2-LP: Dweezil Zappa - Confessions (1991)



Soloskiva nummer tre från salig Franks äldsta grabb Dweezil är väldigt splittrad minst sagt. För man kan väl säga så här: det finns både för- och nackdelar med att farsans har ett eget skivbolag. Jamen hur menar du då? 

En fördel med att farsgubben äger skivbolaget måste väl vara att man inte behöver bry sig ett skvatt om vad som säljer eller är "inne" just nu, utan man kan i lugn och ro klämma in vad som helt på sin skiva. Man slipper alltså ha en nervöst vankande A&R-nisse i studion som suckar "I don´t hear a single...".

Nackdelen är såklart att man kan (får) klämma in precis vad som helst på sin skiva... Och sen släppa det på en maffig dubbel-LP. Det här är alltså en ganska hyfsad skiva men lille Dweezil kanske skulle ha haft med sig nån i studion som trimmat bort lite onödigheter och villovisande galenskaper. För jösses vad man måste vada genom mycket crazy shit för att hitta guldkorn.



Som till exempel: lillsyrran Moon vill ju så gärna rapppa, jag låter henne lägga några "coola" rhymes på "Vanity", hon har ju trots allt hjälpt till med texten till den och så är ju rap och metal "the shit" just nu. Och så vill jag göra en cover på Bee Gees "Stayin´alive"! Men jag vill inte sjunga den själv, det får tjejfavoriten Donnie Osmond göra. Och så vill jag att Steve Lukather (Toto), Zakk Wylde (Ozzy), Warren DeMartini (RATT) och Nuno Bettencourt (Extreme) drar varsitt gitarrsolo.



Två instrumetallåtar vill jag klämma in också, den kantiga "Shoogagoogagunga" och "Obviously Influenced By The Devil" (som inledningsvis låter som Dream Theater, baklänges..). Sen skulle det väl passa bra att avsluta hela skivan med lite trams! Jag tycker vi jönsar och gör tokroliga röster genom hela den sex minuter långa "Return Of The Son Of Shoogagoogagunga". Och ja just det, jag vill göra en cover till också, på Beatles "Anytime At All"Men som tur är finns det några bra låtar på skivan också. Som "Bad girl", "F.W.A.K" (sjungen av brorsan Ahmet), sommarhitsen "The kiss" och "Maybe tonight" och så den lätt hårdrockiga "Confessions Of A Deprived Youth". Men som sagt, man får lyfta pickupen en massa gånger för att hitta dom. Textmassorna du ser på uppviket är förresten inte lyriken utan Dweezils tacklista, han känner många... Texterna till alla låtar står på respektive innerpåse med pyttepytteliten handskriven text. Och ja, det är lille Dweezil på framsidan. 
 

A:
Earth
Bad Girl
F.W.A.K.
The Kiss

B:
Anytime At All
Vanity
Helpless
Shoogagoogagunga

C:
Stayin' Alive
Maybe Tonight
Confessions Of A Deprived Youth
Gotta Get To You

D:
Pain Of Love
Obviously Influenced By The Devil
Return Of The Son Of Shoogagoogagunga

Producent: 
Dweezil Zappa, Nuno Bettencourt 

Skivbolag:
Barking Pumpkin Records

DWEEZIL ZAPPA:
Dweezil Zappa, gitarr, sång
Moon Zappa, sång
Ahmet Zappa, sång
Scott Thunes, bas
Mike Keneally, gitarr
Josh Freese, trummor

GÄSTER PÅ SKIVAN:
Nuno Bettencourt, cello, gitarr, sång
Pat Badger, sång
Warren DeMartini, gitarr
Tim Pierce, gitarr
Steve Lukather, gitarr
Donny Osmond, sång
Gary Cherone, sång
Zakk Wylde, gitarr
Trackback
RSS 2.0