12"-EP: Anthrax - Penikufesin! (1989)Halvkul tolvtummare från Anthrax där titeln "Penikufesin" ("nice fukin ep" baklänges) nog är det roligaste. Men varför då? Jo, den har som öppningslåt den toksåsiga (6,34 minuter!) "Now it´s dark" från lika toksåsiga skivan "State of Euphoria". En skiva som jag ägt men sålt iväg på grund av dess galopperande uselhet.

Inte blir det bättre heller när det sömnpillret har passerat. Nä, för då kommer en franskspråkig (!) version av franska hårdrocksgänget Trusts låt "Antisocial" där Trust-sångaren Bernard Bonvoisin sjunger verserna och Joey och gänget hojtar refrängen. Huga! Låten. Tar. Aldrig. Slut.

 
Jag behöver mera cymbaler, goddamnit!!!Sen vill dom skoja till det lite och spelar en jävla piratdryckesvisa. I över 5 minuter! Låten. Tar. Aldrig. Slut.Har faktiskt försökt sälja den här EP:n på ett antal skivmässor men då det inte är nån som vill köpa den ens för 30 spänn får jag väl behålla den... Men KISS-covern "Parasite" är ganska bra. 

 
Nu var det verkligen en nedåtgående spiral för Anthrax för nästa fullängdare från bandet var "Persistence of time". En skiva som jag ägt men sålt på grund av dess galopperande uselhet. Vad kom sen då? Jo, i tur och ordning "Sound of White Noise", "Stomp 442" och "Volume 8: The Threat Is Real"... Uuurk.
 

A:

"Now It's Dark" Anthrax 5:34
"Antisocial" (French Version) Norbert Krief, Bernie Bonvoisin 4:26
"Friggin' in the Riggin'" Traditional 5:18

B:
"Parasite" Ace Frehley 3:14
"Sects" Krief, Bonvoisin 3:06
"Pipeline" Bob Spickard, Brian Carman 3:00

Producent:
Anthrax

Skivbolag:
Island

ANTHRAX:
Joey Belladonna, sång
Dan Spitz, gitarr
Scott Ian, gitarr
Frank Bello, bas
Charlie Benante, trummor


LP: Whitesnake - Slide it in! (1984)En skiva till som jag trodde jag redan skrivit om, men icke! Sjätte fullängdaren från Whitesnake och lite stökigt i bandet vid den här tiden. Coverdale hade börjat snegla lite på USA och allra mest sneglade han på John Sykes, dåvarande gitarrist i Thin Lizzy som Whitesnake turnerade tillsammans med i USA då.Den uppvaktningen gillade inte Whitesnakes ordinarie gitarrist Micky Moody alls och han hoppade av bandet 1983 under den på skivan följande turnén. Ersättare? John Sykes. Som passade som hand i handske i Coverdales vision om ett hårfagert, melodiöst rockband som skulle ta USA med storm.Ormen har börjat byta skinn: Mel Galley är borta då han sabbade armen i en olycka, basisten Colin Hodgkinson har fått kicken och är ersatt av den mera bildsköne Neil Murray, och Cozy Powell är bara veckor ifrån att dra till Phenomena. Jon Lord? Han hoppade 1984  tillbaka till det återförenade Deep Purple..Den här är den engelska utgåvan, det finns en amerikansk utgåva också. Där har Neil Murray spelat in nytt basspår istället för Colin Hodgkinsons, John Sykes har lagt ny gitarr istället för Micky Moody och Jon Lords keyboards är nästan helt bortmixade. Den sista riktigt bra Whitesnake-skivan innan dom pudlade till sig nåt så djävulskt.
 

A:

"Gambler" Coverdale, Galley 3:57
"Slide It In" Coverdale 3:20
"Standing in the Shadow" Coverdale 3:32
"Give Me More Time" Coverdale, Galley 3:41
"Love Ain't No Stranger" Coverdale, Galley 4:13

B:
"Slow an' Easy" Coverdale, Moody 6:09
"Spit It Out" Coverdale, Galley 4:11
"All or Nothing" Coverdale, Galley 3:34
"Hungry for Love" Coverdale 3:57
"Guilty of Love" Coverdale 3:18

Producent:
Martin Birch

Skivbolag:
Liberty

WHITESNAKE:
David Coverdale – sång
Mel Galley – gitarr
Micky Moody – gitarr
Colin Hodgkinson – bas
Jon Lord – keyboards
Cozy Powell - trummor

* * *

* * *

2-LP: Frank Zappa - Sheik Yerbouti! (1979)Har gjort en genomgång av bloggen och till min förvåning upptäckt att jag missat/hoppat över/glömt/struntat i att blogga om en massa skivor. Har säkert skrivit om dom nångång i bloggens begynnelse för 10 år sen... Såhär kommer dom! Kanske då en gång till men det skiter jag i! Först ut; "Sheik Yerbouti ("Shake your booty", fattaru?) med fantastiske Frank Zappa. Den med hitlåten "Bobby Brown" som trots/tack vare den toksnuskiga texten till Zappas stora förvåning blev en jättehit här i Skandinavien. Av de 62 (!) skivor Zappa hann släppa under sin livstid är det här den bäst säljande.Cigaretter, kaffe och sitta vid mixerbordet i studion. Frank Zappas tre favoritsaker i livet på en och samma bild.Visste du att "Bobby Brown" är inspelad live? Inte jag heller.Sången och mittendelen av gitarrsolot från en spelning i London, resten av gitarrsolot inspelat i Nurnberg nånstans. Klippa och klistra må jag säga, Zappa kallade det för xenochrony.

 

A:

"I Have Been in You" 3:33
"Flakes" 6:41
"Broken Hearts Are for Assholes" 3:42
"I'm So Cute" 4:27

B:
"Jones Crusher" 2:49
"What Ever Happened to All the Fun in the World" 0:33
"Rat Tomago" 5:17
"We've Got to Get into Something Real" 0:31
"Bobby Brown" 2:49
"Rubber Shirt" 2:45
"The Sheik Yerbouti Tango" 3:56

C:
"Baby Snakes" 1:50
"Tryin' to Grow a Chin" 3:31
"City of Tiny Lites" 5:32
"Dancin' Fool" 3:43
"Jewish Princess" 3:16

D:
"Wild Love" 4.09
"Yo' Mama" 12:36

Producent:
Frank Zappa

Skivbolag:
CBS

FRANK ZAPPA:
Frank Zappa – gitarr, sång
Davey Moire – sång
Napoleon Murphy Brock – sång
Randy Thornton – sång
Adrian Belew – gitarr
Tommy Mars – keyboards
Peter Wolf – keyboards
Patrick O'Hearn – bas
Terry Bozzio – trummor
Ed Mann – percussion
David Ocker – clarinet

* * *

* * *

12" EP: Cannibal Corpse - Hammer smashed face! (1993)Tänk att jag efter drygt 10 års skivbloggande (jo, faktiskt) fortfarande hittar skivor jag inte skrivit om! Grävde nämligen häromdagen upp denna grymma tolvtummare ur gömmorna.Sommarplågan "Hammer smashed face" inleder denna bloddränkta EP.Den följs av "The exorcist" som är en Possessed-cover och sen kommer en blytung cover på Black Sabbaths "Zero the hero" från den bespottade "Born again"-skivan. De två låtarna på B-sidan kommer i tur och ordning från skivorna "Butchered at birth" och "Eaten back to life"Och eftersom det är Chris Barnes som "sjunger" är det helt omöjligt att höra ett enda ord av texten.
 

A:
"Hammer Smashed Face" 4:04
"The Exorcist" (Possessed cover) 4:37
"Zero the Hero" (Black Sabbath cover) 6:35

B:
"Meat Hook Sodomy" 5:47
"Shredded Humans" 5:12

Producent:
Dennis Fura, Cannibal Corpse

Skivbolag:
Metal Blade

CANNIBAL CORPSE:
Chris Barnes, sång
Paul Mazurkiewicz, trummor
Jack Owen, gitarr
Bob Rusay, gitarr
Alex Webster, bas

LP: Judas Priest - Rocka rolla! (1974)Sådärja! Nu har jag äntligen täppt till det irriterande hålet i min Judas Priest-samling och införskaffat debuten "Rocka Rolla" från 1974 och nu sitter jag till slut på en komplett Judas Priest-diskokgrafi. Omslagsbild med en Coca-Cola... f´låt en Rocka Rolla-kapsyl designad av John Pasche som även gjort Rolling Stones tunglogga. Den här kapsylbilden var förresten menad till en Stonesskiva först men hamnade alltså här istället.Kapsylen är sprättad och ut poppar hårdrockiga livebilder på våra vänner med fyra sugrör i bakgrunden. Sugrör är det hårdrock? Trummisen John Hinch fick senare kicken och in kom istället Alan Moore lagom till "Sad wings..."-skivan. Han i sin tur ersattes ganska raskt av Simon Phillips som inte kunde turnera och som ersattes av Les Binks som var lite för jazzig i sin stil och som då ersattes av den hårdrockigare Dave Holland som sen ersattes av dubbeltrampande jänkaren Scott Travis.

Bob Halford?Finns konstigt nog inte på Spotify
 

Glenn Tipton hade precis börjat i bandet och finns därför bara med som låtskrivare på titellåten "Rocka Rolla" och "Run to the mill". Hans övriga tre bidrag "Tyrant", "Epitaph" och "Ripper" ratade alla av producenten Rodger Bain som inte tyckte dom var kommersiella nog... Alla tre låtarna hamnade dock på uppföljaren "Sad wings of destiny". Bra skiva! Ja, jag har hivat bort alla CD-inlägg, det var ju som ett jävla ogräs.
 

A:
"One for the Road" Halford, Downing 4:34
"Rocka Rolla" Halford, Downing, Tipton 3:05 
"Winter" Atkins, Downing, Hill 3:02
"Deep Freeze" Downing 1:21
"Winter Retreat" Halford, Downing 3:28
"Cheater" Halford, Downing 2:59

B:
"Never Satisfied" Atkins, Downing 4:50
"Run of the Mill" Halford, Downing, Tipton 8:34
"Dying to Meet You/Hero, Hero" Halford, Downing 6:23
"Caviar and Meths" (Instrumental) Atkins, Downing, Hill 2:02

Producent:
Rodger Bain

Skivbolag:
Gull/Repertoire

JUDAS PRIEST:
Rob Halford, sång
K. K. Downing, gitarr
Glenn Tipton, gitarr
Ian Hill, bas
John Hinch, trummor

RSS 2.0