12" EP: The Lone Rager - Metal rap! (1984)Skivbolagsbussen Jon Zasula och hans Megaforce Records är det kanske inte så många som känner till, (skämmes isåfall) men det var faktiskt Zasula som signade Metallica och släppte deras debut "Kill ém all".På den här EP:n tar dock Jon ton själv och rappar fram hårdrockens historia från Cream till Raven och alla andra band däremellan. Är det här världens första rapmetalskiva? Aerosmith/Run DMC-samarbetet "Walk this way" är fortfarande två år bort.

Som synes är det bara att ringa polarna i The Rods och be dom agera kompband. Rods-trummisen Carl Canedy har förresten producerat många Megaforcesläpp, bl a Anthrax debut. Gitarristen Andrew "Duck" MacDonald har spelat i Blue Cheer som det sjungs om i texten. 
På B-sidan en instrumental luftgitarrversion där hela låten är ett visslande, gnisslande gitarrsolo av "Duck" MacDonald. På Megaforce-etiketten har även Anthrax, Frehley's Comet, Exciter, King's X, Manowar, M.O.D., Raven och Stormtroopers of Death släppt skivor. Ja, jag har många Megaforce-släpp hemma. Bra skiva? Nej, men kul att ha.
 

A:

Metal RAPsody 5:26

B:
Special Air-Guitar Headbanging Dub 5:26

Producent:
Jon Zasula

Skivbolag:
Megaforce

THE LONE RAGER:
The Lone Rager, sång
David "Rock" Feinstein, gitarr
Carl Canedy, trummor

LP: Tribulation - Down below! (2018)Raaahh, så jävla snygg. Bra är den säkert också, har nämligen inte hört den än, för på min vinylspelare har bara Morbid Angel och Anathema snurrat de senaste veckorna. Men snart är det dags för premiär!Mörkt och dystert på uppviket.
 
Ett rasande vackert texthäfte hänger med också.

 


 

Har som sagt inte hört en enda ton från skivan än men jag chansar vilt och hugger till med att den är kanonbra, helt fantastisk och lätt en av årets bästa. Har jag fel?
 

A:
The Lament 05:39
Nightbound 05:29
Lady Death 03:24
Subterranea 05:24
Purgatorio 03:40

B:
Cries From The Underworld 05:11 
Lacrimosa 06:31
The World 03:55
Here Be Dragons

Producent:
Martin Ehrencrona

Skivbolag:
Century Media

TRIBULATION:
Johannes Andersson, bas, sång
Adam Zaars, gitarr, vibrafon, xylofon
Jonathan Hultén, gitarr
Jakob Ljungberg, trummor

* * *

* * *

LP+CD: Anathema - Judgement! (1999)"Judgement", svinbra fullängdare nummer fem från engelska depprockande Anathema. En skiva som jag laddade ner i blindo i mp3-format nångång i början av 2000-talet från Napster, Limewire, DC++ Linuxpunx eller vad dom där tjuvprogrammen nu hette som fanns då och blev helt golvad. De stackars mp3-filerna spelade jag sen till de var helt genomskinliga.Och när jag häromveckan av en slump såg att Ginza hade "Judgement" på vinyl för 99 spänn så högg jag såklart den på en gång.
 
 
Som sagt en svinbra, deppig skiva med ett totalt antal av noll durackord. Skivan hängde även med på CD i fodralet så nu poppar jag "Judgement" i bilen och "Judgement" på stereon hemma. Upptäck! 
 
 

A:
"Deep" 4:53
"Pitiless" 3:11
"Forgotten Hopes" 3:50
"Destiny Is Dead" 1:47
"Make It Right (F.F.S.)" 4:19
"One Last Goodbye" 5:24 
"Parisienne Moonlight" 2:10
"Judgement" 4:20

B:
"Don't Look Too Far" 4:57
"Emotional Winter" 5:54
"Wings of God" 6:29
"Anyone, Anywhere" 4:51
"2000 & Gone" 4:51

Producent:
Kit Woolven

Skivbolag:
Music for Nations

ANATHEMA:
Vincent Cavanagh, sång, gitarr
John Douglas, trummor
Dave Pybus, bas
Danny Cavanagh, gitarr, keyboards, sång på "Parisienne Moonlight"

* * *

* * *

RSS 2.0