LP: The Traveling Wilburys - The Traveling Wilburys Vol. 1! (1988)Det finns supergrupper med kända musiker och så finns det SUPERGRUPPER med JÄTTEKÄNDA musiker. Traveling Wilburys är såklart ett finfint exempel på det senare. För om inte Tom Petty, Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne och Roy Orbison räknas som kända musiker, ja då vete fan. 
 


Traveling Wilburys blev till av ren slump. George Harrison var i Los Angeles för att spela in en låt till B-sidan på en tolvtummare och behövde en låt till. Polaren Jeff Lynne var också i stan för att producera Roy Orbisons "Mystery Girl"-skiva och han jobbade även på Tom Pettys soloskiva "Full Moon Fever"Så när Harrison var ute och käkade med Lynne och Orbison, frågade Harrison om kanske Lynne ville hjälpa till lite med låten nästa dag och det ville han såklart. Orbison hakade också glatt på. Då dom behövde en ledig studio ganska raskt så ringde Harrison sen till kompisen Dylan och frågade om dom möjligen kunde låna has studio den följande dan? Går finfint, sa Dylan, vi ses i morgon.Efter middagen drog sen de tre vännerna vidare hem till Tom Petty då Harrison hade glömt en gitarr där och bjöd in även Petty till morgondagens inspelning i Dylans garage.

Harrison, Lynne, Orbison och Petty började sen jobba på Harrisons låt, "Handle with Care".Dylans roll i det hela egentligen att sköta grillen och fixa käk åt de fyra hårt jobbabde vännerna i garagestudion men efter ett tag hojtade Harrison åt Bob att "du, kan inte du skriva ihop en text till den här låten"? Och det ville Bob såklart. Skivbolaget hörde sen givetvis på en gång att den där "Handle with care"-låten var alldeles för bra för att gömmas undan på en B-sida på en EP och beställde raskt nio låtar till av Harrison & Co och en SUPERGRUPP med JÄTTEKÄNDA musiker var född. RIP Tom Petty, George Harrison och Roy Orbison.
 
A:
"Handle with Care" 3:19
"Dirty World" 3:30
"Rattled" 3:00
"Last Night" 3:48
"Not Alone Any More" 3:24

B:
"Congratulations" 3:30
"Heading for the Light" 3:37
"Margarita" 3:15
"Tweeter and the Monkey Man" 5:30
"End of the Line" 3:30

Producent:
Otis Wilbury, Nelson Wilbury

Skivbolag:
Wilbury/WB

THE TRAVELING WILBURYS:
Nelson Wilbury (George Harrison), sång, gitarr, slidegitarr, kör
Otis Wilbury (Jeff Lynne), gitarr, bas keyboards, kör
Charlie T. Wilbury Jr (Tom Petty), sång, akustisk gitarr, bas, kör
Lefty Wilbury (Roy Orbison), sång, akustisk gitarr, kör
Lucky Wilbury (Bob Dylan), sång, akustisk gitarr, kör, munspel på "Handle with Care"
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0