LP: Trillion - Trillion! (1978)Trillion? Vad är det för nåt? Ja, jag vet inte. Läste om denna "bortglömda klassiker" i SRM så när jag helt otippat ramlar över den för en sketen tjuga på loppis så köper jag givetvis. Men var den bra då? Ja, den var ju sjuuukt bra och det där med "klassiker" var för en gångs skull rätt. Det där med "bortglömd" var nog också rätt då Trillion bara gjorde en skiva till efter denna ("Clear approch" 1980) innan dom la ner verksamheten...
Trillions främsta "claim to fame" är nog att sångaren Dennis Frederiksen som under sitt smeknamn Fergie senare blev sångare i västkustarna Toto och hans väna stämma hörs på "Isolation"-plattan.Men hur låter dom då? Inte helt enkelt att förklara faktiskt, men om jag säger att dom spelar en egen mix av pompig AOR och prog (!) där fantastiska refränger blandas med mystrixiga progpartier strösslat med maffiga Queen-körer, blir du intresserad då? Jag blev då i alla fall blown away så det stänkte om det.

Den keyboardspelande bandledaren Patrick Leonard är numera är låtskrivare till Madonna och har bland annat skrivit hitlåtarna "La Isla Bonita", "Who's That Girl", "Like a Prayer", "Dear Jessie", "Oh Father" till fröken Ciccone.


Ett snyggt, (eller i alla fall ett konstigt) omslag med ett berg med tre tigerhuvuden omsluter denna glömda pärla som du givetvis måste kolla upp/köpa/ladda ner.
 

A:
Hold Out
Big Boy
Give Me Your Money, Honey
Never Had It So Good
May As Well Go

B:
Fancy Action
Hand It To The Wind
Bright Night Lights
Child Upon The Earth

Producent: 
Gary Lyons 

Skivbolag: 
Epic

TRILLION:
Dennis Frederiksen, sång
Ron Anaman, bas, sång
Frank Barbalace, gitarr, sång
Patrick Leonard, keyboards
Trackback
RSS 2.0