12"-EP: Great White - Out of the night! (1983)


Debut-EP;n från amerikanska Great White och det som är coolt med den här är att det är samma 5 låtar på både A- och B-sidan. Jo, det är sant. Utgiven på pyttelilla bolaget Aegan Records som ägdes av deras manager David Niven, en kille som senare hamnade i smöret som manager åt Guns n´ Roses.Bara fem låtar på skivan som sagt men den sålde trots det ganska raskt i över 20.000 ex, och Great White fick skivkontrakt med EMI.Producerat av Don Dokken och Michael Wagener.
 
Det här är Mary Ulanskas som stönar, stånkar och har sig på "On your knees".Wagener och Dokken.Nja, nu tror jag nog ni luras lite. Tror inte ni har råd med en såndär kärra egentligen men det gällde väl att låtsas som om man var en rik rockstjärna.

 
Jävligt maffigt trumset för så pass enkel rockmusik må jag säga. Trummisen Gary Holland har efter Great White hörts som körsångare på Ozzys "Ozzmosis" och skrivit soundtrack till filmer, bland mästerverket "Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay".

 
 Har inte hört en ton av Great White efter denna EP så jag har ingen aning hur dom låtar numera. Jag vet dock att det numera finns två Great White; sångaren Jack Russell har ett Great White och gitarristen Mark Kendall har ett annat Great White. Är dom verkligen så bra att det behövs två?
 

A:
"Out of the Night" - 2:14
"On Your Knees" - 3:42
"Last Time" - 4:19
"No Way" - 2:57
"Dead End" - 3:22

B:
"Out of the Night" - 2:14
"On Your Knees" - 3:42
"Last Time" - 4:19
"No Way" - 2:57
"Dead End" - 3:22

* * *

* * *
Producent:
Don Dokken, Michael Wagener

Skivbolag:
Aegan Records

GREAT WHITE:
Jack Russell, sång
Mark Kendall, gitarr, kör
Lorne Black, bas
Gary Holland, trummor, kör

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0