LP: Guns n´ Roses - Appetite for destruction! (1987)



Ett sedermera censurerat omslag med konstnären Robert Williams målning "Appetite for Destruction" där en robot är på väg att våldta en troslös tjej. Som tur är kommer en annan robotpryl flygandes över staketet till undsättning. Tysk utgåva, tyvärr med ett maffigt klistermärke mitt i alltihop.



Grabbarna lite lagom småfulla sittandes på en matta i replokalen. Kolla på Duff, nyss ramlat ur sängen tro? han ser ju helt uppskrämd ut. Och om du också som jag har vinylutgåvan ser du att A-sidan heter "G" och B-sidan "R". På "Guns"-sidan ligger alla låtar om sprit och andra droger och på "Roses"-sidan är låtarna om sex och diverse tjejer. Du som har CD-versionen missar såklart såna små sköna detaljer.

På tal om sex: Axl ville ha "sexljud" i "Rocket Queen". Låter man då en tjej komma in i studion och stöna lite? Nä, inte då. Då bjuder man helt sonika in Steven Adlers flickvän Adriana Smith och sätter på henne på riktigt i studion och voilá har man en stönande jänta på skivan... Skivans tekniker Steve Thompson vägrade dock att ha nåt att göra med just den delikata inspelningen utan lät sin assistent Victor Deglio sköta det lilla uppdraget. Om du lusläser tacklistan ser du att det står Victor "the fucking engineer" Deglio" där. True story.


Sida G: 

Welcome to the Jungle
It's So Easy
Nightrain
Out ta Get Me
Mr. Brownstone
Paradise City

SidR R: 
My Michelle
Think About You
Sweet Child o' Mine
You're Crazy
Anything Goes
Rocket Queen

Producent: 
Mike Clink 

Skivbolag: 
Geffen

GUNS N` ROSES:
W. Axl Rose, sång
Izzy Stradlin, gitarr
Slash, gitarr
"Duff" McKagan, bas
Steven Adler, trummor
Trackback
RSS 2.0