LP: Frank Zappa - Joe´s garage act I! (1979)Klassiskt omslag med en svartmålad Zappa och en mopp. Jämför med denna, lika klassiska LP, släppt året efter Zappas.
 
 Handlingen: (knipsat från Wikipedia)
"Operan börjar med att "The Central Scrutinizer" presenteras. Han förklarar att hans uppgift är att driva igenom lagar som kommer att antas i framtiden, inklusive det kommande totala förbudet av musik. Han erbjuder en "särskild presentation för att visa vad som kan hända dig om du väljer en karriär inom musik", och introducerar operans huvudperson, Joe, som brukade vara en "fin pojke som klippte sina grannars gräs". När han upptäckte rockmusik, började han istället tillbringa all sin tid med att spela hög musik i sitt garage, vilket en dag slutar med att en granne ringer polisen.

En "vänlig rådgivare" på polisstationen säger till Joe att han borde "hålla sig närmare kyrkans sociala verksamheter". Joe hittar en ny flickvän som heter Mary, med vilken han brukade "hålla i handen och tänka rena tankar." Men Mary, en romersk-katolsk flicka, överger en natt Joe för att få tag i ett backstagepass, med vilket hon kan träffa ett band som heter "Toad-O", som hon sedan får följa med ut på turnén i utbyte mot att ha sex med roadisarna under turnéns gång. Så småningom lämnar de henne i Miami när de tröttnat på henne.

Mary ställer då upp i en "wet t-shirt" tävling i ett försök att få tillräckligt med pengar för att ta sig tillbaka hem. Joe hör talas om varför hon försvunnit, blir deprimerad, och träffar en kvinna som arbetar på "Jack-In-The-Box" vid namn Lucille och har sex med henne. Lucille smittar dock Joe med en "outtalbar könssjukdom", även om han själv hävdar att han blivit smittad av en toalettstol. Joe lämnar Lucille efter detta, och blir ännu mer deprimerad än innan."

 Och så följer det med ett fyrsidigt blad med alla texter.

 

A:
"The Central Scrutinizer" 3:28 (Frank Zappa)
"Joe's Garage" 6:10 (Frank Zappa)
"Catholic Girls" 4:26 (Frank Zappa)
"Crew Slut" 6:31 (Frank Zappa)

B:
"Wet T-Shirt Nite" 4:45 (Frank Zappa)
"Toad-O Line" 4:19 (Frank Zappa)
"Why Does It Hurt When I Pee?" 2:36 (Frank Zappa)
"Lucille Has Messed My Mind Up" (Frank Zappa)

 Producent: 
Frank Zappa
 
Skivbolag: 
CBS
 
FRANK ZAPPA:
Frank Zappa – sång, gitarr
Warren Cuccurullo – gitarr, sång
Denny Walley – gitarr, sång
Peter Wolf – keyboards
Tommy Mars – keyboards
Vinnie Colaiuta – trummor
Arthur Barrow – bas, sång
Ed Mann – sång, slagverk

Kommentarer
Postat av: Rebban

Tänker alltid på Eddie Meduza s platta Gragetaper
när jag ser detta omslag

Svar: Jag med, såg du inte länken till Meduza-skivan jag hade under bilden? Tror fan jag ska spela den nu, säger bara "Hakan"
Skicka frågor, svar och allmänna funderingar till redaktionen på adressen brm@brm.nu

2012-11-23 @ 08:07:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0