2-LP: Candlemass - From the 13th sun! (2007)Återutgivning av Candlemass sjunde fullängdare i dubbelvinyl med illandes rött omslag.Lite väl mysko låttitlar för att vara en doom-platta eller va? "John the Leper" kan jag väl godkänna men "Tot", "Blumma Apt", "Zog", "Cyclo-F" och "Arx/Ng 891".... WTF?

Rödaste vinylen ever!Genomskinligaste vinylen ever!
 

A:
Droid – 4:35
Tot – 6:01
Elephant Star – 4:54

B:
Blumma Apt – 5:23
ARX/NG 891 – 5:56
Zog – 5:52

C:
Galatea – 4:49
Cyclo-F – 9:18
Mythos – 1:13

D: 
Odessa Chamber
Sokrates
John the Leper

* * *

* * *

Producent: 
Leif Edling, Candlemass

Skivbolag: 
Trust No One Recordings

CANDLEMASS:
Björn Flodkvist, sång
Leif Edling, bas
Mats Ståhl, gitarr
Jejo Perkovic, trummor

LP: Vinnie Vincent Invasion - All systems go! (1988)A:
Ashes To Ashes
Dirty Rhythm
Love Kills
Naughty Naughty
Burn
B:
Let Freedom Rock
That Time Of Year
Heavy Pettin
Ecstasy
Deeper And Deeper
Breakout

Producent:
Vinnie Vincent, Dana Strum 

Skivbolag:
Chrysalis

VINNIE VINCENTS INVASION:
Vinnie Vincent, gitarr
Mark Slaughter, sång
Dana Strum, bas
Bob Rock, trummor


 


LP: Tygers of Pan Tang - Spellbound! (1981)

A:
Gangland
Take It
Minotaur
Hellbound
Mirror

B:
Silver and Gold
Blackjack
The Story So Far
Tyger Bay
Don't Stop By

Producent:
Chris Tsangarides

Skivbolag:
MCA

TYGERS OF PAN  TANG:
Jon Deverill, vocals
Robb Weir, guitar
John Sykes, guitar
Rocky, bass
Brian Dick, drums


 

LP: Tank - Filth hounds of Hades! (1982)

A: Shellshock / Struck by Lightning / Run Like Hell / Blood, Guts, and Beer / T.W.D.A.M.O
B: Turn Your Head Around / Heavy Artillery / Who Needs Love Songs / Filth Hounds of Hades / (He Fell in Love with a) Stormtrooper

Producent: "Fast" Eddie Clarke Skivbolag: Kamaflage Records

TANK:
Algy Ward, vocals, bass / Peter Brabbs, guitar / Mark Brabbs, drums


KLASSIKER! Debut-LP:n från Tank, världens tredje hårdaste hårdrockstrio! Bara nummer tre? Ja, etta och hårdast av alla i hela världen är givetvis Motörhead och som solklar nummer två har vi Venom. Eller möjligen är det Rush som är tvåa? Eller kanske Immortal? Men The Rods då? Macabre? ZZ Top? RAVEN för fan! Och hallå, glöm inte Toy Dolls!

Ojoj, nu blev det många röster i mitt huvud... Vi kan väl enas om att Tank är tuffa som fan så kanske vi kan gå vidare med det här inlägget? OK? Bra.

Detta är som sagt debuten från Tank som producerades med den äran av ex-Motörheadgitarristen Eddie Clarke, som bara låter Tank-grabbarna göra det dom kan bäst i studion utan att lägga sig i och lägga på en massa krusiduller. För då blir det röjig punkmetal eller varför inte ösig metalpunk av det hela.

Ett Tank som vid den här tiden bestod bestod av de coola bröderna Brabbs (gitarr och trummor) och ex-Damned basisten Algy Ward på... ja bas då och rasande tuff sång. Denna klassiska sättning hängde ihop i ytterligare två skivor och Algy var ensam originalmedlem på 1984 års "Honour and Blood". Tank håller givetvis fortfarande på (utan Algy) och släppte vist skivan "War Machine" så sent som hösten 2010, en skiva och ett släpp som gick mig helt förbi. Nån som hört den?

Men den här då? Jo, tack den här är för jävla bra som Eddie Meduza skulle ha sagt. För efter det lite udda "Omma-omma-omma, Omma-omma-omma"-introt så stampas plattan i mattan å det härligaste och de riviga låtarna står som spön i backen, jag säger bara "Shellshock", "Struck By Lightning", "Run Like Hell", "Turn Your Head Around", "Blood, Guts And Beer"... så vet du vad jag menar.

Enda svackan på skivan är det bluesjammiga mittpartiet på "That's What Dreams Are Made Of", annars är det friska fläktar och full fart framåt som gäller. Helt makalöst coolt omslag.


RSS 2.0