Bild-12"-EP: Slayer - Live undead! (1985)Live-EP med Slayer inköpt 1985 och som stått i en plastficka sen dess. Den är inspelad live men det var inte direkt nåt publikhav som dom spelade för utan ungefär ett dussin personer i publiken. Skitsnygg bildvinyl-utgåva. Ja, det är jag som syns i blänket.Otroligt svart baksida. Js, det är jag som syns i blänket.Låtarna. Tre stycken live och resten från "Haunting the chapel-EP:n och så en från debutskivan. Ja, det är jag som syns i blänket.En fyrkantig bild på en rund skiva... WTF?! Ja, det är jag som syns i blänket.
 
A:
Black Magic
Die By The Sword
Show No Mercy

B:
Captor Of Sin
Haunting The Chapel
The Final Command

Producent:
Brian Slagel, Slayer

Skivbolag:
Metal Blade

SLAYER:
Tom Araya, bas, sång
Jeff Hanneman, gitarr
Kerry King, gitarr
Dave Lombardo, trummor
LP: Whitesnake - Ready an´ willing! (1980)Tredju fullängdaren från Whitesnake och den första med Ian Paice på trumpallen och hux flux var det tre ex-Purplekillar i Whitesnake.

Om jag kan den här texten utantill? Gissa. "Fool for your loving" spelades in igen och hottades upp en aning (men den blev inte bättre, snarare tvärtom om du frågar mig) till "Slip of the tongue" som kom 1989. 

 
 
"Blindman", som ligger på A-sidan på LP:n återfinns i original på David Coverdales första soloskiva, du vet den som heter "White snake". Om den här skivan är bra? Jovars, den duger väl.

A:
"Fool for Your Loving" Coverdale, Moody, Marsden 4:17
"Sweet Talker" Coverdale, Marsden 3:38 3.
"Ready an' Willing" Coverdale, Moody, Murray, Lord, Paice 3:44
"Carry Your Load" Coverdale 4:06
"Blindman" Coverdale 5:09

B:
"Ain't Gonna Cry No More" Coverdale, Moody 5:52
"Love Man" Coverdale 5:04
"Black and Blue" Coverdale, Moody 4:06
"She's a Woman" Coverdale, Marsden 4:07

Producent:
Martin Birch

Skivbolag:
EMI

WHITESNAKE:
David Coverdale, sång
Micky Moody, gitarr, kör
Bernie Marsden, gitarr, kör
Jon Lord, keyboards
Neil Murray, bas
Ian Paice, trummor
LP: The Traveling Wilburys - The Traveling Wilburys Vol. 1! (1988)Det finns supergrupper med kända musiker och så finns det SUPERGRUPPER med JÄTTEKÄNDA musiker. Traveling Wilburys är såklart ett finfint exempel på det senare. För om inte Tom Petty, Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne och Roy Orbison räknas som kända musiker, ja då vete fan. 
 


Traveling Wilburys blev till av ren slump. George Harrison var i Los Angeles för att spela in en låt till B-sidan på en tolvtummare och behövde en låt till. Polaren Jeff Lynne var också i stan för att producera Roy Orbisons "Mystery Girl"-skiva och han jobbade även på Tom Pettys soloskiva "Full Moon Fever"Så när Harrison var ute och käkade med Lynne och Orbison, frågade Harrison om kanske Lynne ville hjälpa till lite med låten nästa dag och det ville han såklart. Orbison hakade också glatt på. Då dom behövde en ledig studio ganska raskt så ringde Harrison sen till kompisen Dylan och frågade om dom möjligen kunde låna has studio den följande dan? Går finfint, sa Dylan, vi ses i morgon.Efter middagen drog sen de tre vännerna vidare hem till Tom Petty då Harrison hade glömt en gitarr där och bjöd in även Petty till morgondagens inspelning i Dylans garage.

Harrison, Lynne, Orbison och Petty började sen jobba på Harrisons låt, "Handle with Care".Dylans roll i det hela egentligen att sköta grillen och fixa käk åt de fyra hårt jobbabde vännerna i garagestudion men efter ett tag hojtade Harrison åt Bob att "du, kan inte du skriva ihop en text till den här låten"? Och det ville Bob såklart. Skivbolaget hörde sen givetvis på en gång att den där "Handle with care"-låten var alldeles för bra för att gömmas undan på en B-sida på en EP och beställde raskt nio låtar till av Harrison & Co och en SUPERGRUPP med JÄTTEKÄNDA musiker var född. RIP Tom Petty, George Harrison och Roy Orbison.
 
A:
"Handle with Care" 3:19
"Dirty World" 3:30
"Rattled" 3:00
"Last Night" 3:48
"Not Alone Any More" 3:24

B:
"Congratulations" 3:30
"Heading for the Light" 3:37
"Margarita" 3:15
"Tweeter and the Monkey Man" 5:30
"End of the Line" 3:30

Producent:
Otis Wilbury, Nelson Wilbury

Skivbolag:
Wilbury/WB

THE TRAVELING WILBURYS:
Nelson Wilbury (George Harrison), sång, gitarr, slidegitarr, kör
Otis Wilbury (Jeff Lynne), gitarr, bas keyboards, kör
Charlie T. Wilbury Jr (Tom Petty), sång, akustisk gitarr, bas, kör
Lefty Wilbury (Roy Orbison), sång, akustisk gitarr, kör
Lucky Wilbury (Bob Dylan), sång, akustisk gitarr, kör, munspel på "Handle with Care"
LP: Whitesnake - Come an´ get it! (1981)Fjärde fullängdaren från Whitesnake sålde som smör i England och åkte hela vägen upp till andraplatsen på Englandslistan. Den orkade dock inte hela vägen till plats #1 för där hade Adam and the Ants förskansat sig med sin "Kings of the Wild Frontier". Makalöst vackert omslag.Den vita ormen har krossat glasäpplet och rymt!Hyfsade musiker han samlat kring sig, den där Coverdale.Som sagt.Halvhyfsad skiva som jag lyssnat på en par-tre gånger. Skojar såklart, skulle nog säga att Whitesnake ligger tvåa på listan efter Status Quo på band vars skivor jag lyssnat allra mest på. Kiss kommer trea. 
 
A:
"Come an' Get It" Coverdale 3:59
"Hot Stuff" Coverdale, Moody 3:22
"Don't Break My Heart Again" Coverdale 4:03
"Lonely Days, Lonely Nights" Coverdale 4:16
"Wine, Women an' Song" Coverdale, Moody, Marsden, Murray, Lord, Paice 3:45

B:
"Child of Babylon" Coverdale, Marsden 4:48
"Would I Lie to You" Coverdale, Moody, Marsden 4:29
"Girl" Coverdale, Marsden, Murray 3:55
"Hit an' Run" Coverdale, Moody, Marsden 3:23
"Till the Day I Die" Coverdale 4:23

Producent:
Martin Birch

Skivbolag:
Liberty

WHITESNAKE:
David Coverdale, sång
Micky Moody, gitarr, kör
Bernie Marsden, gitarr, kör
Jon Lord, keyboards
Neil Murray, bas
Ian Paice, trummor
12"-EP: Westworld - Ba-na-na-bam-boomerang! (1987)Tolvtummare med en remixad låt från Westworlds fullängdsdebut. Släppt i Australien och Nya Zealand. Nej, jag har ingen aning hur den hamnat i min ägo. Troligen tyckte jag det var en bra idé att köpa en EP med Westworld då jag redan hade deras andra LP "Beatbox rock´n´roll".
 


A-sidan låt heter "Ba-na-na-bam-boo" på debutplattan men då vi har med Australien att göra måste vi såklart döpa om den till "Ba-na-na-bam-boomerang"... Originallåten på B-sidan.

Gisas hur många gånger jag lyssnat på den här...
 
A:
Ba-Na-Na-Bam-Boomerang

B:
Nasty 'N' Cheap
Ba-Na-Na-Bam-BooHot And Heavy 4:23

Producent:
Mark Ferda

Skivbolag:
RCA

WESTWORLD:
Bob "Derwood" Andrews, gitarr
Elizabeth Westwood, sång
Nick Burton, trummor

LP: Thrasher - Burning at the speed of light! (1985)"Va? Vafan säger du? Har det kommit en skiva där Carl Canedy och Gary Bordonaro från The Rods är med? Där Billy Sheehan och Kenny Aaronson spelar bas? Dan Spitz från Anthrax spelar gitarr och Rick Caudle, Maryann Scandiffio, James Rivera, Dan Beehler och Rhett Forrester sjunger på varsin låt? TA HIT DEN!! NUUUU! Ja ungefär så lät det nog i skivaffären här i Umeå 1985 när snubben bakom disken just tipsat mig om den här skivan med amerikanska bandet, nåja engångsprojektet Thrasher. Skivan släppt på 80-talet = bildkollage.Mannen bakom Thrasher, Carl Canedy från The Rods. Carls första puka är maffigare än min golvpuka...
 


Carl har ringt in alla sina polare i musikbranschen för att spela och sjunga på ett par spår var. Det namnkunniga gänget samlat på en svårläst tegelvägg.
 
 

Alla låtar skrivna av Carl tillsammans med gitarristen Andy MacDonald, till vardags spelandes i Blue Cheer.


A:
Hot And Heavy 4:23
Ride The Viper 3:55
Widowmaker 5:17
Black Lace And Leather  5:59

B:
She Likes It Rough 3:30
Slipping Away 4:29
Burning At The Speed Of Light 5:13
Bad Boys 4:43
Never Say Die 1:30

Producent:
Carl Canedy

Skivbolag:
Music for Nations

THRASHER:
Carl Canedy, trummor
Kenny Aaronson, bas
Andy "Duck" MacDonald, gitarr
Brad Sinsel, sång
Gary Bordonaro, bas
Rick Caudle, sång
Billy Sheehan, bas
Maryann Scandiffio, sång
Gary Driscoll, trummor
James Rivera, sång
Kim Simmonds, gitarr
Dan Spitz, gitarr
Jack Starr, gitarr
Dan Beehler, sång
Rhett Forrester, sång
LP: Slayer - Show no mercy! (1983)Debutskivan från världens bästa Slayer. Inköpt 1983 på Heavy Sound i Stockholm.Hade nämligen läst om Slayer i dåtidens hårdrocksbibel Kerrang och när jag och några polare var nere i Stockholm för att gå på konsert (Ozzy? Kiss?) passade vi såklart även på att besöka klassiska butiken Heavy Sound. Och vad hänger där i butiksfönstret tror du om inte den här! Hade såklart inte hört en ton av Slayer i förväg, hur fan skulle det ha gått till då 1983 tror du? Internet? Ha? Slayer på radion? Ha! Det var ju bara att köpa på ren chans men då det var döskallar, nitar, läder och fan och hans moster på omslaget så räckte det gott och väl. Observera att bonuslåten "Aggressive Perfector" är felstavad på omslagetA-sidan heter "6" och B-sidan heter "66" Iiiiiiihhh, vad tufft! Behöver jag säga att jag föll som en fura för Slayer? Ingen "Aggressive Perfector" med på låtlistan?Eftersom skivan är släppt på 80-talet så MÅSTE det vara med ett tufft bildkollage på baksidan av det medföljande textbladet.

 
Lite knepigt att hitta den där jäkla bonuslåten för på etiketten står den inte heller... Men den ligger i alla fall sist på A-sidan efter "Metalstorm/Face the slayer". KLASSIKER!
 

A:
"Evil Has No Boundaries" Hanneman, King 3:09
"The Antichrist" Hanneman, King 2:49
"Die by the Sword" Hanneman 3:36
"Fight Till Death" Hanneman 3:37
"Metalstorm / Face the Slayer" King, Hanneman 4:53
"Aggressive Perfector" Hanneman, King 3:31

B:
"Black Magic" King, Hanneman 4:03
"Tormentor" Hanneman 3:45
"The Final Command" King, Hanneman 2:32
"Crionics" Hanneman, King 3:29
"Show No Mercy" King 3:06

Producent:
Slayer, Brian Slagel

Skivbolag:
Roadrunner

SLAYER:
Tom Araya, bas, sång
Kerry King, gitarr
Jeff Hanneman, gitarr
Dave Lombardo, trummor

LP: Skid Row - Slave to the grind! (1991)Fullängdare nummer två från Skid Row. Loppisfynd för en billig peng, inget jag direkt lyssnar på till vardags men jag måste nog ge den en snurr snart och uppdatera mig då Skid Row ska spela här i Umeå i augusti."Monkey business" och Slave to the grind" kommer dom garanterat att spela.Förutom trummisen Affuso och sångare Bach så håller den här sättningen ihop fortfarande. Dom har dock bytt sångare tre gånger sedan Bach fick kicken 1995. Bach vill tillbaka men bandboss Bolan säger nej.Såg Skid Row på Globen 1991 då dom var förband till Guns n´ Roses. Bra skiva.
 

A:
"Monkey Business" Bolan, Sabo 4:20
"Slave to the Grind" Bach, Bolan, Sabo 3:31
"The Threat" Bolan, Sabo 3:52
"Quicksand Jesus" Bolan, Sabo 5:26
"Psycho Love" Bolan 3:58
"Get the Fuck Out" Bolan, Sabo 2:42

B:
"Livin' on a Chain Gang" Bolan, Sabo 4:00
"Creepshow" Bolan, Rob Affuso, Hill 3:59
"In a Darkened Room" Bach, Bolan, Sabo 3:57
"Riot Act" Bolan, Sabo 2:42
"Mudkicker" Bach, Bolan, Hill 3:56
"Wasted Time" Bach, Bolan, Sabo 5:50


Producent:
Michael Wagener

Skivbolag:
Atltantic

SKID ROW:
Sebastian Bach, sång
Rachel Bolan, bas, kör
Scotti Hill, gitarr, kör
Dave Sabo, gitarr, kör
Rob Affuso, trummor
LP: Rush - Presto! (1989)"Presto" med Rush från 1989, bandets trettonde fullängdare och en av de skivor som jag konstigt nog har både på CD och LP. Slutet på deras synthesizertäta period som startade med "Signals" (1982) och som blommade ut på de följande skivorna "Grace Under Pressure" (1984), "Power Windows" (1985) och "Hold Your Fire" (1987).


A:
"Show Don't Tell" 5:01
"Chain Lightning" 4:33
"The Pass" 4:52
"War Paint" 5:24
"Scars" 4:07
"Presto" 5:45

B:
"Superconductor" 4:47
"Anagram (For Mongo)" 4:00
"Red Tide" 4:29
"Hand over Fist" 4:11
"Available Light" 5:03


Producent:
Rupert Hine

Skivbolag:
Atltantic

RUSH:
 Geddy Lee, bas, sång, synthesizers
Alex Lifeson, gitarr, kör
Neil Peart, trummor, slagverk
2-LP: Whitesnake - Live... in the heart of the city! (1980)Klassisk livedubbel från mina favoriter Whitesnake. Inköpt 1,2 sekunder efter den landade på skivdisken i november 1980. Otroligt vackert omslag och vilken liveskiva det här är!Jamen du ser ju själv! Där skulle man ha varit. Men varför är "Come on" med som öppningslåt på båda? Hade väl räckt att ha den på ena skivan? Annars än det, helt felfritt.Herregud vilket band! Det är dock Dave "Duck" Dowle, trummis på Whitesnakes två första fullängdare, som spelar trummor på 1978-inspelningen. Men han fick som synes inte nån cred för det.Här är "Duck" fortfarande med! Senare samma år gick Ian Paice med i Whitesnake.

 

Live in the Heart of the City (Hammersmith), 23-24 June 1980
A:
"Come On" Coverdale, Marsden 3:38
"Sweet Talker" Coverdale, Marsden 4:16 
"Walking in the Shadow of the Blues" Coverdale, Marsden 5:00
"Love Hunter" Coverdale, Moody, Marsden 10:41

B:
"Fool for Your Loving" Coverdale, Moody, Marsden 4:58
"Ain't Gonna Cry No More" Coverdale, Moody 6:21
"Ready an' Willing" Coverdale, Moody, Murray, Lord, Paice 4:46
"Take Me with You" Coverdale, Moody 6:28

Live at Hammersmith, 23 November 1978
C:
"Come On" Coverdale, Marsden 3:32
"Might Just Take Your Life" (Deep Purple cover) Coverdale, Blackmore, Lord, Paice 4:55
"Lie Down" Coverdale, Moody 3:33
"Ain't No Love in the Heart of the City" (Bobby Bland cover) Price, Walsh 6:38

D:
"Trouble" Coverdale, Marsden 4:56
"Mistreated" (Deep Purple cover) Coverdale, Blackmore 10:40"

Producent:
Martin Birch

Skivbolag:
UA

WHITESNAKE:
David Coverdale, sång
Micky Moody, gitarr
Bernie Marsden, gitarr
Jon Lord, keyboards
Neil Murray, bas
Ian Paice, trummor på sid A och B
Dave Dowle, trummor på sid. C och D
12"-EP: Venom - Manitou! (1984)Svimbra tolvtummare med engelska Venom som här helt frångår sitt vanliga devildyrkande och istället sjunger om indianernas gud, Manitou.Inköpt 1984 och vårdad ömt sedan dess. Japp, det är jag som syns i blänket. 
Producerat av Keith Nichol som även rattat ljudet på skivor med Raven och Toy Dolls. Vilken hjälte!


A:

Manitou

B:
Women
Dead Of The Night"

Producent:
Keith Nichol

Skivbolag:
Neat

VENOM:
Cronos, bas, sång
Mantas, gitarr
Abaddon, trummor

LP: Sepultura - Arise! (1991)"Arise", fullängdare nummer fyra från de thrashande brassarna Sepultura. Har bara två skivor med dessa thrashlegender, den här vinyl och så "Beneath the remains" på CD. Har dock haft uppföljaren "Chaos A.D" på CD förut och jag försökte verkligen gilla den men... Det var för såsigt tempo på låtarna på den så den har jag gett till Röda Korset.Har inte hört nånting med Sepultura efter nämnda "Chaos A.D", men jag har läst att dom lutade lite åt nu-metalhållet på "Roots" (huga!) och sen drog ju Max så... 
 Men på den här är det ett jäkla klipp i låtarna, kolla igenom videon ovan om du inte tror mig!
 

A:

"Arise" Cavalera 3:18
"Dead Embryonic Cells" Cavalera 4:52
"Desperate Cry" Kisser 6:40 "Murder" Cavalera 3:26
"Subtraction" Kisser 4:46

B:
"Altered State" Kisser 6:34
"Under Siege (Regnum Irae)" Cavalera 4:52
"Meaningless Movements" Kisser 4:40
"Infected Voice" Kisser 3:18"

Producent:
Scott Burns, Sepultura

Skivbolag:
Roadrunner

SEPULTURA:
Max Cavalera, gitarr, sång
Igor Cavalera, trummor
Paulo Jr., bas
Andreas Kisser, gitarr
12"-EP: Anthrax - I am the law! (1987)Har en tolvtummare till med Anthrax men den här är mycket bättre och går du inte bananer när "I am the law" drar igång så gillar du inte musik överhuvudtaget. Färgglatt omslag ritat av trummisen Charlie Benante med Judge Dredds polisbricka med USAs flagga som bakgrund.

B-sidan går inte av för hackor den heller för där ligger världens första rapmetallåt "I´m the man". En skojfrisk historia med Joey på trummmor och resten av bandet rappandes.Producerat av legenden Eddie Kramer
 

A:

I Am the Law 4:05

B:
I'm the Man (03:04)
Bud E. Luvbomb and Satan's Lounge Band 2:40
A - Death Metal Thing 
B - Not
C - Rock "n" Roll, Mr Browne Style

Producent:
Eddie Kramer

Skivbolag:
Island

ANTHRAX:
Joey Belladonna, sång
Scott Ian, gitarr, kör
Dan Spitz, gitarr, kör
Frank Bello, bas, kör
Charlie Benante, trummor
LP: Van Halen - Van Halen! (1978)Jätteklassisk debut från Van Halen.Inga ryggproblem där inte. Japp, det är jag som syns i blänket.Gene Simmons överst på tacklistan. Han bekostade en demo som senare ledde till skivkontrakt för VH.Originalet.Grabbarna grus. Bilden troligen knäppt direkt efter ett gig nångång 1977-78.Grabbarna på sin första Japanturné. Mimar och larvar sig i en TV-studio.Inspelad på tre veckor och i princip live i studion. Bara "Runnin' with the Devil" "Jamie's Cryin", "Feel Your Love Tonight" och "Ice Cream Man" har extra gitarrpålägg.
 

A:

"Runnin' with the Devil" 3:36
"Eruption" (instrumental) 1:42
"You Really Got Me" (Ray Davies) 2:38
"Ain't Talkin' 'bout Love" 3:50
"I'm the One" 3:47

B:
"Jamie's Cryin'" 3:31
"Atomic Punk" 3:02
"Feel Your Love Tonight" 3:43
"Little Dreamer" 3:23
"Ice Cream Man" (John Brim) 3:20
"On Fire*" 3:01

Producent:
Ted Templeman

Skivbolag:
Warner Bros

VAN HALEN:
David Lee Roth, sång, akustisk gitarr på "Ice Cream Man"
Eddie Van Halen, gitarr, kör
Alex Van Halen, trummor
Michael Anthony, bas, kör

LP: UFO - Lights out! (1977)Aaah, UFO! Ett av mina favoritband och jag är just nu på jakt efter deras flummiga debut för att komplettera/fullända min UFO-samling. Det här är deras sjätte fullängdare och den ståtar som vanligt med ett lagom kryptiskt omslag designat av Hipgnosos.Hmm, vad tänker du göra nu med han i förgrunden? Eller har ni redan gjort det? På arbetstid?

Schenker gjorde den följande "Obsession"-skivan med UFO innan han sade upp sig och startade eget.

 
Som med alla UFO-skivor är även denna helt galet bra. Mogg har en helt fantastisk röckröst och vad ska man säga om Schenkers gitarrlir som inte redan är sagt?


A:

"Too Hot to Handle" Way, Mogg 3:37
"Just Another Suicide" Mogg 4:58
"Try Me" Schenker, Mogg 4:49
"Lights Out" Schenker, Parker, Mogg, Way 4:33

B:
"Gettin' Ready" Schenker, Mogg 3:46
"Alone Again Or" (Love cover) Bryan MacLean 3:00
"Electric Phase" Way, Mogg, Schenker 4:20
"Love to Love" Schenker, Mogg 7:38

Producent:
Ron Nevison

Skivbolag:
Chrysalis

UFO:
Phil Mogg, sång
Michael Schenker, gitarr
Paul Raymond, gitarr, keyboards
Pete Way, bas
Andy Parker, trummor
12"-EP: W.A.S.P: Animal (F**k like a beast)! (1984)Hysteriskt omtalad EP från skräckrockande W.A.S.P, eller vasp som salige Siewert Öholm sa. Blev ett ramaskri på bandets amerikanska skivbolag när låten kom på tal och efter kraftiga påtryckningar från dårarna i PMRC den ströks från WASP:s debutskiva och den släpptes enbart i Europa av lilla indiebolaget Music for Nations. Inte förrän 1998 dök den upp på debutskivan igen då den släpptes i ommastrad version.Finns det nåt bättre sätt att få folk att köpa skivor än att sätta på en varningslapp? Ja, jag föll då som en fura för det tricket då 1984.Iiiiii, det rinner ju BLOD!!! Iiiiiii, det står FUCK där på spännet! Iiiiii, han har en sågklinga mellan benen!! Vad kostar den?

Mitt intresse för W.A.S.P svalnade tyvärr ganska kvickt efter debutskivan och jag har jag inte hört nånting mer med dom efter den. Jo, förresten, jag tror att jag har haft uppföljaren "The last command" i min ägo en gång för länge sen men den är då inte här nu, så den har jag nog sålt.


A:

Animal (F**k like a beast!

B:
Show no mercy

Producent:
Mike Varney

Skivbolag:
Music for Nations

W.A.S.P:
Blackie Lawless, bas, sång
Chris Holmes, gitarr
Randy Piper, gitarr
Tony Richards, trummor
LP: Wehrmacht - Biērmächt! (1989)"Biērmächt", fulllängdare nummer två från amerikanska HC/metalgänget Wehrmacht. Festligt omslag må jag säga. Japp, grabbarna gillar öl.Ett tidstypiskt "vuxna män gör saker tillsammans"-kollage på baksidan.Japp, grabbarna gillar öl.Ett bildkollage till på innerpåsen.Wehrmacht pular visst fortfarande på! Helt galet, hade jag ingen aning om.Inköpt i blindo nån gång -89/90, garanterat enbart för det fräsiga omslagets skull, jag gjorde massor av såna ogenomtänkta köp på den tiden. Om den är bra? Njaae, det vill jag inte påstå men lite småkul är den allt. Och då den här New Renaissance-utgåvan ligger på typ 500 spänn och uppåt på Discogs tror jag inte jag ska göra mig av med den heller.
 

A:

You Broke My Heart (So I Broke Your Face)
Gore Flix
The Beer Is Here!
Drink Beer Be Free
The Wehrmacht
Everb
1/2 E....!
3/4 Micro-E!
Munchies
Night Of Pain (Part I)

B:
Balance Of Opinion
Suck My Dick
Drink Jack
Radical Dissection
Beer Macht
Outro 

Producent:
Wehrmacht

Skivbolag:
New Renaissance

WEHRMACHT:
Shann Mortimer, bas
Brian Lehfeldt, trummor
John Duffy, gitarr
Marco Zorich, gitarr
Tito Matos, sång
LP: Westworld - Beatbox rock´n´roll! (1988)Jojo, när man googlar på Westworld nuförtiden är det inte det engelska electropunkbandet med samma namn som dyker upp bland sökresultaten må jag säga. En jäkla massa sidor om hajpade TV-serien "Westworld" däremot dyker upp bland sökresultaten.Lite tokigt att dom en gång döpte bandet efter sci-fi "Westworld" från 1973 med hårdingen Yul Brunner i huvudrollen. Och nu är Westworld (bandet) tydligen helt bortglömda.Dom här var också hajpade en gång i tiden, tro´t eller ej. Debutsingeln "Sonic boom boy", tagen från första skivan "Where the action is", blev helt otippat en hit och var som bäst 11:a på Englandslistan. Det är väl inte fy skam?Men redan här, på andra fullängdaren, verkar det som skivbolaget tröttnat på deras punkiga, elektroniska rockabilly och den släpptes bara i Tyskland och... wait for it... Australien!Gitarristen Bob "Derwood" Andrews, han med tvättbjörnsmössan till höger, var tidigare med i Generation X, och spelar på deras två första fullängdare. Generation X? Jomen, du vet punkgänget där Billy Idol var sångare.

 
Helt klart inte den sämsta skiva jag har hemma.
 

A:

Everything Good Is Bad 3:46
Steel Toed Engineer 3:58
Break Your Heart 3:37
Beatbox Rock 'N' Roll 5:09
Supersly 3:06
The Last Thing 3:32

B:
Big Red Indian 3:09
Johnny Blue 2:45
Whirlwind Girls 3:02
Ultimate Westerner 2:59
Cadillac 1:48
Paper Skyscraper 4:27

Producent:
Steve Levine

Skivbolag:
RCA

WESTWORLD:
Bob "Derwood" Andrews, gitarr
Elizabeth Westwood, sång
Nick Burton, trummor
RSS 2.0