CD: King Diamond - House of god! (2000)


Nionde fullängdaren från vår danske favoritsångare. Enda skivan med gitarristen Glen Drover (som sen hamnade i Megadeth) och basisten David Harbour som även är en klippa på keyboard. Trivia: efter avhoppet från King Diamond spelade David Harbour keyboards på blackmetalgänget Absus skiva "Tara" där en viss King Diamond, under aliaset Masthema Mazziqim, la körsång och allehanda spöklika skrik.



Kim Bendix Petersen. Vilken kille.



Som vanligt har han svensken Anders "Andy LaRocque" Allhage vid sin sida.



Som vanligt när det gäller King Diamond är det ett konceptalbum som berättar följande historia: en man som rider genom skogen The Devil's Hide och stöter på en vargflock. Vargarna döda honom dock inte utan stannar hos honom. På morgonen när han vaknar är det bara en varg kvar och det är en av de vackraste varelser han har sett. Han följer vargen till en kyrka där hon förvandlas till en underbar kvinna. Hon berättar för honom om en pakt som man skriver åt någon för att bli avlöst, annars dör man om man inte hunnit att göra det inom ett år. Mannen skriver på pakten och kvinnan är fri att gå. Nu är det bara ensamhet kvar, tills det händer någonting underligt.

Historien baserad på legenden om slottet Rennes-le-Château, du vet slottet där följande teori utspelas.  Aha, det är därför den här skivan börjar med monologen ""Upon the Cross he did not die, they tortured him, but he survived. Smuggled across the open sea, to Southern France, tranquility. There he married Magdalene, and founded another dynasty. A church was built upon a hill, to serve all of the gods at will."
 
1. "Upon the Cross" 1:44
2. "The Trees Have Eyes" 4:46
3. "Follow the Wolf" 4:27
4. "House of God" 5:36
5. "Black Devil" 4:28
6. "The Pact" 4:10
7. "Goodbye" 1:59
8. "Just a Shadow" 4:36
9. "Help!!!" 4:21
10. "Passage to Hell" 1:59
11. "Catacomb" 5:01
12. "This Place Is Terrible" 5:34
13. "Peace of Mind" (Instrumental) 2:31

Producent:
King Diamond Andy LaRocque Kol Marshall

Skivbolag:
Massacre

KING DIAMOND:
King Diamond, sång, keyboards
Andy LaRocque, gitarr
Glen Drover, gitarr
David Harbour, bas 
John Hébert, trummor

***

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0