2-LP: KISS - Alive II! (1977)



"KISS Alive II", en dubbel-LP med det gottaste från de tre helt utsålda konserter Kiss gjorde på The Forum i Los Angeles den 26-28 augusti. Och på B-sidan på skiva nummer två ligger det fem sprillans nya studiolåtar.
Coolt omslag också som blev som det blev av den enkla anledningen att omslagsdesignern Dennis Woloch, helt enkelt inte hittade nån bra livebild med hela bandet utan fick improvisera lite. Fyra små ansiktsbilder, skivans titel i typsnittet Stamp SÅ JÄVLA STORT DET BARA GÅR och längst upp en ÄNNU STÖRRE KISS-logo. Klart!



Låtarna har ju varenda kotte hört så jag tänkte skriva några rader om nåt som du kanske inte visste, nämligen vad som är live eller inte på denna liveskiva och vem som spelar vad. So here goes: alla låtar är från de olika Forum-gigen utom "Beth" och "I want you" som kommer från en konsert dom gjorde den 2 april 1977 på Tokyos Budokan Hall. Den ursprungliga planen var att släppa ett livealbum enbart i Japan betitlat "Rock´n´roll party in Tokyo" men av okänd anledning blev det inget av dom planerna så Eddie Kramers inspelningar användes till denna istället. "Tomorrow and Tonight" är inspelad vid soundcheck och har ett i efterhand pålagt publikljud. Den Rod Stewart-minnande "Hard Luck Woman" är däremot 100% fusk och är överhuvudtaget inte live utan grabbarna spelade helt enkelt in den i en tom lagerlokal och la på publikjubel i efterhand för den där "äkta" livekänslan...



På de fem studiolåtarna är det den hårfagre (not!) Bob Kulick som spelar gitarr på tre spår. Ace spelar faktiskt på sin egenskrivna "Rocket man" men på den avslutande Dave Clark Five-covern "Any Way You Want It" spelar Paul alla gitarrer.












 

A:
Detroit Rock City
King of the Night Time World
Ladies Room
Makin' Love
Love Gun

B:
Calling Dr. Love
Christine Sixteen
Shock Me
Hard Luck Woman
Tomorrow and Tonight

C:
I Stole Your Love
Beth
God of Thunder
I Want You
Shout It Out Loud

D:
All American Man
Rockin' in the USA
Larger Than Life
Rocket Ride
Anyway You Want It

Producent: 
Eddie Kramer 

Skivbolag:
C
asablanca

KISS:
Paul Stanley, gitarr, sång
Gene Simmons, bas, sång
Ace Frehley, gitarr, sång
Peter Criss, trummor, sång

Gäst på skivan:
Bob Kulick, gitarr på "All American Man", "Rockin' in the U.S.A." och "Larger Than Life"
Trackback
RSS 2.0