LP: Plasmatics - New hope for the wretched! (1980)Otroligt brötig debutskivan från Plasmatics, en LP som jag utan att tveka köpte olyssnad direkt på släppdagen 1980. Plasmatics var nämligen väldigt i ropet då och det tisslade och tasslades en massa om detta nya, galna New York-band. Och när min dåvarande husbibel Kerrang sen visade bilder på bandet Plasmatics var man såklart fast!Jamen, kolla på dom! Hur kan man inte älska sånt här?! Basist i Plasmatics var förresten Jean Beauvoir som senare i sin karriär skrev "Thrills in the Night" och "Who Wants to Be Lonely" åt KISS. Jean har även producerat skivor med Ramones och skrivit låtar åt N´Sync. Det förstnämnda bandet har nog ett par beröringspunkter med Plasmatics men det sistnämnda? Nej, inte så mycket. 

 
I mitten på Bobby Darin-covern "Dream Lover" finns ett instrumentalt parti. När den låten spelades in och det var dags för det instrumentala breaket togs medhörningen i lurarna bort så ingen kunde höra vad den andra spelade. Ergo; alla spelar såinnihelvitte konstigt på sina respektive instrument i ett par minuter. Wendy? Hon spelar motorsågssolo på den låten. Underbart vrickat.

 
På etiketten står som synes att skivan är producerad av Jimmy Miller, (Rolling Stones "Exile..." och Motörheads "Bomber"), men när Jimmy till slut hasade in i studion i New York var han heroinpåverkad och fortsatte sen att vara det under inspelningen som blev mer och mer kaotisk. Till slut fick skivbolaget Stiff nog, kickade Miller och inspelningen flyttades till England där den slutfördes av teknikern Ed Stasium och Plasmatics manager Rod Swenson. Men Jimmys namn står trots det kvar... Ingen nypress det här utan den snorgrön-spräckliga originalutgåvan, thank you very much. Svinbra skiva som passar utmärkt som bakgrundsmusik till första dejten. Not.
 
A:
"Tight Black Pants"- 1:47
"Monkey Suit" - 3:27
"Living Dead"- 1:36
"Test Tube Babies" - 1:54
"Won't You" - 2:28
"Concrete Shoes" - 2:55
"Squirm" (live) - 5:29

B:
"Want You Baby" - 1:55
"Dream Lover" (Darin) - 5:41
"Sometimes I..." - 3:58
"Corruption" - 2:39
"Butcher Baby" - 3:32

Producent:
Jimmy Miller, Ed Stasium

Skivbolag:
Stiff

THE PLASMATICS:
Wendy O. Williams, sång, saxofon, motorsåg, maskingevär
Richie Stotts, gitarr
Wes Beech, gitarr
Jean Beauvoir, bas
Stu Deutsch, trummor

***

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0