982)Japanpressad singel med "I´m a legend tonight" på A-sidan och klassikern "Love gun" på B-sidan. Japanerna läser ju baklänges om du undrar varför "Love gun" står till vänster. Ace var ju som alla vet inte med Kiss längre när "I´m a legend tonight" spelades in utan det är Bob Kulicks gitarrspel som hörs på den låten. På omslaget och på alla bilder på singeln är det dock Ace.Omslaget är ett löst papper och på baksidan är det texter till låtarna.

 

A:
I´m a legend tonight

B:
Love gun

Producent:
Michael James Jackson / Eddie Kramer

Skivbolag:
Casablanca

KISS:
Paul Stanley, gitarr, sång
Gene Simmons, bas, sång
Ace Frehley, gitarr
Eric Carr, trummor

RSS 2.0