LP: Judas Priest - Unleashed in the East! (1979)



Klassisk liveskiva från Judas Priest inspelad i Japan under bandets "Hell bent for leather"-världsturné där dom promotade "Killing machine"-skivan (som ju hette "Hell bent for leather" i USA). Inte riktigt 100% live (vilken liveskiva är det?), och den kallas ju lite orättvist för "Unleashed in the studio". Musiken är då (enligt bandet) inspelad live men sången? Njaeeee. Då Robs röst, på grund av en inflammerad hals, var helt körd så spelades hans sång in igen vid ett senare tillfälle i en studio och klisttrades in på liveinspelningen.



Tuffa bilder men knäppta live? Nej, inte så värst. Observera att Rob på alla dessa studiotagna bilder skymmer trumpodiet, det beror helt enkelt på att bandet här var utan trummis då Les Binks lämnat och den nya trummisen Dave Holland ännu inte börjat.



Låtordningen är såklart helt omkastad jämfört med livespelningarna för att få ett bättre flow på skivan. Den här låtordningen var det på konserterna som skivan är tagen från: Exciter, Running Wild, The Ripper,  Diamonds And Rust, Rock Forever, Beyond The Realms Of Death, The Green Manalishi, Delivering The Goods, White Heat, Sinner, Evil Fantasies, Victim Of Changes, Genocide, Starbreaker, Hell Bent For Leather, Take On The World och Tyrant. Hade varit kul att ha hela den konserten på en maffig dubbelvinyl.


A:
"Exciter" (Halford, Tipton) 5:38
"Running Wild" (Tipton) 2:53
"Sinner" (Halford, Tipton) 7:31
"The Ripper" (Tipton) 2:44
"The Green Manalishi (With the Two Pronged Crown)" (Green) 3:16

B:
"Diamonds and Rust" (Baez) 3:30
"Victim of Changes" (Atkins, Halford, Downing, Tipton 7:12
"Genocide" Halford, Downing, Tipton 7:19
"Tyrant" Halford, Tipton 4:32

Producent:
Tom Allom, Judas Priest

Skivbolag:
CBS

JUDAS PRIEST:
Rob Halford, sång
K. K. Downing, gitarr
Glenn Tipton, gitarr
Ian Hill, bas
Les Binks, trummor

Kommentarer
Postat av: Robban

Detta var en skiva som gick varm i ungdomens år. Live? Tror inte ett skit är live. Halfords sång och publiken är absolut inte äkta. Har hört liveinspelningar från denna tiden och det låter...helt annorlunda. Tror därför hela skivan är båg tyvärr.

2017-01-03 @ 11:17:12
Postat av: Anders

Haha, ord och inga minsann! Hittade det här på tuben, Judas live i Tokyo från denna turné, låter finfint tycker jag. Kul också att höra de låtar som knipsades bort från "live"-skivan.

https://www.youtube.com/watch?v=BSuoCgzv4WA

2017-01-03 @ 13:37:28
URL: http://brm.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0