LP: Deep Purple - Slaves and masters! (1990)



The one and only Deep Purple-skiva med Joe Lynn Turner på sång. Eller Purple och Purple, det här låter fan inte som Deep Purple, det här är Rainbow, och inget annat. Deep Purple ska inte spela såhär såsig musik.

Joe Lynn Turner är såklart på hemmaplan med sån här softrock men behöver jag säga att mästervrålaren Ian Gillan var tillbaka bakom mikrofonen på den nästföljande "The battle rages on"? Men ha tillbaka Gillan i bandet ville såklart inte Ritchie Blackmore som tvingade skivbolaget att pröjsa honom, och bara honom, 250 000 dollar för att spela in en skiva och genomföra en världsturné med Gillan. Fullföljde han det tror du? Nej. Halvvägs in på turnén lessnade Blackmore på Deep Purple i allmänhet och Ian Gillan i synnerhet och hoppade av för att lira medeltidsmusik med frugan i Blackmore´s Night istället. Purple rekryterade då först Joe Satriani för resten av turnén och senare permanent Steve Morse som gitarrist.



Ingen, allltså ingen, i Deep Purple ville egentligen ha Joe Lynn Turner som sångare på skivan utan förstaval som ny sångare var faktiskt Survivors sångare Jimi Jamison. Men han var i sista stund tvungen att tacka nej och den enda som var ledig var Turner. Jamisons manager hade visst samröre med maffian och han vågade helt enkelt inte hoppa av Survivor...


A:
King of Dreams
The Cut Runs Deep
Fire in the Basement
Fortuneteller

B:
Truth Hurts
Breakfast in Bed
Love Conquers All
Too Much Is Not Enough
Wicked Ways

Producent: 
Roger Glover 

Skivbolag: 
BMG

DEEP PURPLE:
Joe Lynn Turner, sång
Ritchie Blackmore, gitarr
Roger Glover, bas
Jon Lord, keyboards
Ian Paice, trummor



Trackback
RSS 2.0