LP: Stormtroopers of Death - Speak english or die! (1985)Yiiipeeee, här kommer Speak english or die, debutskivan från världens mest politiskt inkorreta band Stormtroopers of Death. Det hela började då Scott Ian hade gjort klart sina gitarrpålägg för Anthrax thrashsmocka "Spreading the disease" och nu hade han tråkigt i studion, jävligt tråkigt. Han satt och kluddade lite håglöst och efter ett stund så stirrade den genomilskna figuren "Sargent D." tillbaka på honom från ritblocket. En arg jävel som hatade allt och alla och som muttrade fram saker som "I'm not racist; I hate everyone", "Kill Yourself", "Fuck the Middle East" och "Speak English or Die". Politiskt korrekt? NOT!


Scott förstod att han bara måste fixa ett band som kunde tonsätta "Sargent D" och hans hyperilskna och människohatande oneliners. Charlie Benante var ju ändå i studion (och hade säkert lika tråkigt) så han var ju självskriven, så även den hardcoreälskande basisten Dan Lilker (ex-Anthrax, Nuclear Assault). Den fryntlige Billy "Åsikter? jag har väl inga åsikter?! Och har jag det så håller jag det för mig själv. Eller?"  Milano, som tidigare varit roadie för Anthrax, var ju självskriven som sångare/alter ego för Sargent D.
 


New York Hard Core.
 


Skivan avslutas som synes med tre evighetslånga låtar. På baksidan ett tidstypiskt collage med vuxna män som gör saker tillsammas. Ett sånt här bildcollage var ett måste på alla, och då menar jag bokstavligen alla, thrashskivor som släpptes på 80-talet, fanns troligen inskrivet i alla skivkontrakt.Eftersom den här historien utspelar sig förr i tiden (alltså 1985) så såsade folk inte runt i studion som dom gör nu när det ska ställas in autotune, vänta på gästartister och deras posse och annat helvete utan den här skivan skrevs, spelades in och mixades på mindre än en vecka. Jomesnvisstserru, så ska den berömda slipstenen dras. Säg det till dom där jävla hipsterrapparna som hänger i studion i ett halvår med sina fyrkantiga skägg, truckerkepsar och klistermärkestyngda MacBooks och försöker ställa in nivåer, eko, flanger, chorus och annat trams. Djävulskt bra skiva. Lyssna på den på, urrrk Spotify (f´låt, fick lite kräks i munnen), eller sväng förbi hos mig och lyssna på min fantastiskt välljudande vinyl från 1985, inköpt samma år av yours truly. 
 
A:
"March of the S.O.D." – 1:27
"Sargent D and the S.O.D." – 2:23
"Kill Yourself" – 2:11
"Milano Mosh" – 1:32
"Speak English or Die" – 2:24
"United Forces" – 1:53
"Chromatic Death" – 0:43
"Pi Alpha Nu" – 1:09
"Anti-Procrastination Song" – 0:06
"What's that Noise" – 1:00

B:
"Freddy Krueger" – 2:32
"Milk" – 1:54
"Pre-Menstrual Princess Blues" – 1:20
"Pussy Whipped" – 2:14
"Fist Banging Mania" – 2:04
"No Turning Back" – 0:52
"Fuck the Middle East" – 0:27
"Douche Crew" – 1:35
"Hey Gordy!" – 0:07
"Ballad of Jimi Hendrix" – 0:05
"Diamonds and Rust" (Extended Version) – 0:02

Producent:
Scott Ian, Alex Perialas

Skivbolag:
Roadrunner

STORMTROOPERS OF DEATH:
Billy Milano, sång
Scott Ian, gitarr, kör
Dan Lilker, bas, kör
Charlie Benante, trummor, gitarrrsolo på "United Forces"

***

***
Trackback
RSS 2.0