LP: Gary Moore - G-Force! (1980)



Soloskiva nummer tre från Gary Moore. Mitt under en USA-turné med Thin Lizzy så tvärlessnade Gary på allt och drog sin kos, han ersattes på resten av turnén av Midge Ure från Ultravox. Jo, faktiskt. Gary bildade istället en hårdrockstrio med polaren Mark Nauseef på trummor (från jazziga Ian Gillan Band) och Purple-basisten Glenn Hughes och döpte bandet till G-Force (Gary+Glenn). Efter ett våldsamt gräl med den på den tiden kraftigt nersupne Glenn och den välkänt hetlevrade irländaren Gary så sa Glenn tack o hej (men mest troligt "fuck off") och ersattes av Motown-skolade basisten Tony Newton och sångaren Willie Dee från flumrockarna Captain Beyond.



Hejhejhej, vänta nu ett tag! Jazzrock? Motown? Flumrock? Två leadsångare i bandet? Och så bluesfantasten Gary på det? Om du tycker det låter lite konstigt så har du rätt. Men "Rockin n´rollin`" är i alla fall bra. Världens mjukaste papper är använt till omslaget som by the way har väldigt matta färger, det ser ut som nån har skannat av originalet och sen tryckt upp nya. Det är väl inte en piratutgåva? 

 
Jo, kanske. För på etiketten ser man att den är släppt på onekligen tufft betitlade men helt okända skivbolaget "Russian Record Company"...

 
... men på skivan står det att det är Jet som licensierat den till Castle Communication. Fusk? Tjuv- och rackarspel? Vet Putin nåt om detta? Ingen aning, från Kreml är det tyst. En halvbra skiva som jag troligen inte kommer att spela sönder i första taget, men som är kul att ha som kuriosa, bland annat hörs en funkbas på "I look at you" och en ylande saxofon på "The Woman's in Love". Nå, det blev bara en skiva med G-Force för Gary lessnade igen och drog raskt vidare till Greg Lakes band (du vet han från Emerson, Lake & Palmer) och släppte skivan "Manoeuvres" med honom, men det är en annan historia.


A:
"You" (Moore) 4:11
"White Knuckles / Rockin' and Rollin'" (Moore, Nauseef) 5:10
"She's Got You" (Moore, Nauseef) 4:53
"I Look at You" (Moore) 6:02

B:
"Because of Your Love" (Newton, Dee, Hitchings) 4:00
"You Kissed Me Sweetly" (Moore, Newton, Dee) 4:16
"Hot Gossip" (Moore) 3:34
"The Woman's in Love" (Moore) 3:53
"Dancin'" (Moore, Nauseef, Newton, Dee) 4:30

Producent:
G-Force

Skivbolag:
Russian Record Company

G-FORCE:
Gary Moore - gitarr, sång på "Hot Gossip", keyboards på "I Look at You" och "The Woman's in Love"
Willie Dee - sång på rubbet utom "Hot gossip"
Tony Newton - bas
Mark Nauseef - trummor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0