LP: Yngwie J. Malmsteen - Rising force! (1984)Debutsoloskivan från Lars Johan Yngve Lannerbäck, mera känd som Yngwie Malmsteen. Det här min one and only Yngwie-skiva, i alla fall på vinyl. Har även "Fire and ice" men bara på CD så det räknas väl inte? Eller ska jag börja lägga ut alla mina CD här också tycker du?Kolla vad jag kan! Yngwie showar loss. En ganska bra skiva med gott om gitarrsolon såklart. Sex av skivans åtta spår är instrumentallåtar, på de två andra, "Now Your Ships Are Burned" och "As Above, So Below", är det Jeff Scott Soto, (ex-Talisman och en miljon andra band) som sjunger.

Många bra låtar här minsann: "Far Beyond the Sun" (med cool gitarr/orgelduell), proggiga "Evil Eye", "As Above, So Below" med fett orgelintro och den småtrixiga "Little Savage". Kolla också upp "Icarus' Dream Suite Op 4" som är tillägnad Yngwies då nyligen avlidna katt Moje.
 

A:
"Black Star" 4:53
"Far Beyond the Sun" 5:52
"Now Your Ships Are Burned" 4:11
"Evil Eye" 5:14

B:
"Icarus' Dream Suite Op. 4" 8:33
"As Above, So Below" 4:39
"Little Savage" 5:22
"Farewell" 0:49

Producent:
Yngwie J. Malmsteen

Skivbolag:
Polydor

YNGWIE J. MALMSTEEN:
Yngwie J. Malmsteen, gitarr, Moog, bas
Jeff Scott Soto, sång
Jens Johansson, keyboards
Barriemore Barlow, trummor

Kommentarer
Postat av: Robban

En gång för länge sedan läste man om Yngwie i Guitar player. Tror det var på sista sidan som en av tre spännande gitarrister. Sen fick man tag i halvdassiga kassettband med herr Malmsteen. Och så småningom kom då debutplattan, på Japanpress och den var dyr utav bara h-e. Men man skulle ju ha den bara. Sen såg man honom live på första turnén med Rising Force. Visst detta är en bra platts, och han har gjort ett par till som är riktigt bra. Men jag har svårt för herr Malmsteen, så fort han öppnar käften så svalnar intresset. Hans självgodhet får Trump att framstå som småblyg. Tyvärr.

2017-04-05 @ 20:41:10
URL: http://purpletheater.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0