12" EP: The Lone Rager - Metal rap! (1984)Skivbolagsbussen Jon Zasula och hans Megaforce Records är det kanske inte så många som känner till, (skämmes isåfall) men det var faktiskt Zasula som signade Metallica och släppte deras debut "Kill ém all".På den här EP:n tar dock Jon ton själv och rappar fram hårdrockens historia från Cream till Raven och alla andra band däremellan. Är det här världens första rapmetalskiva? Aerosmith/Run DMC-samarbetet "Walk this way" är fortfarande två år bort.

Som synes är det bara att ringa polarna i The Rods och be dom agera kompband. Rods-trummisen Carl Canedy har förresten producerat många Megaforcesläpp, bl a Anthrax debut. Gitarristen Andrew "Duck" MacDonald har spelat i Blue Cheer som det sjungs om i texten. 
På B-sidan en instrumental luftgitarrversion där hela låten är ett visslande, gnisslande gitarrsolo av "Duck" MacDonald. På Megaforce-etiketten har även Anthrax, Frehley's Comet, Exciter, King's X, Manowar, M.O.D., Raven och Stormtroopers of Death släppt skivor. Ja, jag har många Megaforce-släpp hemma. Bra skiva? Nej, men kul att ha.
 

A:

Metal RAPsody 5:26

B:
Special Air-Guitar Headbanging Dub 5:26

Producent:
Jon Zasula

Skivbolag:
Megaforce

THE LONE RAGER:
The Lone Rager, sång
David "Rock" Feinstein, gitarr
Carl Canedy, trummor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0