2-LP: Rush - All the world´s a stage! (1976)En livedubbel till, nämligen Rush och deras maffiga "All the world´s a stage" från 1976. Skivan är ett hopkok av de tre spelningar bandet gjorde på Massey Hall i Toronto den 11, 12 och 13 juni 1976 under deras "2112"-turné.Här dammar grabbarna med ungdomlig entusiasm (kom ihåg att dom var bara 23-24 år vid den här tiden) igenom ett rättvist gäng låtar från vardera skiva, men "2112" är konstigt nog inte med i sin fulla prakt då kapitlen "III: Discovery" och "V: "Oracle: The Dream" är avknipsade.Massor med coola bilder på uppviket.Observera raden "the close to chapter one, in the annals of Rush", Rush körde länge med upplägget fyra studioplattor och sen släpptes dom en liveskiva men efter "Vapor Trails" kom "Rush in Rio" direkt och då sprack detDen här livedubbeln kom alltså efter de fyra studioskivorna "Rush", "Fly by night", "Caress of steel" och "2112".Aaah, det var tider det när Geddy spelade på en Rickenbacker!Trumporr! Kan titta på såna här bilder hur länge som helst. Hur högt sitter de små pukorna? Hur är övergången mellan de små pukorna och resten av pukorna? Hur lågt har han virveln och i vilken vinkel? Hihaten? Var är ridecymbalen? Hög eller låg? Vad har han för vinkel på benen, alltså hur hög/låg är trumpallen? Jag är sjuk, jag vet.LP nummer 1 består konstigt nog av låtarna på A- och D-sidan. På LP nummer två är det låtarna på B- och C-sidan. Är inte det skumt så säg?

 
Det här är nämligen andra sidan på första skivan... Så om man glömmer bort sig och vänder och spelar B-sidan efter A-sidan så blir det ju världens kortaste livedubbel då konserten ju är slut sen...
 

A:
Bastille Day
Anthem
Fly by night
In the mood
Something for nothing

B:
Lakeside park
2112 ("Overture", "The temples of Syrinx", "Presentation", "Soliloquy", "Grand finale")

C:
By-Tor and the snow dog
In the end

D:
Working man
Finding my way
What you´re doing

Producent:
Terry Brown, Rush

Skivbolag: 
Mercury

RUSH:
Geddy Lee, bas, sång
Alex Lifeson, gitarr
Neil Peart, trummor

Kommentarer
Postat av: Robban

Va inte den som går att vika ut två gånger? Skärpning! Monumental liveskiva. Trots jag inte är trummis så har jag nog hört detta trumsolot...ja massa gånger.

2017-07-10 @ 13:07:38
Postat av: Anders

Jag vet, vill också ha den utgåvan... Får väl bege mig ut på Discogs.

2017-07-10 @ 20:04:14
URL: http://brm.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0