2-LP: Kiss - Alive! (1975)Klassisk livedubbel som jag lyssnat på 4.3 miljarder gånger, minst 3 miljarder av de lyssningarna är enbart för Peter Criss trumsolo. Jag samlade nämligen på sådana förut (jo, faktiskt) och hade ett helt gäng C90-kassettband med bara trumsolon. Ja, vadå?En "make or break"-skiva då Kiss inte hade sålt så mycket av sina tidigare plattor och skivbolaget Casablanca var på fallrepet. Dom var helt enkelt tvunga att hålla Kiss i strålkastarljuset så mycket som möjligt men att göra en studioplatta till skulle kosta för mycket så det blev en liveskiva istället.Eller live och live. Skivan heter ju inte ens "Kiss - Live" utan "Kiss Alive" och är ett "klipp och klistra"-jobb av fem olika konserter inspelade under deras "Dressed to kill"-turné. "Deuce", "Strutter", "Got to choose", "Hotter than hell", och "Firehouse"  tagna från Wildwood, New Jersey och "She", "Parasite" och "Let me go Rock´n´n roll" är från ett gig i Davenport, Iowa. Skivans producent Eddie Kramer har sagt att det enda live på skivan är Ace Frehleys gitarr och Peter Criss trummor och Gene Simmons har sagt "most people assumed it was all live. It wasn´t."Om du lyssnar riktigt noga så hör du Gene ropa "C´mon Quad City" under låten "Let me go Rock´n´n roll". "Quad City" kallas en region i Iowa/Illinios som består av de fem städerna Davenport, Moline, Rock Island, Bettendorf och East Moline. Men merparten är från Detroits Cobo Hall men det är lite extraprylar från ovan nämna städer inklippta här och var och också ett okänt antal studioputsningar pålagda i efterhand.
 


Ett snyggt 8-sidigt häfte med livebilder från Kiss konsert på Beacon Theatre i mars 1975 hänger också med i fodralet. 

 
Omslagsbilden är inte från nån konsert överhuvudtaget om nu nån trodde det, för samtidigt som Kiss roadcrew satte upp grejerna i Detroits Cobo Hall så var bandet i den helt folktomma teatern Michigan Palace och körde tuffa rockposer framför en fotograf.

Sammanfattning: omslaget är inte från en konsert, baksidesbilden är inte från en Kiss-konsert alls (enligt Sean Delaney) och bara Aces gitarr och Peters trummor är live (enligt Kramer) och skivan är ett hopkok av minst fem olika konserter. Men oj, vad är bra.


A:
Deuce
Strutter
Got to Choose
Hotter Than Hell
Firehouse

B:
Nothin' to Lose
C'mon and Love Me
Parasite
She

C:
Watchin' You
100,000 Years
Black Diamond

D:
Rock Bottom
Cold Gin
Rock and Roll All Nite
Let Me Go, Rock 'n' Roll

Producent: 
Eddie Kramer 

Skivbolag:
Casablanca

KISS:
Paul Stanley, gitarr, sång
Gene Simmons, bas, sång
Ace Frehley, gitarr
Peter Criss, trummor, sång

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0