2x10" LP: Macabre - Grim scary tales! (2011)Limiterad utgåva, 500 ex på två röda 10-tums vinyler med ett bloddrypande omslag föreställande Vlad Tepes. Som vanligt i Macabres värld sjungs det om mördare i alla dess former och skepnader: Locusta var giftmörderska i Rom på 50-talet e. Kr. och var den som blandade till det gift som dödade kejsar Claudius. Hennes hopkok mördade även dennes son Brittanicus. Polare med Nero.

"Nero's Inferno". Den galne kejsaren Nero känner nog de flesta till som mannen som spelade violin medan Rom brann. Fel. Violinen uppfanns för det första inte förrän 1000 år senare och troligen spelade han ingenting. Men knäpp var han och folk mördade han. Han är också mannen vars grekiska namn översatt till hebreiska har numret 666 eftersom han med liv och lust dräpte de kristna. Nej just det, det där numret har alltså inget med djävulen att göra, det är ett senare påhitt. Har ett eget brännarprogram nuförtiden.

"The Black Knight". Gilles de Rais brukar räknas som världens första seriemördare, han misstänks ha mördat uppemot 200 unga pojkar och flickor. Då han var adelsman och offren fattiga bondbarn kunde han ostört hålla på i åratal utan att åka fast. Men det gjorde han till slut och halshöggs 1440.
 
"Dracula". Även känd under namnet Vlad Tepes, alltså Vlad Pålspetsaren. Han gillade även att hudflå, koka, rosta, styckas, strimla och levande begrava sina fiender. Han tyckte också om att hugga av näsor, öron, genitalier och lemmar och sedan låta andra dömda äta upp dessa. Hans absoluta favoritstraff var dock att spetsa folk på pålar. Trevlig kille med tusentals liv på sitt samvete.
 
"The Big Bad Wolf". Gilles Garnier var en fransman på 1700-talet som trodde han var en varulv. Han beskrivs som hårig, alltid klädd i lång grå kåpa och med fientlig blick. Dödade och åt köttet av en massa barn som han smög på i skogen. Tog även hem bitar av liken till sin fru. Gilles brändes levande på bål.
 
Elizabeth Bathory, en ungersk grevinna och möjligtvis den mest kända kvinnliga seriemördaren i historien, ett vittne uppskattar dödstalet till över 600! Enligt legenden trodde Elisabeth att blod kunde bevara utseendet och förhindra åldrande och badade i blodet från kidnappade flickor som tömdes på blod med en Järnjungfru. År 1610 åkte hon fast. Tyvärr var hon adlig så hon kunde inte avrättas, istället så murades hon in i ett rum med endast en öppning för mat och vatten. Hon dog 1614, troligtvis av leda. Mysig tant.
 
"Burke och Hare" mördade 17 personer i Edinburgh 1827 och sålde kropparna till Dr Robert Knox, en privatpraktiserande läkare som behövde färska lik till sin anatomiundervisning. Burke avrättades 1829 och Hare gick fri då han pekade ut Burke som den som planerat och genomfört allt.
 
Den inte så värst rara gamla damen Mary Ann Cotton mördade både sina barn och 21 andra personer med arsenik i mitten av 1800-talets England.
 
The Bender Family var en hel familj med mördare som slog ihjäll de stackars personer som kom och bodde på deras Bed and Breakfast i Kansas på 1870-talet. Familjen bestod av pappa John bender, hans fru (förnamn okänt) och barnen Kate och John Jr. 11 mord är kända men det var troligtvis fler.
 
Lizzie Borden känner du såklart till. Hon mördade brutalt sin far och styvmor med en yxa 1892 i USA. Eller gjorde hon? Man hittade varken mordvapnet eller nåt motiv och hon frikändes av en enig jury. Turnerar numera världen över som sångare i eget band.
 
"The Ripper Tramp from France". Joseph Vacher var en fransk serimördare som mördade minst 11 personer på 1890-talet, Han högg ihjäl dom med kniv, gröpte ur inälvorna och våldtog dom. Ja, i den ordningen. Han halshöggs 1898. 
 
Belle Gunness var en till USA utvandrar norsk kvinna som tros ha dödat över 20 personer, kan vara så många som 40 offer. Förutom sin egna barn dödade hon även de flesta av sina pojkvänner, äkta makar och annat löst folk som kom i hennes väg. Fick ut livförsäkringar av de flesta makarna och hade en förmögenhet på minst 6 miljoner dollar i dagens pengavärde. Åkte aldrig fast.
 
Béla Kiss, en ungesrk serimeördare på 1916-talet. Mördade minst 24 kvinnor vars kroppar han behöll i stora tunnor. Åkte aldrig fast.
 
"The Sweet Tender Meat Vendor". Carl Großmann,  en tysk massmördare som mördade 50 prostituerade kvinnor i början av 1900-talet. Hade ruskigt nog en korvvagn under 1:a världsriget och hade blandat ut korvköttet med kött från sina offer. Polisen hittade en kropp i hans lägenhet, de andra offren hade han som sagt gjort korvmos av. Hängde sig i sin cell medan han väntade på avrättning. Han berättade aldrig varför och hur många han egentligen mördade...På det snygga uppviket är det texter och så de tre buspojkarna i Macabre viftandes med vapen.


Två blodröda 10"-vinyler som sagt. Såklart.

A:
Locusta
Nero's Inferno
The Black Knight
Dracula

B:
The Big Bad Wolf
Countess Bathory
Burke And Hare

C:
Mary Ann
The Bloody Benders
Lizzie Borden
The Ripper Tramp From France

D:
Bella The Butcher
The Kiss Of Death
The Sweet Under Meat Vendor

* * *

* * * 

Producent:
Geoff Montgomery

Skivbolag:
Hammerheart

MACABRE:
Corporate Death - sju-strängad gitarr, sång
Nefarious - sex-strängad bas, sång
Dennis The Menace - trummor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0