LP: Ozzy Osbourne - Diary of a madman! (1981)



Soloskiva nummer två från Ozzy och tyvärr den sista skivan med Rhandy Rhoads på gitarr. Ett lagom galet omslag med Ozzy i trasiga, blodiga kläder. Lillkillen i bakgrunden heter förresten Louis Osbourne och är Ozzys son från hans första äktenskap med Thelma Osbourne. 



Och ska vi nu prata om Thelma så hette låten "S.A.T.O" enligt låtskrivaren Bob Daisley först "Strange Voyage" (för det är faktiskt det texten handlar om) men döptes senare av oklara skäl om till just "S.A.T.O" som enligt Daisley helt enkelt betyder "Sharon Arden Thelma Osbourne"... Och jag som trodde det betydde nåt riktigt sataniskt...

På innerpåsen sitter Ozzy och Randy tillsammans med trummislegenden Tommy Aldridge och basisen Rudy Sarzo men det är inte dom som spelar på skivan, för precis som på debuten "Blizzard of Ozz" är det Bob Daisley (ex-Rainbow) och Uriah Heep-trummisen Lee Kerslake som sköter rytmsektionen. Dailsey/Kerslake fick dock kicken efter inspelningen och Ozzy drog på turné med de utseendemässigt lite rockigare snubbarna Sarzo och Aldridge.
 

A:

Over the Mountain
Flying High Again
You Can't Kill Rock and Roll
Believer

B: 
Little Dolls
Tonight
S.A.T.O.
Diary of a Madman

Producent: 
Max Norman, Ozzy Osbourne, Randy Rhoads 

Skivbolag: 
JET

OZZY OSBOURNE:
Ozzy Osbourne, sång
Bob Daisley, bas
Randy Rhoads, gitarr
Lee Kerslake, trummor 
Trackback
RSS 2.0