Film på DVD: Combat shock! (1986)Grattis till dig om du tycker att Taxi driver och Henry - en massmördare är för glättiga, varma och positiva filmer! Då kan du slå dig ner i soffan och avnjuta Combat shock istället. Maken till deprimerande film var det länge sen jag såg, inte en gnutta ljus vare sig i början, mitten eller definitivt inte i det fullständigt hårresande slutet. Fullständigt missvisande omslag, det här är så lålngt från en skjutglad Rambo-kopia man kan komma.
 


Rick Giovinazzo, brorsa till regissören Buddy Giovinazzo, i rollen som den svårt PTSD-skadade Vietnamnveteranen Frankie Dunlan som försöker överleva på Staten Island med en gravid fru, en missbildad son och utan jobb och pengar.

 
Frankie vandrar planlöst runt på öde gator och försöker få tag på pengar för att fixa mat till sin svältande familj stöter bara på nerknarkade polare, rånare, minderåriga prostituerade och knarklangare. Samtidigt plågas han svårt av flashbacks från Vietnam.


Hur tror du filmen slutar? Han får ett jobb och den lilla familjen flyttar till ett hus med vitt staket? 
 Står ju fel i texten här på baksidan, han heter ju inte "Ricky" i filmen utan Frankie! Ricky är ju hans riktiga namn för bövelen! Förutom att spela denna sin första och sista filmroll gjorde Rick även den deppiga musiken till Combat Shock, något som han fortsatte med sen i karriären. Rick Giovinazzo  är nämligen en av Hollywoods mesdt anlitade dirigenter och har dirigerat filmmusiken till bland annat Christoffer Robin & Nalle Puh, Solo: A Star Wars Story, Maze Runner: The Death Cure, Transformers: The Last Knight, Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, X-Men: Apocalypse och många, många fler filmer. Se, det slutade ju ganska lyckligt i alla fall!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0