LP: Eddie Meduza - West a fool away! (1984)Omdiskuterad LP med allas vår favorit, raggarkungen Eddie Meduza. Omdiskuterad därför att på förstapressningen var låten "Heil Hitler" med. Enligt Eddie antikrigs- och antinazistisk men skivbolaget bara skrek, drog in hela upplagan och tog bort låten från skivan.Tyvärr är det som synes inte den versionen som jag har men det här är ju så otroligt bra i alla fall. Och så har jag ju en hel packe med CD-skivor med alla, ja alla, låtar som Eddie nånsin gjort så om jag nu vill lyssna på  den där "Heil Hitler"-låten så är det fort gjort. 

Inte sä jäkla illa pinkat att få med John Norum i kompbandet. Såg Eddie Meduza live här i Umeå nångång i början av 80-talet och då var John Norum, typ 17-18 år, med på scen och lirade. Har för mig att Eddies trummis och producent, Thomas Witt, var Norums styvfarsa eller nåt. Rätta mig gärna om jag har fel. 
Galet bra skiva med ett par vanliga, engelskspråkiga låtar först på A-sidan innan vanvettet brakar lös med "Studiostädare Börje Lundin". På B-sidan är galenskaperna i full blom.

A:
Hey Girl
Hold Your Fire
I Don't Love You Anymore
California
Dead Man's Curve
Leader Of The Rockers
Studiostädare Börje Lundin
West A Fool Away (Noshörningsversion)

B:
Undanflykter
Punkar'n Å Raggar'n
Sverige Vart E Vi På Väg
Sveriges Kompani
Dunder Å Snus
Skarapersiflage
West A Fool Away
Bröderna Lundin Rensar Studion
West A Fool Away (Elefantversion)

Producent:
Eddie Meduza, Thomas Witt, Thomas Ljungqvist

Skivbolag:
CBS

EDDIE MEDUZA:
Errol "Eddie Meduza" Norstedt, sång, gitarr, bas, dragspel, keyboards
Thomas Witt, trummor
Thomas Ljungqvist, bas, keyboards
John Norum, gitarr
Sten Tempelman, gitarr
Simon Runge , slagverk
10"-EP: Status Quo - Works! (1983)En tiotums EP med lite blandade låtar från Status Quos fyra första skivor, dvs från den tiden då dom utan nån större framgång försökte sig på att spela psykedelisk pop. Ja, du ser ju själv hur obekväma dom ser ut med dom där kläderna.I allafall låtarna på A-sidan lutar åt pophållet, B-sidans fyra spår kommer från skivorna "Ma Kelly´s greasy spoon" och "Dog of two head" där Quo börjat växla in lite på det boogierockande spåret som dom sen så framgångsrikt höll fast vid. Quo har haft hitlåtar under varje årtionde ända sedan 60-talet och hela vägen fram till det här decenniet vi är nu i, en bedrift som inget annat band eller artist ens varit i närheten av. 
 "Ice in the sun" är skriven av Marty Wilde, du vet Kims pappa.

A:
Pictures Of Matchstick Men
Ice In The Sun
Black Veils Of Melancholy
Are You Growing Tired Of My Love

B:
Down The Dustpipe
In My Chair
Mean Girl
Lakky Lady

Producent:
John Schroeder

Skivbolag:
PRT

STATUS QUO:
Francis Rossi, gitarr, sång
Rick Parfitt, gitarr, sång
Alan Lancaster, bas, sång
John Coghlan, trummor
Roy Lynes, keyboards

LP+10"-EP: Ghost - Prequelle! (2018)Jamen givetvis. Har inte alla köpt den här? Fantastiskt vackert omslag målat av Zbigniew BielakNu är det ruskigt nära att vi får se Ghost i Melodifestivalen nästa år, för nu är det poppigt må du tro.Uppviket med nya sångaren Cardinal Copia.Det hängde med en 10" EP också med två coverlåtar, "It's A Sin" i original av Pet Shop Boys och "Avalanche" av Leonard Cohen.Även den i genomskinlig vinyl. 
Synd bara "Miasma" (saxofon, iiii) och "Helvetesfönster" (Mikael Åkerfeldt från Opeth gästar på gitarr) är instrumentaler. Och då "Ashes" är ett intro så betyder det att det "bara" är sju nya låtar på skivan, annars en helt klockren skiva. Genomskinlig vinyl, finns bara i 3000 ex.

A:
Ashes
Rats
Faith
See The Light
Miasma

B:
Dance Macabre
Pro Memoria
Witch Image
Helvetesfönster
Life Eternal

10"-EP
It's A Sin (Chris Lowe, Neil Tennant)
Avalanche (Leonard Cohen)

Producent:
Tom Dalgety

Skivbolag:
Universal

GHOST:
Tobias "Cardinal Copia" Forge, sång, gitarr, bas, keyboards
Nameless Ghouls, övriga instrument
LP: UFO - No heavy petting! (1976)Enda skivan med keyboardisten Danny Peyronel, längst till vänster, som på nästa UFO-skiva, "Lights out" var ersatt av Paul Raymond som även dubblade på gitarr. Peyronel skrev senare låten "Midnight at the lost and found" åt Meat Loaf.

 
Producerat av Leo Lyons som till vardags är basist i bluesrockiga Ten Years After. De gode Leo rattade även ljudet på UFO-skivorna "Phenomenon" och "Force it". 

A:
"Natural Thing" Schenker, Mogg, Way 4:01
"I'm a Loser" Schenker, Mogg 3:55
"Can You Roll Her" Peyronel, Mogg, Parker 2:58
"Belladonna" Schenker, Mogg 4:32
"Reasons Love" Schenker, Mogg 3:17

B:
"Highway Lady" Peyronel 3:49
"On with the Action" Schenker, Mogg 5:03
"A Fool in Love" Miller, Fraser 2:50
"Martian Landscape" Peyronel, Mogg, Parker 5:11

Producent:
Leo Lyons

Skivbolag:
Chrysalis

UFO:
Phil Mogg, sång
Michael Schenker, gitarr
Danny Peyronel, keyboards, kör
Pete Way, bas
Andy Parker, trummor
LP: Van Halen - 5150! (1986)"5150" från 1986, första skivan med Sammy Hagar på sång. Titeln betyder mentalt instabil person", en pik till David Lee Roth tro? Eddie Van Halens hemmastudio kallas "5150", Eddie kränger också en förstärkare som som heter "5150".
 


Jättefint omslag där muskelbyggaren Rick Valente lyfter en glob Atlas-style. OBS! Ironi. Här har dock globen kollapsat och bandet osar likt anden i flaskan. Ja, det här gjordes före Photoshop. 
Bröderna Van Halen och basisten Michael Anthony hade väldiga problem att hitta Roths efterträdare och funderade ett tag att ha flera, olika sångare på skivan, bland annat var Patty Smyth, Eric Martin och Jimmy Barnes uppe för diskussion innan Eddies mekaniker (!) tipsade om Sammy Hagar då han mekade med Eddies Ferrari.  Medproducent på skivan är Mick Jones, nej, inte han från The Clash, det här är hans namne som spelar gitarr i Foreigner.

A:
"Good Enough" 4:05
"Why Can't This Be Love" 3:48
"Get Up" 4:37
"Dreams" 4:54
"Summer Nights" 5:06

B:
"Best of Both Worlds" 4:49
"Love Walks In" 5:11
"5150" 5:44
"Inside" 5:02

Producent:
Mick Jones, Van Halen, Donn Landee

Skivbolag:
WB

VAN HALEN:
Sammy Hagar, sång, gitarr
Eddie Van Halen, gitarr, keyboards, kör
Michael Anthony, bas, kör
Alex Van Halen, trummor
LP: Whitesnake - Lovehunter! (1979)Fullängdare nummer två från Whitesnake. Galet vackert omslag målat av Chris Achilleos. Det blev ett sånt jäkla liv om de här målningen att han inte gjorde fler skivomslag förrän 2003 då han gjorde omslaget till rockoperan "Once and Future King Part I." av och med Gary Hughes, du vet han som sjunger i AOR-bandet Ten. Sidospår: kolla upp Ten-skivan "Stormwarning". Kanonbra. men så spelar Mark Zonder trummor på den också. Originalmålningen av "Lovehunter" stals på 80-talet.
 
Duck Dowle slutade/fick kicken senare samma år och in kommer... Ian Paice!Jamen du ser ju själv, Whitesnake live 1979 och här är det Ian Paice på pallen.

 
Aaaargggghhh så jäkla bra det här!

A:
Long Way from Home" (Coverdale) – 4:58
"Walking in the Shadow of the Blues" (Coverdale, Marsden) – 4:26
"Help Me Thro' the Day" (Leon Russell) – 4:40
"Medicine Man" (Coverdale) – 4:00
"You 'n' Me" (Coverdale, Marsden) – 3:25

B:
"Mean Business" (Coverdale, Moody, Marsden, Murray, Lord, Dowle) – 3:49
"Love Hunter" (Coverdale, Moody, Marsden) – 5:38
"Outlaw" (Coverdale, Marsden, Lord) – 4:04
"Rock 'n' Roll Women" (Coverdale, Moody) – 4:44
"We Wish You Well" (Coverdale) – 1:39

Producent:
Martin Birch

Skivbolag:
EMI

WHITESNAKE:
David Coverdale, sång
Micky Moody, gitarr, kör
Bernie Marsden, gitarr, kör
Jon Lord, keyboards
Neil Murray, bas
Dave Dowle, trummor
Bild-12".EP: W.A.S.P: I wanna be somebody! (1984)Jahappja, här kommer ännu ett onödigt köp jag gjorde på det glada 80-talet.
 
 
Onödigt? Jamen alltså, båda låtarna finns ju på debutskivan och den hade jag nog redan köpt... Så jag köpte den nog bara för att det var en bildskiva...Om det är nån som är nyfiken på den där filmen "Ragewars" där B-sidans "Tormentor" hörs så har du trailern här. Den bytte tydligen namn till "Dungeonmaster" efter EP:n var pressad men jösses, vilken kanonrulle!Jamen, du ser ju själv. W.A.S.P är faktiskt med i en scen i filmen.A:
I wanna be somebody

B:
Tormentor

Producent:
Blackie Lawless, Mike Varney

Skivbolag:
Capitol

W.A.S.P:
Blackie Lawless, bas, sång
Chris Holmes, gitarr
Randy Piper, gitarr
Tony Richards, trummor

12"-EP: Venom - Warhead! (1983)Tolvtummare från allas favoritband Venom med tre låtar som blev över från "At war with Satan"-skivan. Inte så värst snyggt omslag men det är givetvis kolsvart, blankt och svårfotat. Yes, det är jag i blänket.Somsagt, ruskigt svart, blankt och svårfotat.Längst in närmast etiketten på den här vinylsidan är det ristat ..."Have you seen the receptionist at Utopia?" 
 Och på andra sidan är det den här fina etiketten.
A:
Warhead (Extended version
Lady lust

B:
Seven gates of hell

Producent:
Venom

Skivbolag:
Neat

VENOM:
Cronos, bas, sång
Mantas, gitarr
Abaddon, trummor

LP: Van Halen - OU812! (1988)Van Halens andra skiva med sångaren Sammy Hagar. Gillar den här Van Hagar-eran av bandet skarpt, kan i och för sig bero på att jag är en sån sucker för Sammy Hagar. Traditionen med märkliga skivtitlar som de började så smått på föregångaren "5150" (polisslang för en komplett galen person) fortsätter här. Omslagsfotot är en blinkning till Beatles och deras skiva "With the Beatles".Oh you ate one too? Skivtiteln troligen en vinkning till forne VH-sångaren David Lee Roth och hans solodebut "Eat ém and smile" som kom 1986. På baksidan en berömd statyett av den tyske skulptören Hugo Rheinhold betitlad "Affe mit Schädel" ("Ape with skull"). Observera att det står "Darwin" på boken han sitter på. Så, då fick du lära dig lite konsthistoria också.
 


Ett mysko tecken på innerpåsen. Nån som drunknar och det här är hens rop på hjälp? 

A:
"Mine All Mine" 5:11
"When It's Love" 5:36
"A.F.U. (Naturally Wired)" 4:28
"Cabo Wabo" 7:04

B:
"Source of Infection" 3:58
"Feels So Good" 4:27
"Finish What Ya Started" 4:20
"Black and Blue" 5:24
"Sucker in a 3 Piece" 5:52

Producent:
Van Halen, Donn Landee

Skivbolag:
WB

VAN HALEN:
Sammy Hagar, sång, gitarr
Eddie Van Halen, gitarr, keyboards, kör
Michael Anthony, bas, kör
Alex Van Halen, trummor
LP: Tank - Honour and blood! (1984)Fjärde skivan från engelska hårdrockarna Tank och nu är det bara sjungande basisten Algy Ward kvar. Bröderna Brabbs är kickade och här ersatta av gitarristen Mick Tucker och trummisen Graeme Crallan, båda tidigare i White Spirit där en viss Janick Gers var gitarrist innan han började spela med Gillan och senare Iron Maiden. Ytterligare en gitarrist Cliff Evans, tidigare band okända, är också med på den här skivan,

Originalet.Covern.Jävlar vilka tuffa grabbar! 
 Tank håller fortfarande på men tro´t eller ej men det finns två Tank nu... Vi har först "Algy Ward's Tank" med... ja Algy Ward då som enda medlem och som visst ska släppa skivan "Sturmpanzer" nångång i år. Eller så har den redan kommit, jag har ingen aning. Och så finns det som sagt ett Tank till, "Tucker/Evans's Tank" med Mick Tucker och Cliff Evans som då spelar på den här skivan. Den Tank-konstellationen, med alltså exakt noll originalmedlemmar, har släppt tre skivor där "Valley of tears" kom 2015.
 

A:
"The War Drags Ever On" – 8:14
"When All Hell Freezes Over" – 5:56
"Honour and Blood" – 6:31

B:
"Chain of Fools" – 4:08
"W.M.L.A. (Wasting My Life Away)" – 5:17
"Too Tired to Wait for Love" – 4:37
"Kill" – 8:00

Producent:
Tank

Skivbolag:
Roadracer

TANK:
Algy Ward, bas, sång
Cliff Evans, gitarr
Mick Tucker, gitarr
Graeme Crallan, trummor

12"-EP: Slayer - Haunting the chapel! (1984)Jag dammar väl iväg min tredje och sista Slayer-EP när jag ändå håller på. "Haunting the chapel", inköpt fyra millisekunder efter den landade på skivdisken här i Umeå nångång 1984. I plastficka sedan dess.Se så blank och fin den är. Lite bortskrapat svart där uppe annars i gnistrande mint condition.

Fyfan vilken stänkare till åt det här är
 
A:
Chemical warfare

B:
Captor Of Sin
Haunting The Chapel

Producent:
Slayer

Skivbolag:
Roadrunner

SLAYER:
Tom Araya, bas, sång
Jeff Hanneman, gitarr
Kerry King, gitarr
Dave Lombardo, trummor 

12"-EP: Slayer - Live undead! (1985)Mera Slayer och "Live undead"! Nu en holländsk utgåva med lite andra låtar och låtordning än bildvinylen jag nyss skrivit om. Även denna är inköpt 1985 och har stått i plastficka sen dess. Skivbolaget Roadrunner har som synes här gjort det lätt för sig och helt enkelt kletat den runda bilden från Metal Blades bildvinyl på ett fyrkantigt omslag. Vit kant runtom? Äsch, det struntar vi i. Eller som man säger på nederländska: Witte rand rond? Oh, dat is wat we aan het doen zijn!Samma sak här, den runda bilden från bildvinylen på ett fyrkantigt omslag. Hur var det man sa nu igen... "Witte rand rond? Oh, dat is wat we aan het doen zijn!" Observera att "The antichrist" och "Captor of sin" är felstavade.

 
A: (live)
Black Magic
Die By The Sword
Captor Of Sin

B: (studio)
Haunting The Chapel
The Antichrist
Fight Till Death

Producent:
Brian Slagel, Slayer

Skivbolag:
Roadrunner

SLAYER:
Tom Araya, bas, sång
Jeff Hanneman, gitarr
Kerry King, gitarr
Dave Lombardo, trummor
RSS 2.0